Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Mozgásérzékelő kapcsoló
Bocs, hogy beleszólok, de ha a kollégának az egész háza azonos típusú szerelvényekkel van kivitelezve (Valena), akkor igen furcsán mutat egy ettől eltérő típus, még ha töredékébe kerül is...
Igen, igen. A Valena szép. Nőben is van sok féle, mégis a szép a nyerő.
A spórolás ott van, hogy a 2 csatlakozós 17-20eFt, a 3 pedig 27-30eFt.
Ha az általam említett 2000 ft-osból vesz 10 darabot, amely egy házba elég kell legyen, akkor kb. ott van, mintha a másikból venne másfelet.
Persze, vannak, akik ösztönösen irtóznak az olcsó cuccoktól, mert azok nem tükrözik az anyagi jólétüket.
Sziasztok!
Tudom,hogy nem ide kellene írnom de ti hátha tudnátok segíteni. Kedves sógoromnak van egy iSmart szemetes kukája ami úgy működik,hogy elhúzod előtte a kezed amire az felnyitja a tetőt majd 2-3 másodperc múlva lecsukja.Ez is mozgásérzékelős csak nem hőérzékeléssel. Olyan trükköt művel,hogy amikor bekapcsolom 3-4-szer végrehajtja a műveletet majd gondol egyet és csak felnyitja a tetőt és úgy marad.Ekkor már nem érzékeli a mozgást hiába kalimpálok előtte.Csinál olyat is,hogy magától nyitogatja a tetőt. Megköszönném ha valaki tudna segíteni ebben,vagy egyáltalán melyik topic-ba írjak.
ICES49H
tUD ERRŐL A dip IC-RŐL VALAKI VALAMIT? nINCS RÓLA SEMMI. Ez mozg.érzékelőben van. Köszi!
Olyan megoldást keresek, hogy a "sima" mozgásérzékelővel felszerelt helyiségben ugyanazt a lámpát egy villanykapcsolóval fellehessen kapcsolni. A mozgásérzékelő 5 perc után kikapcsol, mivel ez az optimális idő, de van eset, hogy tovább kellene világítania. Ilyenkor egy kapcsolóval kiiktatnám a mozgásérzékelőt és folyamatosan világítana a lámpa. De olyannak kellene lennie, hogy a kapcsoló, ill. a világítás felkapcsolva marad, akkor is kb. 30 perc után lekapcsolódjon a világítás. Az érdekelne, hogy ezt hogyan tudnám megvalósítani.
Hello! Egy időzítővel (pld. lépcsőházi automata), mellyel a mozgásérzékelő kontaktusát 30 percre rövidre zárod. A kapcsoló, meg nem "kapcsoló", hanem nyomógomb.
Ha érdekel még egyáltalán a dolog, és talán egy időzítő áramkörre vágytál, akkor ide letettem egy kapcsolást..
Sziasztok!
Adott egy fény- és mozgásérzékelős kültéri lámpa, mely sötétedés után ciklikusan le- és felkapcsol attól függetlenül, hogy nincs mozgás az előterében. Képeket csatoltam. Szerintetek javítható-e, ha igen, hogy kezdjek neki?
Az hogy ahogyan írják a használati utasításban, hogy ne világítson magára?
Eddig évekig jól működött, pár napja hülyült meg. Ha eddig nem világított magára, akkor most sem ez a gond. A ciklikus le- és felkapcsolások közt van kb 1 szekundumos kikapcsolt állapot. Kipróbáltam, ha ekkor vak sötét van és zéró mozgás, akkor is visszakapcsol.
A PIR szenzorra mennyire jellemző, hogy meggajdul? Vagy inkább a mikrokonroller makkant meg?
Én már láttam pókot a mozgásérzékelőbe költözni.
A szenzor környéke és az elektronika háza is tiszta volt, mikor szétszedtem. A dolog érdekessége, hogy kettő darab ilyen lámpa van a bejáratnál, az egyik kb. egy éve csinálta ugyanezt. Akkor annak az elektronikáját kikötöttem és párhuzamosítottam az izzót a működő elektronikára. Most, hogy mindkettő tönkre ment éjjel folyamatosan megy a világítás. Az időzítőt maxra állítottam, hogy legalább az izzót kímélje a sok kapcsolgatástól.
A zeneren mérd meg a tápot, ha nincs meg cseréld ki a nagy piros kondit. Mostanában az a slágerhiba.
A zénereken (ZD1, ZD2) 3,2V esik (bekapcsolt állapotban).
C13-on (nagy piros kondi) bekapcsolt állapotban 230Vac. D2, D4, D5, D6 alkot Graetz-hidat, nyitófeszt mértem, 0,47V körüli mind a négy. U2 egy 5V-os feszültség regulátor, bemenetén ~21V, kimenetén 5V. U2 előtt C20-on (legnagyobb elko) szintén megvan a ~21V. U2 után C18-on majdnem stabil az 5V. Attól függ, hogy az ac kimenet épp kapcsolt vagy nem kapcsolt állapotban van 4V ill. 5V. Az ICES49B ic-ről viszont nem találtam adatlapot, gugliba beírva érdekes mód egy PT8A2651 típusú IC-t hoz második találatra, de nem tudom, hogy mi alapján. Egyébként utóbbi alkalmazási területe pont PIR villanykapcsoló
Hamár van benne 5V stab ic, akkor az 5V legyen fix.Ha kapcsolgatásnál a bemenetén is leesik a feszültség, akkor előtte valamely kondenzátor csere.Lehet az elko, de a nagy piros is.
A nagy pirosnak mi az elektronikai funkciója?
Trafó nélküli táp, a feszültségejtés végzi ez a soros kondi és még pár alkatrész, majd lenni szokott egy 24V-os zener. A 21V-ot kellene megnézni, hogy behúzott relénél mennyi, gyanús, hogy nagyon leesik. A relé attól még maradhat behúzva, van játéka, és behúzva már kisebb fesz is elég neki a tartásra.
Délután cserélek kondikat és meglátjuk. Most kiszedtem a feszstab. bemenetén lévő 220µF-osat, LCR mérővel 160µF-t mértem. Visszatettem, most már nincs meg a bemeneten a 21V, max ~5V (nem, nem kevertem össze a ki- és bemenetet).
A nagy piros volt a ludas. Köszönöm a tippeket.
Szívesen. Akkor most akár már megcsinálhatod a másikat is.
Az lesz. Viszont, ha annak más a baja, még jelentkezem
Hosszú kertünk van falikaros lámpa 6 db most lépcsôház kapcsolóval van.Hogy tudom megcsinálni mozgás érzékelôsre hogy mikor jövün és mikor megyünk akkor is automatikusan kapcsoljon
Oda szerelsz fel infra érzékelőt, ahol akarod, hogy kapcsoljon, ha elhaladsz előtte. Ha lámpánként akarod, akkor minden lámpához egyet.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy tudnám megvalósítani a következőt: Adott egy kb. 30 méteres folyosó. Az tervezem, hogy a két végére kerülne egy-egy 220V-ról működő mozgásérzékelő, ezek kapcsolnának be egy-egy 12v-os LED meghajtó trafót. A folyosó hosszában kb. 8 db 12V 1W-os LED kerülne. A LED-ket mindkét trafóra kötném, hogy bármely irányból épnek a folyosóra azok bekapcsolódjanak. A kérdésem az, hogy mi van akkor ha mondjuk egyszerre lépnek be a folyosó mindkét oldalán és mindkét mozgásérzékelő bekapcsolja a trafókat. Akkor a közéjük tett LED-ek két irányból kapnának áramot. Ez gond? Vagy van valami olyan kapcsolás ami, ha az egyik trafó bekapcsol akkor nem engedi a másik trafó áramát a másik irányból a LED-ekre? Nem tudom mennyire érthető, ezért csináltam egy kis Móriczka rajzot is. A kérdőjelek helyére kell valami? Köszi!
Szia!
Szerintem olvasgasd el a többi hasonló témát is. Jobb lett volna oda írni. A 30m-es folyosót nem fogod tudni két mozgásérzékelővel jól lekezelni. Ugyanis ezek (a normál lencsét feltételezve) nem a legérzékenyebbek a szemből vagy majdnem szemből érkező mozgásra. Márpedig a folyosón nem mozogsz nekik keresztbe. Valamint nem is mind lát 15-m távolságra. Tehát a kettő nem éri át a 30m távolságot. Másik kérdésed fura. Mert ha csak az egyik trafó megy, akkor a másik felé ezen összekötésnél miért nem jutna vissza feszültség? Egyébként milyen módon táplálnád a LED-eket? Mert sima trafóról tuti nem. A LED-ek egyenfeszültséget kérnek. Párhuzamosan sem kötjük őket, hanem áramgenerátoros meghajtóról. Vagy LED szalag esetén elég például a 12V DC. Mivel ott a szalagon megoldott a LED-ek táplálása. Egyszerű megoldás: ha a két mozgásérzékelőtől érkező kapcsolt fázist kötöd össze egy tápegységre. Ekkor nem kell két tápegység, csak végighúzni a folyosón az egy vezetéket. FONTOS: 230V miatt ezen vezeték szigetelésére fokozottan figyelj oda! Mindkét mozgásérzékelő táplálása egyazon fázisról történjen. Legegyszerűbb az első mozgásérzékelőtől a másodikig kihúzni többeres kábelt. Vagy csőben, ha ki van a falban építve. Kevésbé egyszerű megoldás: két tápegység kimenete összediódázva vagy relézve. Itt nem kell 230V-ot vinned a két mozgásérzékelő között, de kell a két tápegység.
Vagy a lámpasor elejére és végére teszel egy-egy mozgásérzékelőt és párhuzamosan kötöd a kettőt. ezzel kapcsolod a lámpákat.
Szia!
Abban az esetben ha egy trafó (led táp) is elég a 8db lednek akkor az egy trafó és két mozgásérzékelő verzió lenne a legegyszerűbb megoldás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |