Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Ha visszaolvasol itt is elég sok vélemény van, de találsz külföldi fórumokon is, meg vannak videók a youtube-on. A gyerekjátéktól egy fokkal jobb. Mindig az a kérdés hogy mire akarod használni.
Üdv!
Ilyenje van valakinek? Szerintem ennyit még megérne pluszba, de jó lenne egy nem-gyári fotón is látni ![]()
A doboz jo, csak a tervezöje volt egy nagy marha. Ha már valaki ilyen szkopot vesz, akkor ezt eleve akkurol fogja müködtetni, ahhoz meg kellene extra 1 cm tér a NYÁK alatt. Itt meg csak mindössze 4-5 mm hely van.
Amugy a felsö rész nagyon jol van megoldva. A 4 oldallapot kellene magasabbra tervezni, és másképp megoldani a doboz nyitását, hogy ne kelljen cafatokra szedni, ha az ember akkut akar cserélni. ( márt irtam nekik, csak most ünnepelnek, meglátjuk majd mi lesz a válasz, ha kijozanodnak a majmos deliriumból. ![]()
Nekem van 3mm vastag li-ion cellám, így az befér alá
![]()
Az igen, de a hozzá tartozo elektronika már nem, a laglaposabb is 7 mm magas.
Szigszalagozz a hátára 4db 18650 -es cellát...
![]() (Mint anno a szokol rádión volt nagy divat a két laposelem.)
Én már régen csináltam hozzá ( alá ) egy dobozt amibe minden benne van csak a frontot nem tudtam megcsinálni, mert azok a kapcsolok meg nyomogombok különbözö szintben vannak. Már uton van egy ilyen, mert a front része pontosan az, ami nekem eddig hiányzott...
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2016
Sziasztok!
Lenne egy HAMEG HM605-ös szkóp, használtan 50eFt-ért. Mit gondoltok róla? EEVblog fórumon csak jót írtak róla. 2 csatornás, 60MHz-es. Kicsit drágának találom. Talán lehetne alkudni, de nem hiszem, hogy sokat. Érdemes lenne szerintetek megvenni? Köszi.
Esetleg egy HP 54501A 100MHz, ez már digitális, házilag javított, a fényereje kicsit gyenge, viszont 4 csatornás, és 100MHZ-es, 42eFt+posta?
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2016
A HP jobb vétel, annál nem lesz gondod a yaxley osztók kontakthibájával sem, mert nincsenek. Viszont ha ebben valami tönkremegy, azt házilag javítani...
Nekem nagyon megtetszett ez a szkóp. Analóg és digitális, 100MHz, 4 csatorna, mi kell még?
![]() Idézet: „Egy képcsőcserén esetleg megérné gondolkodni?” Lehet hogy nem véletlenül nem cserélte ki a csövet... Esetleg nézz utána a neten, hogy mennyi bele egy cső, vagy kérdezz rá ezzel foglalkozóknál, hogy mennyiért csinálnak csőcserét?
Képcsőcsere? Többe kerülne, mint most a vételár. Bekalibrálta? Vajon mivel? Túl olcsó és ugye olcsó húsnak... Nem hiszek az ilyen bomba üzletekbe. Csak akkor mennék ilyen vásárlásba bele, ha egy pár napig tesztelhetném. Ebbe nyilván nem megy bele az eladó. Nem véletlenül. Ez a szkóp új korában nagyon drága lehetett. És elgondolkodtató, hogy miért nem vette még meg senki?
A másik szkóp igéretesebb ( vagy inkább hihetőbb ) , ha minden rendesen működik rajta és kapsz hozzá két 10-es osztós mérőfejet, akkor megéri. És alkudj le 5 rugót belőle. ( ha megírod privátban az elérhetőségét, akkor ebben tudok segíteni... ![]()
Nem nagyon szokott az ilyen szkópcső elöregedni. Esetleg kiég a fűtőszála, de én még nem láttam olyat, ami azért lett kevésbé fényes, mert elöregedett. Inkább valami hibára gyanakszom, hogy miért nincs elég fényereje. ( Nekem még a 30 éves Iwatsu is olyan fényű, hogy világítani lehet vele... )
Az NVRAM csere nem szakszerűen történhetett,és elszálltak a gyári beállítások.
Ezért olyan amilyen. A korrekt, profi javítás házilag nem megoldható. Csőhibás HP cucc kb: fehér holló kategória. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2016
Idézet: „Analóg és digitális,” Csak digitális, analóg nem. Aki azt mondta, hogy analóg, és ő javította, nagy kamu, aki javítani tudja, az azt is tudja, hogy analóg mód itt nincs. Mágneses képcső van benne, mint a TV képcső, eleve lassú lenne analóghoz. Idézet: „Mágneses képcső van benne, mint a TV képcső, eleve lassú lenne analóghoz.” Attól még lehetne analóg, de ez nem az. Ha mintavétel van, de digitális jelfeldolgozás nincs, az még inkább analóg, (ilyen is van (volt) a HP termékei között) mint digitális. Dolgoztam a '60 -as években 2 GHz -es szkóppal, az is mintavételezett, aztán szépen kipöttyözte a képernyőre. Idézet: „Dolgoztam a '60 -as években 2 GHz -es szkóppal, az is mintavételezett, aztán szépen kipöttyözte a képernyőre.” Az volt egy -számomra- nagyon érdekes, és ügyes technika. Én csak az EMG ugyanilyen, vagy hasonló elvű szkóppal dolgoztam -1555 szkóp 1GHz fiókok- és szépen rajzolta a 350ps felfutási sebességet.
Kértem tőle self test-ről fotót. Ott látszani fog, hogy a képcső mennyivel halványabb, tehát nem küldhet internetről leszedett képet. Érdekes, amit írtok. Sajnálom azért. A kalibrálást gondolom az otthoni cuccaival végezte el. Őszintén megmondom, kellene a tárolós szkóp, mert érdekelne, hogyan indulnak el különböző áramkörök, és szeretnék speciális pillanatokat részletesebben elemezni, pl. terhelésváltozás. Ez analóg szkópon csak egy villanás... Kipróbálni ki lehetne, ha elutazok pár 100km-t
![]()
Ott inkább valami nagyfesz vagy beállítási gond lehet, nem biztos hogy a csővel van baj. A másik megoldás hogy spórolsz még egy kicsit, is veszel egy új DSO-t. Én nem bántam meg, sőt most már annyira megbarátkoztam vele, hogy csövest nem is vennék többet.
Az egyetlen dolog ami nem teszik benne a csöveshez képest, az a megjelenítés lassúsága. Tehát ha mondjuk zenét kötsz rá, nem lesz belőle "kivezérlésjelző", nem fogja szépen gyorsan, elkülöníthetően megjeleníteni a hangokat, mert lassú. Minden másban jobb mint a csöves. Mondjuk lehet hogy a DPO-k sokkal jobbak ebben, de olyat még nem láttam élőben, meg más árkategória.
10Ms/s max. mintavételi sebessége van, ez elég (nagyon) kevés. Sok esetben áramkör indulását nem lehetne vele nézni. 1MHz jelnél csak 10 minta egy periódusra. A jelfelvételi hossz 1024 pont, itt utólagos nyújtás sincs a tárolt jelben.
Sziasztok!
Régóta szeretnék egy oszcilloszkópot, mivel nem tudom / szeretném nélkülözni a továbbiakban ezt az eszközt így venni szeretnék egyet. A mostani aprós ajánlatok közül kettőt néztem ki egy Grundig GO15 -öt és egy CI 94 -et, mennyit érnek ezek az oszcilloszkópok? Esetleg a max 15k-s árban szokott lenni jobb ajánlat amire érdemes figyelni? Hobbifelhasználásra lenne, jelszinteket, pwm jeleket (arduino vagy 555 kimenet) nézegetni és hasonlók.
Hello.
Elmegyek megnézni a Hameg szkópot személyesen, mit kellene rajta tesztelnem? Az oké, hogy a kalibráló négyszögjelet megnézem minden idő és feszültségosztásban. Vigyek valami tesztáramkört esetleg? Egyébként sokkal jobban tetszene egy tárolós, nem használt szkóp, garanciával, biztosan jól bekalibrálva, nem kellene visszaszámolgatnom a frekvenciákat, tudnék rendesen tranziens viselkedés vizsgálni. Igazából csak előnye van, viszont dupla annyi, 100eFt-ért láttam egyet, ami már jó lenne. Azon gondolkozok, hogy megveszem az analógot, próbálgatom, tesztelgetem, és ha nem elég, akkor veszek tárolósat.
Inkább gyűjts még egy kis pénzt... nehogy az legyen, hogy egy fél év múlva megbánod a mostani analógot. Egy új szkóp, olyan, mint egy új autó. Sokáig nem romlik el...
Ha bármilyen elektromos hibája van, az egyből látszik. Amit meg kell nézni azok a kezelőszervek (összes poti és yaxley), hogy működik-e mind rendesen, nincs-e kontakhiba. Ezek már nem mai kütyük, ennyi idő után már oxidálódnak a felületek, illetve szét is kopnak ha sokat volt használva.
Nem akarom már negyedszer vagy ötödször is belinkelni ami nekem van, lapozz vissza. Az 50 megás papíron, de a 70 megás gyári mérőfejével is 80 mega környékén kezd esni az átvitele, egy jobb mérőfejjel meg 120 mega körül, tettem fel képeket is. A hardver egész strapabírónak tűnik az árához képest, és ha van ismerősöd aki vissza tudja neked igényelni az áfáját akkor nettó 71 ezerbe fáj, és kapsz rá 3 év garit. Azért az nem kutyafüle amikor be tudsz kapcsolni egy állítható alul vagy felüláteresztőt, esetleg egy lyukszűrőt. Meg keresel két tetszőleges pontot (kurzor) az akármilyen jelformán, és kiírja neked az összes adatot róluk egymáshoz képest, időben, amplitúdóban, stb., vagy a jel bármilyen tulajdonságát. Meg ahogy írod ott van az indulás, analóg szkópon elég nehéz megskubizni hogy mit csinál az adott áramkör bekapcsoláskor mondjuk az első 50ms-ban. Az már csak hab a tortán hogy még el is fér az asztalon, meg ha fabrikálsz hozzá egy konvertert akkor néhány lion cellával a mező közepén is tudod használni. ![]()
Már kérdeztem, de nem válaszoltál rá...
Milyen konvertert fabrikáltál hozzá? Láthatnánk róla valami infót? Vagy csak egy sima DC-AC konverter, amibe a hálózati tápkábelét dugod?
De válaszoltam, ott van az előző oldal közepén. Mezei push pull konverter, ami a 12V DC-ből csinál 160-180V körüli DC-t szabályozás nélkül. A 160V DC-be dugom a szkóp hálózati kábelét. Ha nagyon kell majd lerajzolom, de kismillió ilyen rajzot találsz a neten, vagy akkor is ha belenézel egy autós erősítőbe. Van benne 1db 494, 4db tranyó, a két FET, a trafó, meg az egyenirányítás és szűrés a szekunderen. Illetve még egy snubber (RC tag) a primeren. Ennyi.
Lehet DC-AC-t is csinálni, azaz nem kell csak ki kell bontani egy szünetmentesből. Azzal csak az a baj, hogy terhelés nélkül is tízszer annyit fogyaszt az akkuból, ami 6db lion cella esetén (erről megy) nagyon nem mindegy.
Jaa bocs, akkor lehet átsiklottam fölötte...
Én olyat akartam, ami direktbe a szkóp alaplapnak szükséges feszkót állítja elő, kihagyva a beépített hálózati AC-DC konverterét... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |