Fórum témák
» Több friss téma |
Igen!
Nem derült ki, de mekkora feszültségről akarod használni? Egyáltalán AC/DC?
12V szeretné.
Valóban a kérdés már csak az, hogy AC vagy DC.
Én már jártam úgy hogy Ac kötöttem a Dc helyett rá egy nagy pukkanás és egy lyuk lett az eredménye.
Azért bátorkodtam rákérdezni, nehogy ö is úgy járjon mint te meg én.
Sziasztok. Segítséget kérek egy alkatrész beazonosításához, SLM6001, egy hatalmas IC mint az STK-k, sejtesem szerint motor vezérlő. Ha tudnátok segíteni egy lábkiosztással, esetleg kapcsolási rajzzal.
Sajnos sikerült tőben letörnöm a bemeneti lábát!
Én is köszi! Ügyes, lementettem.
Hányat? Ha amúgy jó, köszörülj bele 1/2mm-t ,s forrassz neki 1-et! 2-őt???
Közben találtam valamit , ez lenne az?? A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2016
Adok egy ha kell. Írd meg a címedet privátban.
Sziasztok!
A képen látható kondenzátor 10µF 250V -os? Egy régi szivattyúban van 4db ilyen párhuzamosan kötve. Érdemes szerintetek cserélni, esélyes hogy mindennapi használat során tönkremegy? Köszönöm
Azaz! Csak nem voltam biztos az orosz feliratozás jelentésében. Érdemes cserélni?
Cseréld,és 3-4 évig jó! Ezek strapabírók!
Én boltba kapható kondira cseréltem, de 60µF-ra... hibátlan azóta is.
Megéri cserélni... ezek még szivattyúk.
Sziasztok!
A mellékelt képen látható csatlakozóról keresek infót, első körben, hogy mi is ennek a neve, nha meg beszerzési forrás sem ártana. Nem találok róla semmit.
Üdvözlet
Az lenne a kérdésem hogy mire a legjobb használni ezt a típusú egyenirányító hidat és hogy mik az értékei mert a goog nekem kevés infót adott. SIEMENS B30 C1000-b (F 11 0 8)
Szia
Ez így van. De én B 30 -at írtam akkor ez azt jelenti hogy 30 volt ? 3.5*4.5*1 cm a mérete és csak 1 A? Mire a legjobb használni?
Szia!
Igen 30 V. Graetz egyenirányító híd, teljes hullámú egyenirányításra használható. Igen, csak 1 A-t tud. Üdv.: Feri
A teljes hullámú egyenirányító:
Teljes hullámú egyenirányító Az 1N... sorozatból csak magasabb feszültségűt tudsz építeni, az áram ott sem lehet nagyobb 1 A-nél. A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2016
Pontosabban, ha diszkrét diódákból rakod össze, akkor az áram megoszlik két-két dióda között...
Az áram olyan értelemben oszlik meg, hogy egyik dióda-pár a pozitív, másik a negatív félperiódusban vezet. Feszültség-esés (melegedés) szempontjából a középleágazásos trafóval üzemeltetett kétütemű egyenirányításhoz képest rosszabb megoldás, mert mindig két dióda kapcsolódik sorba az áramúttal. Az egy tokban 4 dióda megoldás termikus szempontból rosszabb: a diódák egymást melegítik és feleannyi csatlakozási ponton kell távoznia a hőnek. Ez főleg a kisebb kockákra vonatkozik, ezeknél gyakoribb a meghibásodás. (A nagyokat úgyis hűtőfelületre kell szerelni.)
Ez a Graetz hídban is így van!
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2016
Igen, de:
diszkrét elemekből felépítve akár egy alkatrész is cserélhető. Kétszeres mennyiségű alkatrész kétszeres mennyiségű csatlakozó ponton tudja leadni a hőt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |