Fórum témák
» Több friss téma |
Ha tudod központosítani, maradhat így is. Ezek a hangszórók már szinte maguktól szétesnek ebben a korban.
![]()
Azt hiszem csere lesz. Kínálnak nekem egy pár AKAI 20S-HA301-et. Mit gondolsz milyen a minősége? Vagy melyik Vidit ajánlod helyette?
Csak nehogy úgy járj mint én:
Biztos ami biztos, vettem új hangszórókat. Majd megpróbáltam megcsinálni a régieket (ami sajnos sikerült). Ezután kellett csinálni újabb ládát, hogy ne álljanak feleslegesen ![]() Röviden: Meg tudod csinálni ![]()
A láda lenne a legkevesebb, ha már asztalos inas vagyok.
![]() Azért vettem ezt a két 282-est mert már van egy pár 280-as meg egy Sub láda. Csinálok még egy középsugárzót és kész az 5.1. 7.1-re nem vágyom. ![]() A minap kaptam egy filmet HD-ban. De nem tudtam megnézni mert a TV nem tudta dekódolni a hangot. DTS 5.1. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2016
Hello! Olyan kérdésem lenne, hogy a hangszóró porvédő cseréjét házilag meglehet e oldani. Egy 30cm-es hangszóróról lenne szó.
Köszi!
Alaphelyzetben csak a Preludium jó igazán a Videotonok közül. Az AKAI-VT-ben a hangszórók sokkal jobbak az Orionnál, de a hangváltó lehet, hogy nincs a helyén.
Hello!
Leégett az egyik hangszóróm tekercse és újra szeretném tekercselni! De lenne egy kérdésem! Milyen mélyre kell, hogy menyen a tekercselés? Úgy értem, hogy egészen az alján kell, hogy legyen? Nem tudom, hogy segít-e de gumi membrános! Köszi! A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2016
Sziasztok ez a szál talán naprakészebb mint a tekercselős topic, így itt is felteszem a kérdést. Mivel lehet oldani a pille ragasztását, videoton esetében? Van egy hangszóróm aminél valószínűleg lecsúszott a tekercs a csévetestről, mert valami kolyog benne. Úgy gondolom megpróbálom a javítást elvégezni. Ha adnátok egy munkafázis sorrendet azt megköszönném!
Helló!
Van egy fülesem, aminek a baloldali hangszorója nem ad ki hangot. Szétszeretlem majd a hangszoró pozitív kábeleit át forrasztottam, és úgy mint az előtt ismét a baloldani maradt a néma. Mért ellánásás értékek: baloldani 1080 Ohm jobboldali 34 Ohm Mit tudok csinálni vele, hogy ismételten működjön?
A madzagja nem szakadt véletlenül?
Sziasztok!
Van egy MIG Ribbon 3A hangfalpárom, a mélynyomó az egyikben torzít, főleg a középtartományban (zizeg). A mélynyomót közvetlen erősítőről próbáltam, hangváltó nélkül. A hangszóró hozzávezető szál hibáját kizártam. Súrlódás nem tapasztalható. Szerintetek a tekercs sérült? Van valami tippetek? Üdv.: Gyula
Ki lehet valahogy szedni ezt a biztosító szeget? (így neveztem el). A tekercsnek tuti annyi mert nem mérhető.
Sziasztok!
Új vagyok itt , de sokat olvastam, nem semmi tudás ami itt összejön. A segítségeteket kérem , a következőhöz: Monacor SPH 200KE hangszóró pilléje tönkrement / D 133 mm d 50 mm/ erőtényezőjét nem tudom. (kicsit gyengébbet szeretnék) Nagyon halk zenehallgató vagyok /nem ugrik ki a cséve/. A Viktor sound-nál 5.000 Ft alatt nem lehet vásárolni ![]() Egyéb helyet nem találtam ahol rendelhetnék. Kérem amennyiben valaki tud segíteni információval , vagy "anyaggal " Postai utánvét vagy bármilyen módon . Hálásan köszönném . Kaposvár mellett lakom. Előre is köszönet bármilyen infóért: Üdv : oreg
Viktor pilléi igazából PA hangszórókhoz való.
Én inkább hifivel foglalkozom. Ird meg a külső-belső átmérőjét,hátha tudok segiteni.
Sziasztok!
Adott egy Magnat mélynyomó, szétszedtem és a csévén a menetek elcsúsztak és mozognak. Sajnos sérült a pille is, ezért szükségem lenne új pillére. Méretek: külső átmérő 114mm, belső átmérő 26mm, magasság 6mm. Nem kapni sehol ezekkel a méretekkel. Csak 3mm és 8mm magasságút tudtak ajánlani. Üdvözlettel: Gyula
Székesfehérvár, Hangszóró 2000, náluk lesz, adnak egy darabot is, de ha kéred, még félbe is vágják.
_479 pille_ amire szükséged van. ![]() Ettől jobbat Magyarországon sajnos nem találsz. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
Sziasztok! Arra vagyok kíváncsi, ha a tekercs nem olyan mélyen van a légrésben mint gyárilag, esetleg mélyebben, akkor a hangszórónak milyen jellemzői változnak?
6mm magasságú pillét még külföldi oldalakon sem kapni. A hangszóró adatai: https://magnathifimuseum.wordpress.com/tag/mttl-20/ A szokásosnál jobb a mélyátvitele (22Hz-től), így csak végső esetben pótolnám Videotonnal. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
Sziasztok !
Nagyon köszönöm a segítséget , remélem megoldódik a dolog ![]() Üdv: oreg
![]() Egyébként nyilván minden hangszóró szól 20Hz-től, csak nem mindegy milyen hangnyomással. Az ilyen adatlapokat nem lehet komolyan venni. Ha az érzékenység 90dB@1W akkor kb. annyira lesz jó az alsó határfrekvencia, mint a 90dB@1W-os Videotonnál volt, ebben a műfajban csodák nincsenek. Persze a részletek eltérőek, másképp szól, más a levágás meredeksége, terhelhetőség, középtartomány, stb. Ezért nem helyettesithető random hangszóróval.
Eddig csak peremeznem vagy bevezető szálat kellett cserélnem hangszóróknál. Ez az első komolyabb javításom. Ez is saját célra.
A Videoton hangszórók leggyengébb alkatrésze a pille.
Nem véletlenül csináltattam pilleszerszámot a saját hangszórómhoz is. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
Wow !! Gyártanál nekem egyet a Monakoromhoz ??
Fentebb írtam az adatait ![]() Ez igen nagyon jók ![]()
Sziasztok!
Monacor SPH 200KE hangszóró pilléje tönkrement. Adatok : 132-133 mm külső , 50 mm belső átmérő , és a külső kerületen 8 mm magas/vastag/. Fentebb írtam az adatait ![]() Köszönet , ha segítetek . Üdv oreg
A nagyobbik külső átmérője 135mm,a belső 23mm.
De spéci eszközökkel...pl.kisollóval növelhető ![]() A vastagsága 3,5mm.
Szia msteve!
Megoldható , hogy postai utánvétel küldenél nekem ?? Ez így jó lenne szerintem , és ha van ebből a méretből érősebb , és gyengébb is , akkor kellene 2 darab meglátnám melyik lenne a jobb .A méretezést meg tudom oldani,,, örülnék Igazán hálás lennék , ha kisegítenél ezzel . Az E-mailedre elküldöm a címemet Üdv : oreg
Szép munka
![]() Írtam privátot. Nagyon örülnék, ha a Magnat-hoz tudnál küldeni két pillét. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2016
Nem értünk egyet.
![]() Amig csinálgatod, addig jó. ![]() ![]() ![]() De ha te felelősséget vállalsz érte, hogy ez a pille lesz, és az adott hangszóróhoz jó lesz, hát akkor meg lehet próbálni. Ti tudjátok. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2016
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem : Ha egy hangszórónál mindent változatlanul hagyunk , csak a légrést szűkítjük , és a tekercs teljes hosszára méretezzük ,mi az ami meg fog változni?? (eddig 7 mm felső vas 20 mm tekercs,felül -alul 6.5 mm túlért a tekercs ) Üdv : oreg |
Bejelentkezés
Hirdetés |