Fórum témák
» Több friss téma |
1kép.
rellé,müvonal,quartz,demagnetizálló ptk/ntk szet 2.kép. thantál, stiroflex,elkó keramik 3.kép elkó 4.kép unpolarizálés kerámia kondi. Remélem több nincs, és ha van nem kell mindegyiket egyenként, elemezni.
Az a zöld az volt a müvonal, és nemigazán üveg.
Ok csináltam pár képet hátha most jobban látszik.Nem valami igényesek
hmm... igen a lényeg hogy a dolgok kivehetők szóval:
1. kép: nemigazán használható semmi ( az SMD ic foglalatban meg a nagy ACL, kulcstartót csinálok az ilyenekből és aztán eladom V..erán ) 2. kép: esetleg az LPT csati, decsak ha nagyon ráérsz 3.kép: pufferkondi a kép jobb alsó illetve a bal alsó részén(2db), meg az a fesz. stab IC a két kondi felett Más használhatót nem igazán látok. Az első két kép valami régi telefon lehetett ( az a nagy táska méretű).
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ és az érthető megfogalmazást. További szép napot,estét
Jólvan hát bocsánat már,hogy megkérdeztem valamit.
Ha te nem akarsz válasszolni akkor ne tedd.De mások szivesebben segítenek ha akarnak. Valaki bejelölné nekem,hogy mejik kondi mejik pontosan? Előre is köszönöm.
Nem biztos, hogy jól láttam, de mintha az egyik képen úgy tűnne, hogy az elkók teteje fel van púposodva! Ha így va, akkor az(ok) kuka(k)! Nem is érdemes kiforrasztani őket!
1. Te kértél segítséget, kaptál, és még meg vagy sértődve? Na neee!
2 Mejik => Melyik. Ennyi fáradtságot vegyünk már... 3. Az a kondi, amelyiken meg van jelölva valamelyik kivezetés, az polarizált. Általában a negatív kivezetést jelölik meg, mégpedig "-" jellel, , és csíkkal, de régebbi gyártásúaknál előfordul, hogy a pozitív oldal van jelölve, illetve a tantál kondik esetében (kis csepp alakú, színes mütyürök) is rendre a "+"-jellel jelölik a pozitív kivezetésüket. (Ha jól láttam, a képeiden nincs ilyen, csak a pontosság kedvéért írom.) Azok a kondik, amelyeken nincs jelölve a polarizáció, azokat nem kell polaritáshelyesen bekötni. (A kis világoskék kerámiák pl.)
Nah most majdnem írtam, hogy azok a kék vackok a 4. képen VDR-ek.... De mikor jobban megnéztem a képeket rájöttem, hogy mégsem azok. Pedig kísértetiesen hasonlítanak.... Így gyorsan töröltem az előző hsz-t....
Rendben köszi szépen.
Egyébként azon pipultam be egy picikét,hogy azt monta hogy remélem már nincsen. Erre írtam a szövegemte egyébként. Csak hát gondolom ez a fórum részleg azért van ,hogy segítsünk a másikon ha nem tud valamit
Helló
A robogómban észrevettem, hogy nincs töltés. Megnéztem mi csinálja a töltés szabályzást és egy ilyen alkatrészre bukkantam. A neten semmi infót nem találtam róla. Az az érdekes, hogy csak két kivezetése van. Egyik jön a lendkeréktől, a másik megy az akksira. Mi a fene lehet ez?? Mi lehet benne??? Még testet sem kap. Toshiba gyártmány és ennyi van ráírva: S5082B. Tettem fel egy képet, hogy hogy is néz ki. Most a toltés egy sima diódával és egy pufferkondival megy, de így nem tölt rendesen. Ha valaki tud valami infót erről a kis izéről akkor írjon.
Nem vagyok sértödös, de az egész katalógushoz had ne füzzek hozzá.
Ne izgasd magad nem csinálrál rosszat ez alapjaiban egy dioda.Nem derül ki viszont, hogy a feszültségszabályzást mi csinálja a robogodon, ha tudsz arrol a részröl egy átfogobb képet az jó lenne, mert olyant is gyártottak amiben benne volt az áramlökés szabályzás. /lemerült akumulátor esetében nem engedi, hogy hirtelen nagy árammal töltsön, mert tönkre menne az aksi, az az csak a maximálisan névleges áramot egedi az aksira./ Lehet hogy ez is határolós, de alapvetöen egyenirányitó.
Szinte biztos, hogy szabályzó ic ami az egyenirányitást is elvégzi, és ha jól látom a foton akkor a felerösitö csavar hozza a testet. /egyébként a susukinál Bővebben: itt megtalálható de egyenlőre részletet nem látok.
Ezt az oldalt én is megtaláltam, de semmi infó nincs róla. Amúgy a csavarnál nem kap testet, mivel az egész műanyagból van öntve. Ezen csodálkoztam én is., hogy szabályozhat, ha nincs testre kötve. ja és az én motorom is suzuki.
Tuti ic. És a föld nélkül is lehetséges, ....eléggé monolitikus, és tudjuk hogy a dioda után soros ellenállá /vagy indukció...fojtó.../van innen a soros szabálzáshoz nemigen kell neki a föld.
Na mindegy. Ha nem tudok rájönni, hogy mi van benne, akkor át kell alakítanom az egész töltést. Mivel igy csak egyutas egyenirányítás van és az nem elég a töltéshez. A mostani akksit ki is nyírtam már. Nembírta a strapát.
Hát ugy néz ki, hogy kell csinálni egy fesz szabályzot, mielött a boltok kifogynak az aksikból 12v-os ugye??
Van egy olyan topic itt a forumon, Bővebben: ezaz ajánlanám néz bele.
Rendben.
Elnézést kérek tőled ne haragudj a tegnapiért. Csak nagyon kíváncsi vagyok mi micsoda. Egyébként ezt tanulom a suliba(elektronikai mászerész) de hát gyakorlat az nem sok van annyi,hogy ellenállást mérünk3.ba.Azon kívül semmi de 4.be se lesz semmise.Majd átíratkozok másik suliba éretségi után.
sziasztok!
ERRE a hozzászólásomra valaki vetne egy pillantást? ÉS meg tudná válaszolni az ott feltett kérdésemet? üdv!
Holnap kinyomtatom, és egyenként felirok a lehetöségek szerint mindent amit tudni kell, az alkatrészekröl, és emilbe átküldöm, mert ehez itt a hely másra van.
Ha igaz akkor egy adó /hangszóró/ és egy vevő /mikrofon/ , nagyon ugy néz ki, hogy az.
Valószinü, hogy riasztóból, vagy régi uh távirányitóból való.
Látom itt vagy...... mire jutottál????.... Van sok olyan kapcsolás ami jó a motorodhoz, itt a hobbielektronikán, csak másik topicon????
Helló
Találtam egy rajzot és úgy néz ki jó is lesz majd hétvégén megcsinálom és kiderül hogy megy. meg most úgy néz ki, hogy a világítást is az akksinak kell ellátnia, mert ma égettem ki az összes lámpát. Úgyhogy vehetek majd égőket. Na majd hétvégén kiderül hogy jó lesz-e a kapcsolás. Helló. Nem tudom milyen robogód van,de általában a töltést és a világitást külön tekercsek látják enenergiával. Ha a kettő funkciót összevonod,akkor a töltőtekercs nem fogja birni,és leég. A helyedben utánanéznék a villamos rajznak,és az alapján indulnék el. A fényképen látható alkatrész véleményem szerint sima dióda,mindenféle ic-s hókuszpóktól mentes. A töltőtekercs alapból testelt kivitelű igy nem tudsz kétutas egyenirányitást késziteni a tekercs átalakitása nélkül. A töltés szabályzóját viszont meg kell keresned (ha egyáltalán van) és ezt is ellenőrizd le. Általában kis alutokos kivitelű. A világitáshoz is dukál egy ilyen kis doboz,ez szintén az izzókra jutó feszültséget szabályozza,van amikor csak egy vezeték megy bele,a másikat a doboz adja,mivel le van csavarozva a testhez. Szóval csak meggondolva alakitsd át a dolgokat. De az idevonatkozó hozzászólásoknak jobb helye lenne a feszültségszabályzós topicban,mert itt már kicsit off....
Mex elöször én is erre gondoltam amig nem olvastam el a linkjét./mármint sima dioda/.
A sima diodánál minden esetban túltölt és vagy hirtelen nagy árammal tölt, ami az aksi tönkremeneteléhez vezet. A világitási és egyébb gondolatoddal egyet értek, de a cucc biztos nem sima dioda. Egyébbként baromi egyszerü a megoldás, ha az egyenirányitás ról és az áramkorlátozásról gondoskodnak.
egy haveromtól kaptam egy olyan dolgot amiről nemtudom micsudi dolog: kdm s5 van ráírva és tekergetős.3 láb kivezetése van középen alulra. segítsegek légyszi mire való! meg micsudi dolog ez!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |