Fórum témák
» Több friss téma |
Kicseréltem a kondenzátorokat , de semmi változás ugyanúgy halk
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2016
A végfok panel bemenetére adj jelet. Ha akkor is halkan szól, az beteg.
Mint fent írtam a végfok bemenetére adtam jelet . Külső hangforrásról tökéletesen szól tehát nem a végfokok a hibásak . Én műveleti erősítő gyanúsnak tartom a dolgot . Szóval teszek egy próbát , mert vannak ilyen műveleti erősítő IC-im ha így se lesz jó akkor egyenlőre tanácstalan vagyok .
Sziasztok.
Adott egy dm-r300 típusú Dimarson házimozi rendszer. Probléma annyi ,hogy nem lehet bekapcsolni. A biztosíték és a kapcsoló is átad ,viszont "se kép se hang" nem kapcsol be... Egyszerű megoldások érdekelnének ,ha van ilyen!? Pl.: Kondi csere ,ha igen melyik/ek vagy hasonlo megoldások. Várom a tippeket. Előre is köszi.
Szia! A szalagkábel takarásában feszültség értékeket vélek felfedezni, ha így lenne, ellenőrizd őket!
Szia Egyik kivezetésen sincs feszültség.
Ez sajnos tápegység hiba, ami nem tartozik az egyszerű javítások közé.
Szia.
Kikapcsolt állapotban mérj már rá a csatlakozónál a GND és a tápfeszültségek közé Ohm állásban. A nagyobb feszültségek a végfokra mennének, ott nézd meg, hogy GND felé mérve nincs -e zárlat, vagy nem mérsz -e nagyon kis értéket (pár Ohm). Előfordult olyan, hogy bezárlatosodott valamelyik végfok ic (a borda alatt vannak, SMD kivitelben) és akkor nem idul el a táp. De ez csak egy hibalehetőség a sok közül. Táp IC is sokszor volt hibás. A szervizünk szakszervize volt ennek a koreai gyártónak, de nem sok szervizinfót kaptunk a készülékeikről, a javítás pedig többnyire modul, vagy panel csere volt, mert nem küldtek csak komplett egységeket (amíg tartott a javítókészletnek betárazott néhány száz darab készülékük, utána meg semmit). Egyedül a végfok ic -ket küldték meg külön, de azok is bontottak voltak. (Tipusukra sajnos, nem emlékszem már, valami class D SMD chipek) A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
Ha a hálózati biztosíték ép, a 230 as körben keress 1-47µF kondenzátort azt cseréld. Esetleg a szekunder oldali diódák zárlata szokott előfordulni.
Reggel a nagy kapkodásban nem voltam túl alapos. Most a mérést elvégeztem úgy, hogy a szalagkábelt lehúztam a táp panelről eredmény a következő. Ű
A 26V-os kimeneteken 21,1V-21,9V között ingázó fesz. mérhető. A 12Vos kimeneten 0,8V-1,2V között szintén ingázó fesz mérhető! A többi minimális eltéréssel megfelel az elvártaknak. Mindeközben a PD163 dióda halkan kattog ,melegszik és a belsejében apró szikrákzás figyelhető meg. Szalagkábel rádugásával nem mérhető semilyen feszültség és a kattogás is megszűnik. A 12V-os kimenet és a test közt 5,5ohm az ellenállás ez nemtűnik egészségesnek. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
Szia. A lehúzott szalagkábel végpontjait mérve a legkisebb ellenállás a "23V-os kimenet" és a "test" között 580ohm ,a "26Vo-s kimenetek" és a "test" közt 620ohm a többi meg még sokkal nagyobb érték.
Azért vannak idézőjelben mert a táp paneltől elválasztva(lehúzva) mértem az értékeket. Szerintem ezekkel nincs gond.
Üdv. Van egy Panasonic lejátszóm. A gond az vele, hogy a cd asztal behuzásakor a kis motor nem áll meg, és csak teker tovább befelé, reccsenésig. (Mondjuk az asztalt ki se adja. Nem mechanikus probléma, már átnéztem. Van a mechanikáabn két kis nyomógomb, jól működnek.
Másnak is volt ugyaniylne gondja. Tudja valaki a megoldást?
Hello. Ha olyan a vezérlése, amire én gondolok, akkor valószínű, hogy el van ugorva a tálca egy-két foggal. Elég egy erősebb lökés nyitott állapotban, vagy hasonló.. Vagy letört egy fog és arrébb ugrott.
Van olyan megoldás, mikor a loading mechanika és a fejszán mozgása egy motorral van vezérelve, és azt egy programkerék vezérli, hogy éppen mit csináljon a mechanika. Ha ez elugrott (ált. a tálca miatt), akkor ilyen hibát is csinálhat. (vagy esetleg szétszedés és összerakás után lett ilyen? ) Ha nem ilyen jellegű mechanikai probléma, akkor meg meghülyült a vezérlése, de inkább az első a valószínű.
Bocs, nem tudtam bejelentkezni és válaszolni azóta..
A lehúzott szalagkábelnél írt jelenség táp hibát sejtet. Nem mai gyerek már a készülék, ezekre a kondikra pedig 1-2000 órát garantálnak a gyártók, úgyhogy én kondikat cserélnék először. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2016
Működése :
2 nyomógomb van benne. 1es nyomógomb akkor kapcsol ha a tálca teljesen ki van tolva. 2es nyomógomb akkor kapcsol, ha az olvasófej a legközelebb van a CD forgató motorhoz. Az optikat mozgató motor nyitja a tálcát is. Ha a fej a legközelebb van a CD-t forgató fejhez, akkor a mechanika teszi dolgát, és átkapcsol hogy a tálca fogaskerekeit forgassa. Ha bekapcsolom a lejátszót, úgy veszi észre mintha nyitva lenne, és zárja be, írja hogy close. A fej meg csak távolodik, és a végén ütközik a fallal, és csak recseg, ugrik a fogaskerek. Ha megnyonom a nyitás gombot, az optika megy fel a tengelyen ahogy kell, a végállásban benyomja a 2es gombot. Amint benyomta rögtön megáll a motor... .. Pedig kellene tovább forognia, és akkor megallni, ha már benyomta az 1es gombot... Tehát nemhiszem hogy mechanikus hiba.. Vagy rossz közelítem meg a dolgot?
üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, egy Funai házimozim van. Távirányítóra bekapcsol, köszön, fejet pozicionálja és elköszön. A tévén be sem lép. Gyógyítható, ha igen ki vállalná esetleg a javítását, vagy tudtok-e valakit ajánlani. Köszi a válaszokat!
Ez vezérlési hibának tűnik. Ha kimérve jók a végállás kapcsolók, akkor a vezérlésnél ellenőrizném a tápfeszültségeket, meg azok megfelelő szűrését. A bekapcsoláskor jelentkező hibás működés pedig inicializálási hiba is lehet, vagyis, nem, vagy nem megfelelő időben/nem megfelelő ideig kap resetet a vezérlő.
Üdv! Hasonló problémával találkoztam ugyanennél a típusnál. Egyelőre nem mértem még semmit, de érdekelne, hogy sikerült-e megoldani a problémát.
Üdv. Van itthon egy tamashi dht i3000 5.1-es erősítőm,viszont a távirányító nincs meg hozzá. Így ha bekapcsolom sajnos azonnal stand-by-al indít a gép,és nem tudom erősítőként használni. A kérdésem az volna hogy hogyan tudom "aktív" állapotba billenteni? A válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Nemrég hozzám került egy Samsung ht-p10 típusú 5.1 dvd lejátszó, erősítő. Sajnos a sub kimeneten egyenfeszültség mérhető (13v körüli). A többi kimenet jó, szólnak is. TAS5112 végfok ic van benne 2 ő is, 4 csatornásak. Az egyik hídba van kötve így kapva egy erősebb center és sub kimenetet. A földhöz képest a sub + kimenetén 16v körüli feszt mérek, a centerén szintén. A - kimeneten a centeren szintén 16v, de viszont a sub-on 2,8v-ot! Az ic d osztályú! Merre kezdjem a hiba keresést? Menthető a dolog?
Szia.
Valószínű, hogy az IC hibás. Ha van hozzá megfelelő szerszámod, akkor cseréld fel a két IC -t és kiderül, hogy tényleg hibás -e? Vagy 12$ körüli áron kínából beszerezhető.
Hali!
Sikerült megcsinálnom . Multival méregettem a dolgokat, kiszerelve bordát is levettem. A "-" kimenetnél az ic kimenetétől a hangszóró csatlakozóig majd 200kohm ellenállás volt, holott simán sípolnia kellett volna a multimnak. Furat galván hiba volt nem vezette rendesen az áramot. Megkaparásztam mindkét oldalát, a pici lyukakba (4 is van egymás mellett) rézszálakat vezettem át, majd leforrasztottam mindkét oldalon. Jó a kontakt vezet. Összeraktam az egészet, kimeneti dc szint 0v, próba, szól, szépen adja a mélyeket!
Sziasztok!
Dimarson dm r300 házimozi hátsó hangszorói nem szólnak, csak valami nagyon halkan és torzítva. Az elsők és a sub szól szépen. Ez lehet erősítő ic hiba vagy digitális ic hiba? Köszi a válaszokat. Üdv, Laci
Sziasztok! Egy Onkyo TX-NR509-em van, az a gond vele, hogy az analóg bemeneteken kívül semmit nem érzékel. Van egy panel benne, amire az összes HDMI csatlakozás megy, innen van HDMI kimenet a TV-re. Ide érkezik a NET csatlakozás, és az előlapról usb IPOD stb. Ezeket a TV kimeneten kívül nem érzékeli. A SETUP pontokat látom a TV-n, de a fenti digitális bemenetek állítási lehetőségei nem aktívak. Van valakinek ötlete, hol kezdjem? Kapcsolási rajzom van. Előre is köszi!
Siasztok van egy Dimarson Dm-R400 tipusú házimozim ami bekapcsol de nincsen hang az lcd kijelzőn megjelenik a felirat. Én a bemenetet használtam számitógéppel. eggyik bekapcsoláskor elkezdtem érezni valami égett szagot majd arra lettem figyelmes hogy nem szól a mély majd mikor kikapcsoltam és vissza már semmi nem szólt csak annyit ir a kijelző hogy protect és a bekapcsolást követően 1-2 ot pukkanak a hangfalak. Szét is szedtem az egészet bedugtam nézegettem hogy hol lehet a hiba aztán meg is lett egy fekete ellenálás. Mivel ebben a hangtechnikai részben nem vagyok otthon.. ezért kérek itt segitséget ha azt az ellenállást kicserélném akkor megjavulna? vagy tovább rontanák a helyzeten mert valamelyik icvel lehet a baj az meg csak védelem?
A hiba biztos nem tápegység mivel minden más mukodik a dvd is vezérelhető rádiöra is rááll csak hangot nem ad ki...
Hello!
Az az ellenállás általában akkor ég meg, ha zárlatos, vagy túl nagy áramot vesz fel a végfok. A hűtőborda alatt találod, úgy emlékszem, ebben felületszerelt Class D végfok IC -k vannak.
Szia!
Ezeket hogy tudom kiszűrni hogy melyik lehet a rossz?? Vagy a táp ad le túl sokat? Bocsi a h.... kérdésekért Multival ki tudom mérni???
Ha a tápról sok jönne le, akkor minden más feszültség is több lenne, már elszállt volna minden.
Az ellenállás mérhető, és ha lehúzod a végfokra menő kábelt és akkor nem melegszik, akkor biztos, hogy a végfok hibás. De értékeket ne kérdezz, nagyon régen javítottam ilyen készülékeket. Talán 33 Ohm az ellenállás, a feszültségek meg mintha fel lennének írva valamelyik panelra...
Sziasztok! Kis segítséget kérnék: adott egy logitech z506 házimozi, aminek a hibajelensége a következő: a konnektorba dugás után kb 30másodperccel letilt a táp. A kondikat a tápban cseréltem már, a 25V 6800µF kondi is ki lett cserélve, kapott 10000µF-et(ezt kaptam boltban csak) Sajnos nem csak nagy hangerőnél van ez, hanem üresjáratban is ez a hibajelenség. A tápja sajnos kapcsolóüzemű tápja van, abban is cseréltem a primer és szekunder oldali kondikat, a végfok panelen is a kondit cseréltem, de nem segít a dolog. A táp letilt, és közben a bekapcsolt állapotot jelző led lassan pulzál, mintha újraindulna folyamatosan a táp. Tudtok segíteni, hol keressem a hibát? Ilyen tápegység van benne. Remélem tud valaki segíteni! Előre is köszönöm a segítséget!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |