Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   74 / 1171
(#) kocici17 válasza Directors hozzászólására (») Márc 3, 2008 /

1kép.
rellé,müvonal,quartz,demagnetizálló ptk/ntk szet
2.kép.
thantál, stiroflex,elkó keramik
3.kép
elkó
4.kép
unpolarizálés kerámia kondi.

Remélem több nincs, és ha van nem kell mindegyiket egyenként, elemezni.
(#) kocici17 válasza zoly15 hozzászólására (») Márc 3, 2008 /

Az a zöld az volt a müvonal, és nemigazán üveg.
(#) rannek válasza sprofan hozzászólására (») Márc 3, 2008 /

Ok csináltam pár képet hátha most jobban látszik.Nem valami igényesek
(#) sprofan válasza rannek hozzászólására (») Márc 3, 2008 /

hmm... igen a lényeg hogy a dolgok kivehetők szóval:
1. kép: nemigazán használható semmi ( az SMD ic foglalatban meg a nagy ACL, kulcstartót csinálok az ilyenekből és aztán eladom V..erán )
2. kép: esetleg az LPT csati, decsak ha nagyon ráérsz
3.kép: pufferkondi a kép jobb alsó illetve a bal alsó részén(2db), meg az a fesz. stab IC a két kondi felett

Más használhatót nem igazán látok. Az első két kép valami régi telefon lehetett ( az a nagy táska méretű).
(#) rannek válasza sprofan hozzászólására (») Márc 3, 2008 /

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ és az érthető megfogalmazást. További szép napot,estét
(#) Directors válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 3, 2008 /

Jólvan hát bocsánat már,hogy megkérdeztem valamit.
Ha te nem akarsz válasszolni akkor ne tedd.De mások szivesebben segítenek ha akarnak.

Valaki bejelölné nekem,hogy mejik kondi mejik pontosan?
Előre is köszönöm.
(#) Frankye válasza rannek hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Nem biztos, hogy jól láttam, de mintha az egyik képen úgy tűnne, hogy az elkók teteje fel van púposodva! Ha így va, akkor az(ok) kuka(k)! Nem is érdemes kiforrasztani őket!
(#) Frankye válasza Directors hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

1. Te kértél segítséget, kaptál, és még meg vagy sértődve? Na neee!
2 Mejik => Melyik. Ennyi fáradtságot vegyünk már...
3. Az a kondi, amelyiken meg van jelölva valamelyik kivezetés, az polarizált. Általában a negatív kivezetést jelölik meg, mégpedig "-" jellel, , és csíkkal, de régebbi gyártásúaknál előfordul, hogy a pozitív oldal van jelölve, illetve a tantál kondik esetében (kis csepp alakú, színes mütyürök) is rendre a "+"-jellel jelölik a pozitív kivezetésüket. (Ha jól láttam, a képeiden nincs ilyen, csak a pontosság kedvéért írom.) Azok a kondik, amelyeken nincs jelölve a polarizáció, azokat nem kell polaritáshelyesen bekötni. (A kis világoskék kerámiák pl.)
(#) eSDi válasza Frankye hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Nah most majdnem írtam, hogy azok a kék vackok a 4. képen VDR-ek.... De mikor jobban megnéztem a képeket rájöttem, hogy mégsem azok. Pedig kísértetiesen hasonlítanak.... Így gyorsan töröltem az előző hsz-t....
(#) Frankye válasza eSDi hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Volt ilyen nálam is...
(#) Directors válasza Frankye hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Rendben köszi szépen.

Egyébként azon pipultam be egy picikét,hogy azt monta hogy remélem már nincsen.

Erre írtam a szövegemte egyébként.

Csak hát gondolom ez a fórum részleg azért van ,hogy segítsünk a másikon ha nem tud valamit
(#) Ricsi89 hozzászólása Márc 4, 2008 /

Helló
A robogómban észrevettem, hogy nincs töltés. Megnéztem mi csinálja a töltés szabályzást és egy ilyen alkatrészre bukkantam. A neten semmi infót nem találtam róla. Az az érdekes, hogy csak két kivezetése van. Egyik jön a lendkeréktől, a másik megy az akksira. Mi a fene lehet ez?? Mi lehet benne??? Még testet sem kap.
Toshiba gyártmány és ennyi van ráírva: S5082B.
Tettem fel egy képet, hogy hogy is néz ki. Most a toltés egy sima diódával és egy pufferkondival megy, de így nem tölt rendesen. Ha valaki tud valami infót erről a kis izéről akkor írjon.

DSC00025.JPG

(#) kocici17 válasza Directors hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Nem vagyok sértödös, de az egész katalógushoz had ne füzzek hozzá.
(#) kocici17 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Ne izgasd magad nem csinálrál rosszat ez alapjaiban egy dioda.Nem derül ki viszont, hogy a feszültségszabályzást mi csinálja a robogodon, ha tudsz arrol a részröl egy átfogobb képet az jó lenne, mert olyant is gyártottak amiben benne volt az áramlökés szabályzás. /lemerült akumulátor esetében nem engedi, hogy hirtelen nagy árammal töltsön, mert tönkre menne az aksi, az az csak a maximálisan névleges áramot egedi az aksira./ Lehet hogy ez is határolós, de alapvetöen egyenirányitó.

Szinte biztos, hogy szabályzó ic ami az egyenirányitást is elvégzi, és ha jól látom a foton akkor a felerösitö csavar hozza a testet. /egyébként a susukinál Bővebben: itt megtalálható de egyenlőre részletet nem látok.
(#) Ricsi89 válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Ezt az oldalt én is megtaláltam, de semmi infó nincs róla. Amúgy a csavarnál nem kap testet, mivel az egész műanyagból van öntve. Ezen csodálkoztam én is., hogy szabályozhat, ha nincs testre kötve. ja és az én motorom is suzuki.

Tuti ic. És a föld nélkül is lehetséges, ....eléggé monolitikus, és tudjuk hogy a dioda után soros ellenállá /vagy indukció...fojtó.../van innen a soros szabálzáshoz nemigen kell neki a föld.
(#) Ricsi89 válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Na mindegy. Ha nem tudok rájönni, hogy mi van benne, akkor át kell alakítanom az egész töltést. Mivel igy csak egyutas egyenirányítás van és az nem elég a töltéshez. A mostani akksit ki is nyírtam már. Nembírta a strapát.

Hát ugy néz ki, hogy kell csinálni egy fesz szabályzot, mielött a boltok kifogynak az aksikból 12v-os ugye??

Van egy olyan topic itt a forumon, Bővebben: ezaz ajánlanám néz bele.
(#) Directors válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Rendben.
Elnézést kérek tőled ne haragudj a tegnapiért.
Csak nagyon kíváncsi vagyok mi micsoda.
Egyébként ezt tanulom a suliba(elektronikai mászerész) de hát gyakorlat az nem sok van annyi,hogy ellenállást mérünk3.ba.Azon kívül semmi de 4.be se lesz semmise.Majd átíratkozok másik suliba éretségi után.
(#) zoly15 hozzászólása Márc 5, 2008 /

sziasztok!
ERRE
a hozzászólásomra valaki vetne egy pillantást?
ÉS meg tudná válaszolni az ott feltett kérdésemet?

üdv!
(#) kocici17 válasza Directors hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Holnap kinyomtatom, és egyenként felirok a lehetöségek szerint mindent amit tudni kell, az alkatrészekröl, és emilbe átküldöm, mert ehez itt a hely másra van.
(#) kocici17 válasza zoly15 hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Ha igaz akkor egy adó /hangszóró/ és egy vevő /mikrofon/ , nagyon ugy néz ki, hogy az.
Valószinü, hogy riasztóból, vagy régi uh távirányitóból való.
(#) kocici17 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Látom itt vagy...... mire jutottál????.... Van sok olyan kapcsolás ami jó a motorodhoz, itt a hobbielektronikán, csak másik topicon????
(#) Ricsi89 válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Helló
Találtam egy rajzot és úgy néz ki jó is lesz majd hétvégén megcsinálom és kiderül hogy megy. meg most úgy néz ki, hogy a világítást is az akksinak kell ellátnia, mert ma égettem ki az összes lámpát. Úgyhogy vehetek majd égőket. Na majd hétvégén kiderül hogy jó lesz-e a kapcsolás.
(#) kocici17 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Sok sikert.
(#) mex válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Helló. Nem tudom milyen robogód van,de általában a töltést és a világitást külön tekercsek látják enenergiával. Ha a kettő funkciót összevonod,akkor a töltőtekercs nem fogja birni,és leég. A helyedben utánanéznék a villamos rajznak,és az alapján indulnék el. A fényképen látható alkatrész véleményem szerint sima dióda,mindenféle ic-s hókuszpóktól mentes. A töltőtekercs alapból testelt kivitelű igy nem tudsz kétutas egyenirányitást késziteni a tekercs átalakitása nélkül. A töltés szabályzóját viszont meg kell keresned (ha egyáltalán van) és ezt is ellenőrizd le. Általában kis alutokos kivitelű. A világitáshoz is dukál egy ilyen kis doboz,ez szintén az izzókra jutó feszültséget szabályozza,van amikor csak egy vezeték megy bele,a másikat a doboz adja,mivel le van csavarozva a testhez.
Szóval csak meggondolva alakitsd át a dolgokat.

De az idevonatkozó hozzászólásoknak jobb helye lenne a feszültségszabályzós topicban,mert itt már kicsit off....
(#) kocici17 válasza mex hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Mex elöször én is erre gondoltam amig nem olvastam el a linkjét./mármint sima dioda/.
A sima diodánál minden esetban túltölt és vagy hirtelen nagy árammal tölt, ami az aksi tönkremeneteléhez vezet.
A világitási és egyébb gondolatoddal egyet értek, de a cucc biztos nem sima dioda.
Egyébbként baromi egyszerü a megoldás, ha az egyenirányitás ról és az áramkorlátozásról gondoskodnak.
(#) rockersrac hozzászólása Márc 6, 2008 /

egy haveromtól kaptam egy olyan dolgot amiről nemtudom micsudi dolog: kdm s5 van ráírva és tekergetős.3 láb kivezetése van középen alulra. segítsegek légyszi mire való! meg micsudi dolog ez!
(#) Directors válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Rendben köszönöm szépen ezer hála.
Következő: »»   74 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem