Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Subwoofer szűrő
Az a dióda, vagy átkötés nem a negatív ágban van, ahogy írod, hanem a pozitívban. Jó polaritással kötötted rá a tápfeszültséget?
Bocsi igen a pozitivban van, bármilyen zenert diódát betehetek? mindig csak 1 masodpercre dugtam be, mikor melegedett kihúztam rögtön...kinyirtam volna? dioda helyett csak átkötöttem, utánna raktam be zeenert de semmi változás! a beültetési rajz szerint raktam be az ic ket, ahogy a feliratok vannak a kepen is úgy van a nyákba is!
Fordítva van az a TL072......mind a 2.A 33nF,és a 330nF-os kondik is felvannak cserélve.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
Nem Zener-dióda kell bele, csak sima, de az átkötés is tökéletesen megfelel.
Már csak azt nem értem a TL071 miért van helyesen bedugva ... következetlen vagy. Ne búsulj, már sokunkkal megesett ilyen
Nos elnézést a hülyeségért! Mind a 3 ic fordítva volt szerintem mert megforgattam őket és nem melegszenek! a kondikat megcseréltem de meg sem szolal mikor áramot kap eggyet pukkan a hangfal és annyi!
Miért mind a hármat? Írtuk a TL071 jól volt benne. Azt a kis kerek jelet megfigyelted a rajzon és az IC hátán?
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
Mostmár valószínű,hogy mind a 3 IC tönkrement.A TL071 helyesen volt benn.
Viszont ha vissza fordítom forrosodik!!!! Már nem értem, és ismét búg is!
A tápfeszültséged rendben van?Jólenne egy kép a táprol,és a panel hátuljárol is...Az IC-ket nyugodtan cseréld le,mert azok minden valószínüséggel már tönkrementek.
Csak 1 másod percre volt áram alatt mindig! Nincsenek sajnos másik ic im... A táp egy sima 12v os töltő..akus furó töltőjje!!! Nem tudom hogy kehettem ilyen figyelmetlen, egy tda7294 pároshoz ment volna a cucc! az ic tuti tönkre mentek?
Elég az nekik Szinte biztos hogy tönkrementek,főleg a 2db TL072.Egyébként nem nagy összeg a cseréjük.A tápfeszültség ezeknél a töltőknél,mindíg magasabb,mint amennyi rájuk van írva.Én a hejedben megmérném azt is.
30 vdc a max tápfesz! Nem az összegel van a baj hanem h vidéken lakom és a közelben sincs ilyen bolt! Kimérni ki tudom őket valahogy?
jrc ic im vannak ithon! azokkal nem lehet helyettesíteni? tl ből csak 074
Én ehez hülye vagyok jrc 0434, jrc no33a ,jrc 1058,jrc 0432! megnézed ha megkérlek? Köszönöm!
Sajnos már nemvagyok gépnél.Az a biztos,he veszel új TL-eket.
Itt nézd Bővebben: Link
Hello! Jó hogy leírtad ezeket a számokat, most már tudjuk, hogy mikor gyártották az IC-idet.
A lényeg lemarad ! A felső sor jelzi a típusszámot.
Sziasztok! Hát mostmár mind1 mert vettem tl eket!! Csak nem merem betenni nehogy elhalálozzanak! Ha tönkrementek a régiek azért melegedhetnek?
A fordítottan berakott IC tönkremegy ez nem is kérdés. Rakd be az újakat a rajz szerint, áram alá helyezés előtt mutasd be, ha a bizonytalan vagy. Bővebben: Link
Rendben, köszönöm hogy segítetek! A dióda helyére biztos eoég lessz egy átkötés? Nem akarom ujra haza vágni
Előlapra kivezetett potival nem lehetne megoldani a vágási tartományt? Nem birom úgy átalakítani?
A felcserélt kondikat cseréltem, ic ket is! Így mehet neki a táp?
A dióda elsősorban a helytelen polaritással rákötött táp ellen véd, ha gondosan csatlakoztatod a pozitívot és a negatívot, akkor nem lesz semmi probléma nélküle sem.
Végigolvastam a korábbi bejegyzéseidet és meg kell kérdezzem az akkus fúró töltő adapteréhez kötöttél-e pufferkondenzátort, hogy simítsa a hullámos egyenfeszültséget. A búgásról szóló beszámolód gyanút ébreszt bennem, esetleg ez még hiányzik. Az IC-k már helyesen vannak a foglalataikban
Szia! Igen puffereltem! De már tökéletesen teszi a dolgát a cucc! Köszönöm mindenkinek a segítséget! Már csak az lenne a kérdés hogyan tudnám a vágási frekit potival szabályozni? Ebben tudnál nekem segíteni?
Ahonnan a KIT-ed származik, onnan rendelhetsz segédpanelt a vágási frekvenciák változtatásához, potival sajnos nem megy. Ha van a vágással kapcsolatban elgondolásod, akkor a szükséges ellenálláspárokat onnan ellesheted.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |