Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   712 / 1178
(#) Sebi válasza sunside hozzászólására (») Jan 10, 2016 / 1

N lesz az, mert a DC++ megy a drain-re (lehet ott egy ellenállás a túloldalt).
(#) sunside válasza Sebi hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Rendben, kössz az eddigi segítséget (magamtól nem biztos, hogy rájöttem volna), délután nekiállok.
(#) jointsilver36 hozzászólása Jan 10, 2016 /

Sziasztok!Egy dvd iróból szedtem ki ezeket az alkatrészeket.Meg tudnátok mondani mik lehetnek ezek?A második tipusjele va l7c.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2016

Nem találtam itthon eredeti tokozású FET-et, tettem bele 2SK2605-öt, most hibátlanul üzemel.
Köszönöm az értékes segítségedet, megmentettünk egy drága akkutöltőt.
(#) Sebi válasza sunside hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Gratulálok! Akkor aláméretezték és jól tetted, hogy nagyobbat választottál.
Ennek az első két tized másodpercben van dolga, de akkor jó nagy impulzust kell elviselnie - utána ki is vehetnéd...

A gond az volt, hogy nem olvastam el a leírást: elöször az akkut csatoljuk, utána mehet rá a 230 Volt.
Mindenesetre érdekes egy szerkezet.
(#) Chipmunk1960 válasza majorszilveszter hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Szia, Akkor ez valószínűleg egy PWM-es motorvezérlő, én is most cseréltem a Mazda-mban ilyenre, mert az eredeti ellenállásos szétégett. A kinti-benti hőmérsékletet figyeli "valami", és az vezérli a befúvott levegőt. Jó lenne egy kép, a vezérlés oldalról, de egy 75-100A körüli FET jó lesz helyette.
(#) Jocojoco hozzászólása Jan 11, 2016 /

Nokia 6101 töltőben ment tönkre három alkatrész. Ezek azonosításához kérem a segítségeteket. Az egyik egy SMD ellenállás, szakadt a másik leégett. A harmadik 3 lábú tranzisztor? fet? Kapcsolási rajz hiányában nem tudom azonosítani őket. A csatolt fényképeken minden látható.
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) lefituta válasza Jocojoco hozzászólására (») Jan 11, 2016 / 1

Ne gatyázz vele, ha eljössz érte adok egy jót ingyen.
(#) granpa válasza lefituta hozzászólására (») Jan 11, 2016 / 1

"Csak egy ugrás a Sugár!" Erdőkövesdről kicsit nagyobb ugrás.
(#) Kari55 válasza granpa hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

"Bemegyek, kijövök, és milyen jóóóól kijövök, ha bemegyek!"

Anno: Skála Kópé.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2016
(#) exabit hozzászólása Jan 11, 2016 /

Van egy Ancom gyártmányú 15A-3 típusú réginek tűnő műveleti erősítőm.
Az adatlapja valószínűleg ez: Bővebben: Link, viszont a lábkiosztása nem egyezik mert az elhelyezkedése olyan mint a 15A-6-on: Bővebben: Link
Látszik ebből valami hogy ez mire használható? Illetve hogy az a külső poti a rajzon az mit állíthat, vagy hogy egyáltalán az milyen kimenetekhez van kötve?
(#) veroka válasza lajos1969 hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

Sajnos a másik oldal nélkül nem mondhatok biztosat, vissza kellene fejteni a váltó kapcsolási rajzát. De támpontnak a W valószínűleg a woofert jelenti, ami a mély hangszóró, a T pedig a tweeter rövidítése, azaz a magas hngszóró. A túloldalon a + és - a bemenet, a középső háromról fogalmam sincs, talán valami potméter lehetett ott.
(#) Jocojoco válasza lefituta hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

Kedves lefituta!
A mostan divatos időjárás miatt került elő ez a töltő. Csupa köd, eső, fagyos idő, BRRRR!
Ha az elszállt-elfüstölt félvezetőről tudnám, hogy tranzisztor? vagy fet?, akkor a két meghibásodott ellenállás már pótolható (számolható) lenne.
Ha ezt a kérdést nem tud segíteni kideríteni senki sem, akkor a kukában fog kikötni, nem "gatyázok" vele! (mivel kapcsolóüzemű táp, a jó alkatrészei persze kibontásra kerülnek...)
A felajánlásodat köszönöm! A távolság miatt többe kerülne a "leves, mint a hús"! Granpa rátapintott a lényegre!
(#) Remci hozzászólása Jan 11, 2016 /

Sziasztok!
Megtudná mondani valaki hogy ezt a fajta nyomógombot milyen néven kell keresni?
(#) kissattila88 válasza Remci hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

(#) Remci válasza kissattila88 hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

Köszi, megtaláltam. Bár azt hittem valami speciális neve van.
(#) proli007 válasza Jocojoco hozzászólására (») Jan 11, 2016 / 1

Hello! Gazdaságilag nincs értelem az ilyenek javításának. Ha kell bele valami, úgy is "ki kell mozdulnod". A mai világban meg hamarabb hozzá lehet jutni egy töltőhöz, mint egy Fet-hez. Ha meg valami még hibádzik benne, megint elugrik az egész. De lehet ismerőseid között körbe kérdezel, van felesleges töltőjük is. Mert nagy divat a telefon csere, és hiába az "egységesítés", mindegyikhez adnak új töltőt..
(#) Buvarruha válasza Remci hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

(#) Chipmunk1960 válasza Jocojoco hozzászólására (») Jan 12, 2016 / 1

Szia, A FET-et ki tudod venni, talán el lehet olvasni a típusát. Valami 600V pár A-es lehet. A nagyobbik ellenállás, 1-2 Ohm. A gond a SMD nél kezdődik, mert az is eléghetett, rá kellene mérni, az viszont általában egy 5-6 lábú vezérlőre megy, ami ne biztos, hogy kibírta a sokkot, beazonosítani viszont kb 1%, az esély. Küldenék egyet én is szívesen, de mind angol csatlakozóval van. Anno a bolhapiac tele volt mindenféle töltővel, de egy új ára sem vészes.
(#) teszti hozzászólása Jan 12, 2016 /

Üdv!

E között és e között mi a különbség? Helyettesíthetőek egymással?
(#) kadarist válasza teszti hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

A Vishay termékében van egy Schottky-dióda is, és ezért nem helyettesítő azzal a másikkal.
(#) gabio222 hozzászólása Jan 14, 2016 /

Sziasztok
Segitsetek kérlek.
Egy 12v -os adapter akkumulátor töltőt szeretnék meggyogyitani. Egy ellenállas erteket nem tudok megállapitani es ebbe szeretnek segitseget kerni.
A masik oldalan meg van még egy inducator talan ami elpukkant es abba se vagyok biztos milyen értékű lehet.
Meg tudok e egyaltalan kapni ilyen értékű alkatrészeket?
Valaszotokat elore is köszönöm
(#) Bakman válasza gabio222 hozzászólására (») Jan 14, 2016 /

Az egy tekercs (angolul inductor). Azonban nagy valószínűséggel van még hibás alkatrész a panelen, nem csak ez a kettő.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
(#) Jocojoco hozzászólása Jan 14, 2016 /

Kedves Proli007 és Chipmunk1960!
Köszönöm, hogy megerősítetek az elhatározásomban, amit -lefituta és granpa- is ilyen irányba terelt. A töltőt nem érdemes megjavítani a kapcsolóüzemű tápegység három ismeretlen értékű alkatrészének meghibásodása miatt. (van már helyette másik típusú, megfelelő töltő) Most már nem is a kapcsolási rajz hiánya, (mert már lerajzoltam) hanem a két ellenállás és a tranzisztor, vagy fet milyensége lenne a kérdés.
Proli007 véleményével teljes mértékben egyetértek, "Gazdaságilag nincs értelem az ilyenek javításának." ezért csatlakoztam a fogyasztói társadalomban szokásos megoldáshoz: eldobtam, (elbontottam) mert van másik. Így biztos, hogy olcsóbb megoldás alakult ki számomra, mert, ha netalán-tán nem jó értékű alkatrészeket építek be -mivel a pontos típust és értéket nem ismerem- az első bekapcsolás nagyon kétesélyes. Ma egy ilyen töltőt olcsóbb megvenni, mint a bele való félvezetőt.
A témában írt válaszokat köszönöm!
(#) lefituta válasza Jocojoco hozzászólására (») Jan 14, 2016 /

Jól szóltál, hogy "fogyasztói társadalom" azt kell mondjam! Minden silány, minden javíthatatlan, minden eldobható, mert olcsóbb újat venni! Vajon a Föld készletei, végtelenek, vagy csak a profit a lényeg? Miért kell szerintetek minden mobilhoz töltőt adni? Miért nem jó a régebbi az újakhoz is ha szabványosították a csatlakozókat ?
(#) gabio222 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 14, 2016 /

Igen alul van még egy ellenalas ami egy 130 ohmos ellenallas volt mert azt sikerult kideritenem. Viszont a fentieket segits kerlek kitalalni
(#) Bakman válasza gabio222 hozzászólására (») Jan 14, 2016 /

Nem vagyok sem látó, sem jós. Vissza kell rajzolni a kapcsolást, úgy talán kisakkozható. Ha jól látom, az U1 jelű IC is melegedett szépen, könnyen lehet, hogy annak halála rántotta magával a többi alkatrészt. Ha elárulod a töltő típusát vagy azt, hogy milyen géphez tartozik, talán valaki sokkal többet tud segíteni.

Vagy a fénykép csalóka, vagy a D5 dióda is meg van repedve...
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
(#) Sebi válasza Jocojoco hozzászólására (») Jan 14, 2016 / 3

Nem vitatom a leírtakat, azt viszont határozottan állítom, hogy szinte mindent meg lehet úgy javítani (újra építeni), hogy üzembiztosan tegye a dolgát. Az ilyen felépítés a gyártónak nem érdeke, hiszen akkor nem kellene mindig új (ugyanolyan silány) készülékeket venni. Gyakran az eredeti készülékházban nem valósítható meg a megbízható működés, mert nem fér el bent akkora hűtőborda, ami kellene, a panelen nem lehet a hőtermelő alkatrészektől messzebb helyezni az elkókat, stb.

Ha ez az irányzat uralkodna az űrkutatásban, soha nem jutottak volna a holdra...
(#) Remci válasza Sebi hozzászólására (») Jan 15, 2016 / 1

De vajon tényleg eljutottak?
Következő: »»   712 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem