Fórum témák
» Több friss téma |
N lesz az, mert a DC++ megy a drain-re (lehet ott egy ellenállás a túloldalt).
Rendben, kössz az eddigi segítséget (magamtól nem biztos, hogy rájöttem volna), délután nekiállok.
Sziasztok!Egy dvd iróból szedtem ki ezeket az alkatrészeket.Meg tudnátok mondani mik lehetnek ezek?A második tipusjele va l7c.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2016
Nem találtam itthon eredeti tokozású FET-et, tettem bele 2SK2605-öt, most hibátlanul üzemel.
Köszönöm az értékes segítségedet, megmentettünk egy drága akkutöltőt. Gratulálok! Akkor aláméretezték és jól tetted, hogy nagyobbat választottál. Ennek az első két tized másodpercben van dolga, de akkor jó nagy impulzust kell elviselnie - utána ki is vehetnéd...
A gond az volt, hogy nem olvastam el a leírást: elöször az akkut csatoljuk, utána mehet rá a 230 Volt.
Mindenesetre érdekes egy szerkezet.
Szia, Akkor ez valószínűleg egy PWM-es motorvezérlő, én is most cseréltem a Mazda-mban ilyenre, mert az eredeti ellenállásos szétégett. A kinti-benti hőmérsékletet figyeli "valami", és az vezérli a befúvott levegőt. Jó lenne egy kép, a vezérlés oldalról, de egy 75-100A körüli FET jó lesz helyette.
Nokia 6101 töltőben ment tönkre három alkatrész. Ezek azonosításához kérem a segítségeteket. Az egyik egy SMD ellenállás, szakadt a másik leégett. A harmadik 3 lábú tranzisztor? fet? Kapcsolási rajz hiányában nem tudom azonosítani őket. A csatolt fényképeken minden látható.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Ne gatyázz vele, ha eljössz érte adok egy jót ingyen.
"Csak egy ugrás a Sugár!" Erdőkövesdről kicsit nagyobb ugrás.
"Bemegyek, kijövök, és milyen jóóóól kijövök, ha bemegyek!"
Anno: Skála Kópé. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2016
Van egy Ancom gyártmányú 15A-3 típusú réginek tűnő műveleti erősítőm.
Az adatlapja valószínűleg ez: Bővebben: Link, viszont a lábkiosztása nem egyezik mert az elhelyezkedése olyan mint a 15A-6-on: Bővebben: Link Látszik ebből valami hogy ez mire használható? Illetve hogy az a külső poti a rajzon az mit állíthat, vagy hogy egyáltalán az milyen kimenetekhez van kötve?
Sajnos a másik oldal nélkül nem mondhatok biztosat, vissza kellene fejteni a váltó kapcsolási rajzát. De támpontnak a W valószínűleg a woofert jelenti, ami a mély hangszóró, a T pedig a tweeter rövidítése, azaz a magas hngszóró. A túloldalon a + és - a bemenet, a középső háromról fogalmam sincs, talán valami potméter lehetett ott.
Kedves lefituta!
A mostan divatos időjárás miatt került elő ez a töltő. Csupa köd, eső, fagyos idő, BRRRR! Ha az elszállt-elfüstölt félvezetőről tudnám, hogy tranzisztor? vagy fet?, akkor a két meghibásodott ellenállás már pótolható (számolható) lenne. Ha ezt a kérdést nem tud segíteni kideríteni senki sem, akkor a kukában fog kikötni, nem "gatyázok" vele! (mivel kapcsolóüzemű táp, a jó alkatrészei persze kibontásra kerülnek...) A felajánlásodat köszönöm! A távolság miatt többe kerülne a "leves, mint a hús"! Granpa rátapintott a lényegre!
Sziasztok!
Megtudná mondani valaki hogy ezt a fajta nyomógombot milyen néven kell keresni?
Köszi, megtaláltam. Bár azt hittem valami speciális neve van.
Hello! Gazdaságilag nincs értelem az ilyenek javításának. Ha kell bele valami, úgy is "ki kell mozdulnod". A mai világban meg hamarabb hozzá lehet jutni egy töltőhöz, mint egy Fet-hez. Ha meg valami még hibádzik benne, megint elugrik az egész. De lehet ismerőseid között körbe kérdezel, van felesleges töltőjük is. Mert nagy divat a telefon csere, és hiába az "egységesítés", mindegyikhez adnak új töltőt..
Szia, A FET-et ki tudod venni, talán el lehet olvasni a típusát. Valami 600V pár A-es lehet. A nagyobbik ellenállás, 1-2 Ohm. A gond a SMD nél kezdődik, mert az is eléghetett, rá kellene mérni, az viszont általában egy 5-6 lábú vezérlőre megy, ami ne biztos, hogy kibírta a sokkot, beazonosítani viszont kb 1%, az esély. Küldenék egyet én is szívesen, de mind angol csatlakozóval van. Anno a bolhapiac tele volt mindenféle töltővel, de egy új ára sem vészes.
A Vishay termékében van egy Schottky-dióda is, és ezért nem helyettesítő azzal a másikkal.
Sziasztok
Segitsetek kérlek. Egy 12v -os adapter akkumulátor töltőt szeretnék meggyogyitani. Egy ellenállas erteket nem tudok megállapitani es ebbe szeretnek segitseget kerni. A masik oldalan meg van még egy inducator talan ami elpukkant es abba se vagyok biztos milyen értékű lehet. Meg tudok e egyaltalan kapni ilyen értékű alkatrészeket? Valaszotokat elore is köszönöm
Az egy tekercs (angolul inductor). Azonban nagy valószínűséggel van még hibás alkatrész a panelen, nem csak ez a kettő.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
Kedves Proli007 és Chipmunk1960!
Köszönöm, hogy megerősítetek az elhatározásomban, amit -lefituta és granpa- is ilyen irányba terelt. A töltőt nem érdemes megjavítani a kapcsolóüzemű tápegység három ismeretlen értékű alkatrészének meghibásodása miatt. (van már helyette másik típusú, megfelelő töltő) Most már nem is a kapcsolási rajz hiánya, (mert már lerajzoltam) hanem a két ellenállás és a tranzisztor, vagy fet milyensége lenne a kérdés. Proli007 véleményével teljes mértékben egyetértek, "Gazdaságilag nincs értelem az ilyenek javításának." ezért csatlakoztam a fogyasztói társadalomban szokásos megoldáshoz: eldobtam, (elbontottam) mert van másik. Így biztos, hogy olcsóbb megoldás alakult ki számomra, mert, ha netalán-tán nem jó értékű alkatrészeket építek be -mivel a pontos típust és értéket nem ismerem- az első bekapcsolás nagyon kétesélyes. Ma egy ilyen töltőt olcsóbb megvenni, mint a bele való félvezetőt. A témában írt válaszokat köszönöm!
Jól szóltál, hogy "fogyasztói társadalom" azt kell mondjam! Minden silány, minden javíthatatlan, minden eldobható, mert olcsóbb újat venni! Vajon a Föld készletei, végtelenek, vagy csak a profit a lényeg? Miért kell szerintetek minden mobilhoz töltőt adni? Miért nem jó a régebbi az újakhoz is ha szabványosították a csatlakozókat ?
Igen alul van még egy ellenalas ami egy 130 ohmos ellenallas volt mert azt sikerult kideritenem. Viszont a fentieket segits kerlek kitalalni
Nem vagyok sem látó, sem jós. Vissza kell rajzolni a kapcsolást, úgy talán kisakkozható. Ha jól látom, az U1 jelű IC is melegedett szépen, könnyen lehet, hogy annak halála rántotta magával a többi alkatrészt. Ha elárulod a töltő típusát vagy azt, hogy milyen géphez tartozik, talán valaki sokkal többet tud segíteni.
Vagy a fénykép csalóka, vagy a D5 dióda is meg van repedve... A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
Nem vitatom a leírtakat, azt viszont határozottan állítom, hogy szinte mindent meg lehet úgy javítani (újra építeni), hogy üzembiztosan tegye a dolgát. Az ilyen felépítés a gyártónak nem érdeke, hiszen akkor nem kellene mindig új (ugyanolyan silány) készülékeket venni. Gyakran az eredeti készülékházban nem valósítható meg a megbízható működés, mert nem fér el bent akkora hűtőborda, ami kellene, a panelen nem lehet a hőtermelő alkatrészektől messzebb helyezni az elkókat, stb.
Ha ez az irányzat uralkodna az űrkutatásban, soha nem jutottak volna a holdra... |
Bejelentkezés
Hirdetés |