Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Subwoofer szűrő
Az a dióda, vagy átkötés nem a negatív ágban van, ahogy írod, hanem a pozitívban. Jó polaritással kötötted rá a tápfeszültséget?
Bocsi igen a pozitivban van, bármilyen zenert diódát betehetek? mindig csak 1 masodpercre dugtam be, mikor melegedett kihúztam rögtön...kinyirtam volna? dioda helyett csak átkötöttem, utánna raktam be zeenert de semmi változás! a beültetési rajz szerint raktam be az ic ket, ahogy a feliratok vannak a kepen is úgy van a nyákba is!
Fordítva van az a TL072......mind a 2.A 33nF,és a 330nF-os kondik is felvannak cserélve.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
Nem Zener-dióda kell bele, csak sima, de az átkötés is tökéletesen megfelel.
Már csak azt nem értem a TL071 miért van helyesen bedugva ... következetlen vagy. Ne búsulj, már sokunkkal megesett ilyen ![]()
Nos elnézést a hülyeségért! Mind a 3 ic fordítva volt szerintem mert megforgattam őket és nem melegszenek! a kondikat megcseréltem de meg sem szolal mikor áramot kap eggyet pukkan a hangfal és annyi!
Miért mind a hármat? Írtuk a TL071 jól volt benne. Azt a kis kerek jelet megfigyelted a rajzon és az IC hátán?
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
Mostmár valószínű,hogy mind a 3 IC tönkrement.A TL071 helyesen volt benn.
Viszont ha vissza fordítom forrosodik!!!! Már nem értem, és ismét búg is!
A tápfeszültséged rendben van?Jólenne egy kép a táprol,és a panel hátuljárol is...Az IC-ket nyugodtan cseréld le,mert azok minden valószínüséggel már tönkrementek.
Csak 1 másod percre volt áram alatt mindig! Nincsenek sajnos másik ic im... A táp egy sima 12v os töltő..akus furó töltőjje!!! Nem tudom hogy kehettem ilyen figyelmetlen, egy tda7294 pároshoz ment volna a cucc! az ic tuti tönkre mentek?
Elég az nekik
![]()
30 vdc a max tápfesz! Nem az összegel van a baj hanem h vidéken lakom és a közelben sincs ilyen bolt!
![]()
jrc ic im vannak ithon! azokkal nem lehet helyettesíteni? tl ből csak 074
Én ehez hülye vagyok
![]()
Sajnos már nemvagyok gépnél.Az a biztos,he veszel új TL-eket.
Itt nézd Bővebben: Link
Hello! Jó hogy leírtad ezeket a számokat, most már tudjuk, hogy mikor gyártották az IC-idet.
A lényeg lemarad ! A felső sor jelzi a típusszámot.
Sziasztok! Hát mostmár mind1 mert vettem tl eket!! Csak nem merem betenni nehogy elhalálozzanak! Ha tönkrementek a régiek azért melegedhetnek?
A fordítottan berakott IC tönkremegy ez nem is kérdés. Rakd be az újakat a rajz szerint, áram alá helyezés előtt mutasd be, ha a bizonytalan vagy. Bővebben: Link
Rendben, köszönöm hogy segítetek! A dióda helyére biztos eoég lessz egy átkötés? Nem akarom ujra haza vágni
Előlapra kivezetett potival nem lehetne megoldani a vágási tartományt? Nem birom úgy átalakítani?
A felcserélt kondikat cseréltem, ic ket is! Így mehet neki a táp?
A dióda elsősorban a helytelen polaritással rákötött táp ellen véd, ha gondosan csatlakoztatod a pozitívot és a negatívot, akkor nem lesz semmi probléma nélküle sem.
Végigolvastam a korábbi bejegyzéseidet és meg kell kérdezzem az akkus fúró töltő adapteréhez kötöttél-e pufferkondenzátort, hogy simítsa a hullámos egyenfeszültséget. A búgásról szóló beszámolód gyanút ébreszt bennem, esetleg ez még hiányzik. Az IC-k már helyesen vannak a foglalataikban ![]()
Szia! Igen puffereltem! De már tökéletesen teszi a dolgát a cucc! Köszönöm mindenkinek a segítséget! Már csak az lenne a kérdés hogyan tudnám a vágási frekit potival szabályozni? Ebben tudnál nekem segíteni?
Ahonnan a KIT-ed származik, onnan rendelhetsz segédpanelt a vágási frekvenciák változtatásához, potival sajnos nem megy. Ha van a vágással kapcsolatban elgondolásod, akkor a szükséges ellenálláspárokat onnan ellesheted.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |