Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)

Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   70 / 121
(#) P_Laszlo válasza pjg hozzászólására (») Jan 7, 2016 /

Ha tudod központosítani, maradhat így is. Ezek a hangszórók már szinte maguktól szétesnek ebben a korban.
(#) pjg válasza P_Laszlo hozzászólására (») Jan 7, 2016 /

Azt hiszem csere lesz. Kínálnak nekem egy pár AKAI 20S-HA301-et. Mit gondolsz milyen a minősége? Vagy melyik Vidit ajánlod helyette?
(#) Gafly válasza pjg hozzászólására (») Jan 7, 2016 /

Csak nehogy úgy járj mint én:
Biztos ami biztos, vettem új hangszórókat.
Majd megpróbáltam megcsinálni a régieket (ami sajnos sikerült).
Ezután kellett csinálni újabb ládát, hogy ne álljanak feleslegesen

Röviden: Meg tudod csinálni
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Jan 7, 2016 /

A láda lenne a legkevesebb, ha már asztalos inas vagyok.
Azért vettem ezt a két 282-est mert már van egy pár 280-as meg egy Sub láda. Csinálok még egy középsugárzót és kész az 5.1. 7.1-re nem vágyom.
A minap kaptam egy filmet HD-ban. De nem tudtam megnézni mert a TV nem tudta dekódolni a hangot. DTS 5.1.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2016
(#) dani9228 hozzászólása Jan 7, 2016 / 1

Hello! Olyan kérdésem lenne, hogy a hangszóró porvédő cseréjét házilag meglehet e oldani. Egy 30cm-es hangszóróról lenne szó.
Köszi!
(#) P_Laszlo válasza pjg hozzászólására (») Jan 7, 2016 / 1

Alaphelyzetben csak a Preludium jó igazán a Videotonok közül. Az AKAI-VT-ben a hangszórók sokkal jobbak az Orionnál, de a hangváltó lehet, hogy nincs a helyén.
(#) zsolt58 hozzászólása Jan 16, 2016 /

Hello!
Leégett az egyik hangszóróm tekercse és újra szeretném tekercselni!
De lenne egy kérdésem!
Milyen mélyre kell, hogy menyen a tekercselés?
Úgy értem, hogy egészen az alján kell, hogy legyen?
Nem tudom, hogy segít-e de gumi membrános!
Köszi!
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2016
(#) rozsdas111 hozzászólása Feb 5, 2016 /

Sziasztok ez a szál talán naprakészebb mint a tekercselős topic, így itt is felteszem a kérdést. Mivel lehet oldani a pille ragasztását, videoton esetében? Van egy hangszóróm aminél valószínűleg lecsúszott a tekercs a csévetestről, mert valami kolyog benne. Úgy gondolom megpróbálom a javítást elvégezni. Ha adnátok egy munkafázis sorrendet azt megköszönném!
(#) g4b3n hozzászólása Feb 15, 2016 /

Helló!
Van egy fülesem, aminek a baloldali hangszorója nem ad ki hangot. Szétszeretlem majd a hangszoró pozitív kábeleit át forrasztottam, és úgy mint az előtt ismét a baloldani maradt a néma.
Mért ellánásás értékek:
baloldani 1080 Ohm
jobboldali 34 Ohm
Mit tudok csinálni vele, hogy ismételten működjön?
(#) rozsdas111 válasza g4b3n hozzászólására (») Feb 15, 2016 /

A madzagja nem szakadt véletlenül?
(#) aradi-gyula hozzászólása Feb 25, 2016 /

Sziasztok!
Van egy MIG Ribbon 3A hangfalpárom, a mélynyomó az egyikben torzít, főleg a középtartományban (zizeg). A mélynyomót közvetlen erősítőről próbáltam, hangváltó nélkül.
A hangszóró hozzávezető szál hibáját kizártam. Súrlódás nem tapasztalható. Szerintetek a tekercs sérült? Van valami tippetek?
Üdv.: Gyula
(#) jani1987 hozzászólása Feb 27, 2016 /

Ki lehet valahogy szedni ezt a biztosító szeget? (így neveztem el). A tekercsnek tuti annyi mert nem mérhető.

Picture 7.jpg

(#) oregss49s hozzászólása Feb 29, 2016 /

Sziasztok!

Új vagyok itt , de sokat olvastam, nem semmi tudás ami itt összejön. A segítségeteket kérem , a

következőhöz: Monacor SPH 200KE hangszóró pilléje tönkrement / D 133 mm d 50 mm/ erőtényezőjét nem tudom. (kicsit gyengébbet szeretnék) Nagyon halk zenehallgató vagyok /nem ugrik ki a cséve/.

A Viktor sound-nál 5.000 Ft alatt nem lehet vásárolni . Pedig ugyebár csak pár 100 Ft-os dolog amiről beszélünk.

Egyéb helyet nem találtam ahol rendelhetnék.

Kérem amennyiben valaki tud segíteni információval , vagy "anyaggal " Postai utánvét vagy bármilyen módon . Hálásan köszönném .

Kaposvár mellett lakom.

Előre is köszönet bármilyen infóért:

Üdv : oreg
(#) msteve válasza oregss49s hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Viktor pilléi igazából PA hangszórókhoz való.
Én inkább hifivel foglalkozom.
Ird meg a külső-belső átmérőjét,hátha tudok segiteni.
(#) aradi-gyula hozzászólása Márc 1, 2016 /

Sziasztok!

Adott egy Magnat mélynyomó, szétszedtem és a csévén a menetek elcsúsztak és mozognak. Sajnos sérült a pille is, ezért szükségem lenne új pillére. Méretek: külső átmérő 114mm, belső átmérő 26mm, magasság 6mm. Nem kapni sehol ezekkel a méretekkel. Csak 3mm és 8mm magasságút tudtak ajánlani.

Üdvözlettel:
Gyula

index.jpeg

(#) P_Laszlo válasza msteve hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Még ha ahhoz valók lennének...
(#) P_Laszlo válasza oregss49s hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Székesfehérvár, Hangszóró 2000, náluk lesz, adnak egy darabot is, de ha kéred, még félbe is vágják.
_479 pille_ amire szükséged van. )
Ettől jobbat Magyarországon sajnos nem találsz.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
(#) aradi-gyula hozzászólása Márc 1, 2016 /

Sziasztok! Arra vagyok kíváncsi, ha a tekercs nem olyan mélyen van a légrésben mint gyárilag, esetleg mélyebben, akkor a hangszórónak milyen jellemzői változnak?
6mm magasságú pillét még külföldi oldalakon sem kapni.
A hangszóró adatai: https://magnathifimuseum.wordpress.com/tag/mttl-20/
A szokásosnál jobb a mélyátvitele (22Hz-től), így csak végső esetben pótolnám Videotonnal.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
(#) oregss49s hozzászólása Márc 2, 2016 /

Sziasztok !

Nagyon köszönöm a segítséget , remélem megoldódik a dolog

Üdv: oreg
(#) P_Laszlo válasza aradi-gyula hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Aki hangszórókat javit, az ilyen problémákat meg tud oldani.

Egyébként nyilván minden hangszóró szól 20Hz-től, csak nem mindegy milyen hangnyomással. Az ilyen adatlapokat nem lehet komolyan venni. Ha az érzékenység 90dB@1W akkor kb. annyira lesz jó az alsó határfrekvencia, mint a 90dB@1W-os Videotonnál volt, ebben a műfajban csodák nincsenek.

Persze a részletek eltérőek, másképp szól, más a levágás meredeksége, terhelhetőség, középtartomány, stb. Ezért nem helyettesithető random hangszóróval.
(#) aradi-gyula válasza P_Laszlo hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Eddig csak peremeznem vagy bevezető szálat kellett cserélnem hangszóróknál. Ez az első komolyabb javításom. Ez is saját célra.
(#) msteve válasza P_Laszlo hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

A Videoton hangszórók leggyengébb alkatrésze a pille.
Nem véletlenül csináltattam pilleszerszámot a saját hangszórómhoz is.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016

Kép 001.jpg

(#) oregss49s válasza msteve hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Wow !! Gyártanál nekem egyet a Monakoromhoz ??

Fentebb írtam az adatait )

Ez igen nagyon jók
(#) oregss49s hozzászólása Márc 2, 2016 /

Sziasztok!

Monacor SPH 200KE hangszóró pilléje tönkrement.

Adatok : 132-133 mm külső , 50 mm belső átmérő , és a külső kerületen 8 mm magas/vastag/.

Fentebb írtam az adatait ))) Igen csak nem küldtem el ... mert megláttam ezt a képet ..

Köszönet , ha segítetek .

Üdv oreg
(#) msteve válasza oregss49s hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

A nagyobbik külső átmérője 135mm,a belső 23mm.
De spéci eszközökkel...pl.kisollóval növelhető
A vastagsága 3,5mm.
(#) oregss49s válasza msteve hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Szia msteve!

Megoldható , hogy postai utánvétel küldenél nekem ?? Ez így jó lenne szerintem , és ha van ebből a méretből érősebb , és gyengébb is , akkor kellene 2 darab meglátnám melyik lenne a jobb .A méretezést meg tudom oldani,,, örülnék

Igazán hálás lennék , ha kisegítenél ezzel .

Az E-mailedre elküldöm a címemet

(#) aradi-gyula válasza msteve hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Szép munka
Írtam privátot. Nagyon örülnék, ha a Magnat-hoz tudnál küldeni két pillét.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2016
(#) P_Laszlo válasza msteve hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Nem értünk egyet. Videoton hangszóró már nem létezik. A ténylegesen a Videotonnál gyártott alkatrészekhez (1960-1996) képest, nagyjából minden más csak tákolás. Ők annakidején több ezer egyforma alkatrészt csináltak egyszerre. De ne bolygassuk a múltat, mert 40 éve gyártott pillét nyilván nem lehet ma kapni.

Amig csinálgatod, addig jó. Ha adsz is el belőle, még jobb. Én tudom, hogy merre mi készül, de arra nyilván nem lehet alapozni, hogy alkalomadtán sütsz 5-10 darabot, valamilyet. Ezért nem merek ajánlani, csak olyat, ami biztosan elérhető, és mindig van belőle. Ezért nem ajánlom azt sem, amit én csinálok. Mondjuk én nem is adok ki alkatrészeket.

De ha te felelősséget vállalsz érte, hogy ez a pille lesz, és az adott hangszóróhoz jó lesz, hát akkor meg lehet próbálni. Ti tudjátok.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2016
(#) oregss49s hozzászólása Márc 5, 2016 /

Sziasztok !

Lenne egy kérdésem : Ha egy hangszórónál mindent változatlanul hagyunk , csak a légrést szűkítjük , és a tekercs teljes hosszára méretezzük ,mi az ami meg fog változni?? (eddig 7 mm felső vas 20 mm tekercs,felül -alul 6.5 mm túlért a tekercs )

(#) oregss49s hozzászólása Márc 5, 2016 /

Darvas László írásában olvastam miszerint helytelen , hogy a tekercs csak részben dolgozik, és nincsen "belemerítve" teljes hosszban a mágneses térbe .....

Következő: »»   70 / 121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem