Fórum témák
» Több friss téma |
Nem tudok róla hogy grillezne a mikrónk! Én is ezekre gondoltam.
Samsung mikrohullámú sütőnél (RE-576D) a mechanikus időkapcsoló nem forog vissza alaphelyzetbe (0 állásba). Mi lehet ennek az oka? Válaszokat előre is köszönöm!
Ez működésben változtatna a dolgon ha mégis odaférne és tudom rögzíteni?
Nem, nagyjából azonosak a paramétereik az azonos méretű magnetronoknak.
BUÉK. Mindenkinek!
Van egy régi Elin mikró hullámú sütőm, ami váratlanul leverte a benne lévő biztit és ha másikat teszek bele azt is. Megpróbáltam a nagyfesz. kondit kimérni, előtte ki akartam sütni, de semmi kajak nem volt benne. A nagyfesz diódát nem tudom, hogyan kell multiméterrel és 9 v elemmel kimérni, pedig egyszer láttam valahol?! Előre is köszönöm a segítségeteket.
Szia!
Ez a leírás nekem is megvan, de a nagyfesz dióda kimérése kellene nekem (multiméterrel és 9 v elemmel kimérni)
Szia!
Benne van a cikkben, olvasd el! Üdv.: Feri A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2016
Jó kis leírás, de a nálam fellépett hibáról nem ír. Azzal egészíteném ki hogy elenőrizni kell az ajtó körül a szigetelést(festés) és a csillám lapkát.
Nálam a festék leégett és áthúzott, az ajtó már kellően vastag anyag hogy örvényáram induljon, ami komoly terhelést jelent a magnetronnak, ez kiégette a diódát és a biztosítékot is. Most kell kunyeráljak valahonnan zománcfestéket... A csillám lapka mennyire sérülékeny? látszik rajta égésnyom ha átüt? A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
Bocsánat! Csak a biztosíték égett ki, a multiméterem nem ad akkor m,érőfeszt mint egy ilyen dióda nyitófeszültsége. Külső táppal mérve jónak bizonyult.
Szia!
Ha végigolvasod a cikket van abban a csillámról is szó! Üdv.: Feri
Szia!
Az igencsak rég volt már, nem emlékszem mindenre.
Sziasztok!
Mi okozhatja egy mikrónál azt, hogy a bele tett bármiféle ételt , van hogy pl 1perc alatt, de van hogy csak több idő elteltével melegíti fel. Van mikor az edény forróbb, mint a benne lévő cucc. Kipróbáltam egy bögre vízzel, volt hogy 30 mp alatt felfórosította, volt hogy másfél perc is kevés volt. A magnetron, dióda, trafó, kondi mérésre jónak tűnnek. A tipusa: Daewoo KOG-398G. Esetleg valami ötlet?
Szia!
Ha nem mikrózható edényt teszel bele, akkor nem csoda, hogy inkább az edény meleg az étel helyett. Kerülni kell a cserépedényeket és a fémtartalmú eszközöket.
Szia!
Ezt értem és tudom is, csak az nem világos előttem hogy ugyan abban az edényben betett cucc miért melegszik meg valamikor hamarabb, valamikor meg több idő után?
Szia!
Mert a magnetron nem mindig rezeg fel... Vagy azért, mert rossz (pl. törött/repedt mágnes..) vagy mert nem nap mindig villanyt. (pl relé hiba..) Dugd be egy teljesítmény mérőbe a mikrót, és nézd, mi történik. Valahova lesz az energia. Ha nem melegszik, el sem fogyasztódik.. Hamar kiderül.
A magnetron fűtőkörét nézd meg, nincs -e a magnetron fűtésére menő csatlakozó deformálódva, nem melegszik -e, meg a kábelt ugyanígy? Nem stabil érintkezés okozhat ilyet, de azon a helyen melegednie kell az adott pontnak, a megnövekedett átmeneti ellenállás miatt.
Gondolom, ugyanakkora teljesítményre állítva jelentkezik a hiba. Ha a timer nem mindig kapcsol, az is okozhat ilyen problémát.
Sajnos teljesítmény mérőm nincs. Én is a magnetronra gondoltam, de műszer szerint jónak tűnik, szemre semmilyen sérülést nem veszek észre rajta. Megpróbálok keríteni másikat és kipróbálom azzal, meglátjuk mit produkál.
A HV kondi még esetleg szóbajöhet, mint hibalehetőség. De inkább zárlatossal találkoztam eddig, mint kapacitásvesztett HV kondival...
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016
Végig néztem mindent, a csatlakozások szorosak voltak, alig tudtam lehúzni a sarukat. Még esetleg a reléket megpróbálom kicserélni, hátha az okozhat ilyet.
A kondit megmértem, a kapacitása annyi ami rá van írva.
Akkor magnetron gyanús a dolog. A timer nem kapcsolgat esetleg?
Azt biztosan tudod, hogy a teljesítményt a magnetron kapcsolgatásával szabályozzák, mert egyéb módon nem lehet. Ha kapcsolgat a timer, akkor lassabb a melegítés. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016
Én is arra hajlok. Még utána nézek mibe kerül egy belevaló magnetron, és kiderül hogy érdemes-e vele foglalkozni A timer hogy hogy kapcsol, arra most nem tudok választ adni. Majd holnap megsasolom mert anyáméknál van.
Ha kapcsolgat a timer, akkor kattog.
De ha a szüleid használják, akkor nem lehet az a gond, hogy elállítják a teljesítményt is? A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016
A kattogást azt hallom, olyankor a zúgása is megváltozik.Csak arra nem emlékszem, hogy adott teljesítményen sűrűbben, vagy ritkábban kapcsol. Ezt majd megnézem. Azt hogy elállítják-e, nem hiszem, én is szoktam használni mikor náluk vagyok és nálam is elő szokott fordulni hogy össze-vissza melegít. Minden esetre érdekes probléma.
Ok, értem. Először max. teljesítményen, egy pohár vízzel teszteld 1-2 per közötti időtartammal.
Rendben. Így is szoktam, sőt próbáltam. Ugyan az a pohár víz volt hogy 30mp alatt, de volt hogy 1 perc alatt melegedett fel ugyan azon a teljesítményen. Hiába, ezek a mai gyártmányok már nem olyanok mint pl. a 20 éves Samsung mikróm, ami még mindig hibátlanul működik. Le is kopogom...
Sziasztok!
19 éves digitális ELIN MIK 7850 mikrohullámú sütőm van. Készenlétben, áram alatt nincs gond, kijelző és a vezérlő működik. Indításnál traktorszerű berregő daráló hangot ad, a sütőtér világítása 50%-os és vibrál, és leveri 1-2 sec-on belül a hálózati megszakítót. A saját 8A-s biztosítéka is kiment a 2. alkalommal, de az most patkolt és csak a hálózatit tudja leverni. Nincs elhasználva a készülék. A nagyfesz. kondenzátorát nem lehet kisütni, olyan mintha nem lenne benne áram. Lekötöttem a magnetront a tányér forgató motort, a belső világítást és a ventilátort is sorban az áramkörről, de a berregés és biztosíték levágás továbbra is fennáll és nem tudok arra sem rájönni, hogy honnan jön a berregő hang. Lehet, hogy nagyfesz. kondenzátor hiba, vagy transzformátor, vagy is is? Esetleg a nagyfesz. dióda? Sajnos multiméterem nincs jelenleg a múltkorában tönkrement. Multimétert érdemes javíttatni, egyáltalán javítják? Gázkazán piezo begyújtójának impulzus áramát mértem és tönkretette, össze vissza mutat azóta üresjáratban... A mikró úgy 4-5 éve is (hónapokon át) csinálta már ezt a berregő hangot, 2-3 perc használat után, de nem verte le a biztit. Majd magától jól működött eddig. A mostani hibát a napi első bekapcsoláskor produkálta. Köszönöm a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |