Fórum témák
» Több friss téma |
Igen,ezt a tipust nevezik kanalas anemométernek.Igen elterjedtek.Valahol láttam egy változatát nagyobb aluminium levesmerökanálbol megépitve,házilag.Meglepöen jól pörgött.
Akkor nekem is legalább egy éven át mérnem kell a szél sebességé
Multiméterem az van itthon az gondolom jó pillanatnyi sebességmérésre.Egyébként rendes ventinlátor is jó sebességmérésre?(gondolok itt a szobai ventinlátorra vagy ami a számítógépekbe van vagy a számítógéphez hasonlóra) vasporos A kanalas anemométerhez hogyan kellene nekikezdenem mi kell hozzá és hogyan kell összerakni?
nagyonszivesen csinálok neked csak ird meg hová külgyem de venned kell hozá egy biciklis sebeség méröt azt neked kel majd ráfogatni de küldök vele rajzot hogy hoa
Itt feltettem egy rajzot,ennek alapján,viszonylag játszva elkészitheted.Amennyiben lehet az anemométert kiteheted a tetöre:1/ 1,5méter magasra a tetö felé.2 erü vezetékkel lehozod a jelet a szobádba és a müszereden azonnal láthatod a szélsebességet.Ne feledd elöször bekalibrálni,mielött kiteszed a tetöre.Sok sikert.
Minimum KIRÁLY.Gratula hozzájuk.A tengelyröl hátulrol is tehetnél képet.
köszi szépen de vasporos csinál nekem.
Igen, erre gondoltam.Jól néz ki.Most már csak egy jól megépitett generátor hiányzik hozzá.
igy kaptam meg a fejet utána néztem a fordulatnak sajnos gyorsitani kell a generátort ez a fej percenként 30-50 fordulatra van tervezve de eröben 5db auto generátort birna hajtani .
Szerintem nem érdemes autógenerátorokkal kinlodni,hacsak tudnál szerezni egy autobusz generátort,komplekt,feszszabályozoval eggyütt.A te lapátjaid ugyanis minim 10 Kwatra vannak tervezve,ez sacc.Nagyobb teljesitménynél viszont a 24 volt nagyon kevés,ezért aztán a minimum 48 voltra tervezz.Ehhez viszont már erre a feszültségre épitett generátor kell,amennyiben lehet állandó mágneses.De 3-4Kwatton felül már lehet gerjesztett generátorban is gondolkozni,azzal a feltétellel hogy egy minimális szél érzékelőt kapcsolsz a generátorra,ami egy bizonyos sebesség alatt lekapcsolja a gerjesztést, mégha forog is valamennyit a generátor.
ezért gondoltam énis a generátor épitésre csokhogy a ti szélkereketek fordul 500 /perc mig ez max50 et szovat épitek generátort de gyorsitanom kell a fordulatot legaláb 1/10 re. mágnes megvan 36db, mostmár csak a tekercs hiányzik!!!!!!! szoval 24 vagy 48v legyen szerinted ?
Hogy 24 vagy 48,ez a tervezett kimenő teljesitménytöl függ.Persze ha utolagos bövitésre is gondolsz,akkor startbol a 48 a javasolt.Itt az inverterre gondolok.De vedd tekintetbe hogy a 48 volt az már 4 db. tároló akkut jelent,viszont ez már gond nélkül visz egy 4-5Kwattos invertert.Egy ilyen pedig egy lakást gond nélkül ellát megfelelö erösségű árammal.24 voltnál csak nehezen léphető át a 2,2 kwatt kimenő teljesitmény.Ezek tudatában már remélem könnyebb lessz a döntés.
jo akkor marad a 48 v kitudnád számitani mekora a tekercs menetszáma és a rézhuzal átmérö?
Szia!
valóban célszerű az okfejtés---DE: A világitást nem célszerű inverterről táplálni ez a legjobb hatásfoknál a 12V jön ki---- kompakt fénycső is van 12V-ban ! ! ! Az audió technika a 24V / 2X12 V esetén kó / A számitógép . video Cd-dvd lejátszó 90,,,,,160V egyenről ugyanolyan jól megy 144V /12X12 V / erről mehetne a trafó nélkuli szinusz inverter is . ebben a tartományban van 10--15kW-s is lakáson belül ritkán kell 30m feletti egyenes szakaszt áthidalni ---igy megtenné a 12V is. szerintem a Feszúltséget az AKKU kapacitás határozza meg KB. 12V 100Ah cca 1kWh ---24V 100Ah --2,4 kWh 144V 15Ah--2,2kWhDE Ez 5/8 ár a 24 v hoz képest. érdemes még az inverterhez igazodni ? ?illetve figyelnék a töltésre ---párhuzamosan --töltő nélkül.. Röviden ennyi
Kedves Atis.Valoban,kezdetben én is erre utaztam.De evés közben jött meg az étvágyam.Ugyhogy ezt a minimális rendszert elkezdtem bövitgetni.Itt megjegyzem hogy nekem kizárolag csak ebböl van áramom,(Un.sziget rendszerem van)+ a napelemekkel kombinálva,de erröl már irtam.És mivel ,,,normális,,,, háztartási készülékeim vannak(hütő,automata mosogép,porszivó,vizszivattyú,stb),nem mind türi a névlegesnél alacsonyabb hálozati feszültséget,ezért is szól igy a javaslatom,ahogy leirtam.Emiatt persze messze nem mindegy az áthidalási idö se,ami az akkuktol függ.És az se mellékes hogy igy nem kell telekábelezzem a lakást.Van egy egységes, normál, beépitett hálozatom ,és ennyi.
Ok.Tehát marad a 36 db.mágnes,ami 18 polust jelent.Csak még azt ird meg pontosan milyen mágneseid vannak,azok a kiskerekek,vagy már van hasább alaku neodimjeid?.Mihelyt pontos adataim vannak neki fogok és kiszámitom pontosan.
Hy,
Vasporos: Azokat a lapátokat miből készítetted és milyen "technikával"? Esetleg tudnál készíteni képet a szárnyprofilról is, tehát a végéről nézve!? köszi, SZ!A. Mellesleg én fa lapátokra gondoltam, vki tudna adni tippet, hogy milyen fából lenne érdemes készíteni? (R=1,5m)
Az én lapátaim fábol vannak.Alaposan kiszáritott fenyofábol faragtam.Utána hajolakkban áztattam 3 napig,majd utána száraz szellös helyre tettem száradni(a padlásra).Fenyofábol 2 tipus van,az egyik gyérebb rostú sikvidéki,a másik a vörös fenyö magasabb hegyvidéki,amin tömöttebbek a rostok.Ez a legjobb,nagyon ellenálló lapátokat készithetsz belöle.Persze ha van lehetöséged akácfát beszerezned,annál jobb nem is kell.Itt felhivom a figyelmedet hogy a normál butorlakk messze nem jó,csak hajólakkot használj.
köszi...
És a profiljával mennyire bajlódtál? Csak egyszerűen lapos némi szárny profillal, vagy van benne 1 kis csavarás is? SZ!A. |
Bejelentkezés
Hirdetés |