Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1832 / 2208
(#) mofesa válasza spirik hozzászólására (») Jan 11, 2016
Az attól függ, mitől lóg. Kicsit bővebben, ha lehet. Képekből nem igen lehet megítélni.
(#) spirik válasza mofesa hozzászólására (») Jan 11, 2016
Szia szünet mentes táp.
(#) mofesa válasza spirik hozzászólására (») Jan 11, 2016
Csak a trafót akarod belőle használni?
(#) spirik hozzászólása Jan 11, 2016
Szia szerintem nem .miert kérdés.
(#) joker89 válasza spirik hozzászólására (») Jan 11, 2016
Szia! Nem akarok beleszólni, de azért mert nem lehet érteni, hogy végülis te most mit is szeretnél.
(#) spirik hozzászólása Jan 11, 2016
El34 se
(#) gerleimarci válasza spirik hozzászólására (») Jan 11, 2016
Szerintem nem. Vagyis áttekerés nélkül nem.
Ezek vagy úgy működnek, hogy bemegy 230v és kijön az akksi töltéséhez egy bizonyos feszültség, vagy ha áramszünet van, akkor pont fordítva, a 12V-ot kapcsolgatja és kijön a 230V.
Tehát a feszültség sehogy sem stimmel, még fűtéshez sem.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2016
(#) spirik válasza gerleimarci hozzászólására (») Jan 11, 2016
Szia működés közbe merjen meg hova mennyi megy.
(#) gerleimarci válasza spirik hozzászólására (») Jan 11, 2016
Fölösleges, nem találsz oylan nagyfeszültséget, ami le van választva a hálózatról.

Jobban jársz, ha bontasz egy régi csöves szkópból.
A legjobb lenne, ha (újra)tekercseltetnél egyet
(#) Andrei1181 hozzászólása Jan 11, 2016
Üdv

Egy Videoton RA2102-es rádióval játszok és szeretném megcsinálni gitárerősítőnek. 1-2 hónapja feltettem egy kérdést, hogy hogyan lehetne gaint csinálni rá, hogy torzítson egy kicsit, de mindannyian azt mondtátok, hogy kell még egy cső neki az ECL86 elé, ami meghajtja.
Az jutott eszembe, hogy van itthon egy booster pedálom, ami ugyan tranzisztoros, de próbának megteszi.
Arra gondoltam, hogy a booster pedált beteszem a trióda elé, és egy 1M potit beteszek a trióda anódja és a pentóda rácsa közé (R67 és C58 közé) amolyan Master volume céljából.
Kérdés, hogyha a triódát túlhajtom, milyen hangot kapok.

Valakinek van javaslata? Nagy butaság?

Kapcs rajz:
Bővebben: Link

Találtam itthon amúgy egy csomó Pcc88 csövet. Ahogy néztem, ennek 33x-os az erősítése. Ez elég lenne a túlhajtásra, ha esetleg rászánnám magam egy plusz modul építésére?
Van valami egyszerű kapcsolás erre?
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2016
(#) spirik válasza gerleimarci hozzászólására (») Jan 11, 2016
Koszike
(#) Peter_S válasza Andrei1181 hozzászólására (») Jan 11, 2016
Ha én játszanék vele, sorrendben a következőket próbálnám:

- booster a PU bemenetre, ha tetszik örülés
- booster a PU bemenetre, az R68 1M helyére teszed a potmétert, ha tetszik örülés
- leölöd a rádiót, átalakítás

A legutóbbinál szabadon mozoghatsz, esetleg az ECL86-ot lecserélheted EL84/6П14П/6П1П/akármire, és az EBF89(EAF801)-et használod előfoknak.
Így egy szegény ember Fender 5C1 utánérzése is kerekedhetne a dologból.
A PCC88 nem lesz az igazi, valószínűleg alulfűtött lesz és az erősítése sem túl nagy, bár egy kettőstriódából sokat ki lehet hozni.
Egyébként ajánlom a faék egyszerűségű fentebb említett Fender 5C1 kapcsolási rajzának tanulmányozását ötletmerítés céljából - meg az 5F1 verziót is.

Ha esetleg kinyiffantanád a nagyfrekis részt (külön panel a ferritantennától balra, ha hátulról nézed), akkor ha roncsolásmentesen egyben szeded ki, adnék helyette a célnak megfelelőbb alkatrészeket (cső, csöfoglalat, whatever).
(#) Abukodonozo válasza spirik hozzászólására (») Jan 13, 2016
Légyszíves szedd össze magad és írj egy kicsit érthetőbben, ha tényleg segítségre van szükséged!
(#) spirik válasza Abukodonozo hozzászólására (») Jan 13, 2016
szia köszike.
(#) Andrei1181 válasza Peter_S hozzászólására (») Jan 13, 2016
Köszönöm a válaszod.
Ha tudok szerezni a közeljövőben még egy ilyen rádiót, akkor az egyiket szétbontom, akkor beszélhetünk a nagyfrekis részéről
ECL86 kimenőtrafója jó az EL84-hez?
(#) killbill válasza TL54 hozzászólására (») Jan 13, 2016
Tényleg szép, de mi az az "A Class"? Mert ha "A" osztályú erősítő, akkor az "Class-A".
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2016
(#) granpa válasza killbill hozzászólására (») Jan 13, 2016
Magad írtad (magyarul) "A" osztályú ('A Class"), 'külföldiül' "Class-A".
(#) Mate78 válasza Andrei1181 hozzászólására (») Jan 13, 2016
Jó hozzá.
(#) killbill válasza granpa hozzászólására (») Jan 13, 2016
Őszintén szólva most nem tudom, hogy melyik oldalon állsz. De a lényeg: vagy "A osztályú" vagy "Class A". Nem "Osztályú A" és nem is "A Class". Nekem nincs bajom az angol feliratokkal, de a helyesírás minden nyelven fontos.
(#) Simon mondja hozzászólása Jan 14, 2016
Hello Mindenki!

Csatolókondikat válogatok. Mielőtt próbálgatnék (nem olyan jó a fülem), illetve már biztos van itt valaki aki próbálgatott ilyeneket - szerintetek melyik fajta, típusú kondit érdemes használni csatolónak? Mondjuk most 0,1u -kat pakolgattam ki. Jobb alsó sarokban vannak csíkozott kondik. Ha jól néztem utána mullard. Mindkettő kereken 0,1u. Mekkora lehet a feszültségtűrésük?
(#) (Felhasználó 116638) válasza Simon mondja hozzászólására (») Jan 14, 2016
Szia !

Parancsolj:Tropical Fish

Nekem személy szerint a PP fólia, és a papír/olaj kondik amik "bejöttek".
(#) Orbán József válasza Simon mondja hozzászólására (») Jan 14, 2016
A rópusi halaktól ne ess hasra, egzotikus nevű, középszerű kondik.
Magyar pénzben párszáz Ft max./db az ára, ezért nem várhatunk világmegváltást tőlük..
(#) Simon mondja válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 14, 2016
Találtam még itthon "orange dropot". Aszondod szórjam tele mkp wimával, oszt kész? Hangszínbe menne..
(#) Orbán József válasza Simon mondja hozzászólására (») Jan 14, 2016
Én egy gyakorló építőtől azt hallottam, azok sem nőnek az égig, nagyjából Wima minőség, kis pénzért kis foci kategória, azonban a WIMA még elfogadható és az ára is barátságos. Itthon a Ft-unkért megvehető.
Az új magyar audio készülékek ilyenekkel vannak építve.
(#) gerleimarci válasza Simon mondja hozzászólására (») Jan 14, 2016
Csak én vagyok, aki nem hisz a kondik hangjában?
Én WIMA-t használok a sajátomban.
(#) Orbán József válasza gerleimarci hozzászólására (») Jan 14, 2016
Istenben se hisz mindenki, attól még lehet...
Az a helyzet, biztos vagyok benne, hogy némi hallás kell hozzá és mindenképpen egy olyan hangrendszer, ami nem a fiókból lett összekotorva - ne vegye senki magára! Ettől nyugodtan építkezzen, szórakozásnak se utolsó.
Pocsék cuccon, hogyan lehetne finom részleteket megkülönböztetni? Akkor nem lenne pocsék.
(#) ronin75 válasza gerleimarci hozzászólására (») Jan 14, 2016
És a kondik után, jön a drótok hangja
(#) Orbán József válasza ronin75 hozzászólására (») Jan 14, 2016
Gondoljátok az analógiát...2 m-ert nagyon sokan megugranak. 2.10-et kevesebben. 2.2őt még kevesebben.
Aztán az utolsó pár cm-ért vért izzadnak az atléták. Az audiofilek meg súlyos pénzeket, azokért az utolsónak sosem tekinthető pár simításért - alkatrészért.
Ha nem így lenne, kerítésdrótból is elmenne a k-trafó, szigszalaggal jól betekerve, vasat meg kukázunk a haszonvasaknál, kidobott hg fojtókból, ennyi...Szól az, mi kell még?
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
(#) Simon mondja hozzászólása Jan 14, 2016
Megse szótam... Olyan k. dárga dolgokat nem mutattam. Inkább kíváncsi lettem volna a különbségekre. Akárhonnan lehet ilyet bontani.

Szólni kellene Janóbácsinak, hogy a csőmérő után összedobhatna egy ilyen live dugdosós alkatrészhang tesztelő ketyerét is..
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
(#) ronin75 válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 14, 2016
Ez igaz, de a fülek, rendszerek, hitek, pénztárcák, egyebek különböznek, és innentől jön a misztikum. Részemről csak egy ócska poén volt a hozzászólásom.
Következő: »»   1832 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem