Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Üdv!
E-bay-ről vásároltam egy 3,5'-os touch tft kijelzőt Uno-hoz. Megérkezett, de el volt törve. Ennek ellenére működött az adafruit_gfx libet használja, az ahhoz mellékelt teszt sketch-el próbáltam. Annyi gondja volt, hogy a meghajtó chip típusát nem tudta kiolvasni, de próbálkozással rájöttem, hogy ILI9488. A törött kijelző helyett küldtek egy látszólag ugyanolyat. Ez is működik, de a drawPixel és a drawLine függvények nem csinálnak semmit, illetve az alap karaktermérettel nem ír ki szöveget. Ha a karakterméretet 2-re állítom, a szöveg megjelenik. A sketch hiba nélkül lefordul, de a fenti függvényhívásoknak nincs semmi látható eredménye. Egyéb dolgok (drawCircle, drawFastVline, drawRect stb.), színek, forgatás, touch mennek. Ötlet valakinek? Köszönöm.
A probléma megoldotta saját magát. Az ILI9488 helyett próbálgattam más chipek azonosítójával inicializálni a kijelzőt. Volt olyan amivel elindult, de csak a képernyő 1/3-ad részét vezérelte, volt ami ugyanúgy viselkedett mint a 9488-as és volt amivel egyáltalán el sem indult. A végén visszaállítottam a 9488-at és elindult. Megjelentek az eddig hiányzó pixelek és szövegek a kijelzőn. Az azonosítón kívül semmit sem módosítottam a programban- Biztos, hogy van valami magyarázat, de szerintem én azt soha nem fogom megtudni.
Azt szeretnem megkerdezni, hogy az arduino megirt progi leforditott hex allomanyat egy mezei programozoval betudom irni az icbe? Mert meg nem jott meg az arduino lapkam es szeretnel haladni.
Messze tavol allok az itteni programozo-elektronikas skacoktol, de szerintem nem.
A legkönnyebben járható út számodra, hogy beégeted a kontrollerbe a bootloadert a programozóddal, majd egy soros-ttl (usb) adapterrel a kontroller soros vonalán át feltöltöd Arduino keretrendszerbôl a készülô programot ( ez utóbbit ahányszor csak akarod).
Helló!
Tudna valaki adni valami támpontot, arduinoból hogy kell LogWiew program felé sorosan kommunikálni? Mondjuk ha én több adatot is küldeni akarok a program felé, pl feszültség áramerősség stb... hogy megkapjam a kívánt grafikonokat egyazon képernyőn? Ja és nem bánnám, ha magyar nyelven tudnátok valami doksit, mert az angol nem nagyon megy... Köszi... A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2016
Meg kell tanítani az arduinót soros portos Logview nyelven beszélni.
Ezt valahol a Logview user manualjai tartalmazzák vagy nem. Nyílt vagy zárt szoftver ?! Ha zárt szoftver akkor megint sokkal messzebb vagy a soros nyelvezetének a leírásától.Ha nyílt akkor körbe kell nézni a soros protokolljának a leírását. Abból kiderül miként milyen formában várja a mérési eredményeket. Angol / német nyelven biztos megtalálható.
Nyílt, és igen, épp ez a formátum érdekelne, esetleg nem készített még valaki hasonló kommunikációt?
Ha már itt tartunk, az esetleg lehetséges, hogy a nano saját USB portján (amin felprogramozható) küldjem az adatot (nem az Rx Tx lábakon)?
Köszi, akkor ez nem olyan egyszerű mint gondoltam.
Az ugyan az. A nano nem tud róla hogy egy usb-soros átalakítót tettek a panelra mellé.
Tehát, van a Atmega kontroller, ez sorosan kommunikál a panel hasára ültetett FTDI vagy klón esetén CH340 chippel. A kettô között van általában egy-egy 1k ellenállás, hogy a kivezetett soros portok használhatóak maradjanak, de nincs külön usb meg soros portja a kontrollernek.
Szóval akkor ha én kiíratok valamit a "Serial.println" paranccsal, akkor az megy az USB kábelen is a számitógépbe bármilyen programba ami az USB csatlakozón tud adatot beolvasni, nem csak a feljesztőrendszer érti?
Az világos, hogy nincs külön USB meg soros port, csak eddig azt hittem, hogy az USB ről csak a fejlesztőrendszer soros monitora tudja olvasni az adatokat (akkor ezek szerint rosszul értelmeztem)... A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2016
Ez egy költői kérdés volt, ugye?
A PC felôl nézve egy virtuális soros port az Arduino. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2016
Minden gond nélkül beleírhatod. Velem is előfordul, hogy Ardunion fejlesztek, aztán az ő hexét írom usbasp programozóval egy másik kontrollerbe. Ha az alkalmazás igényli, akkor legyen mellette a kvarc is.
Bármilyen soros portos terminál programmal tudod látni azt amit a soros portjára ki küld az ardu.
Próbáld ki pl a Putty -t ... persze arra a soros portra legyen konfigurálva ahol az ardu is "lakik". A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2016
Majd kipróbálom...
Esetleg valakinek valami leírása a LogView soros kommunikációról magyarul?
Angolul nem jó? Esetleg fordítóval segíthetsz magadon.
Az angolt olvastam én is, de nem vagyok egy angolzseni, a fordítóval meg olyan, hát hogy is mondjam, faramuci...
Azért gondoltam ha esetleg készített már valaki valami programot hozzá, esetleg megvan a magyar kommentezés hozzá, lehet jobban megérteném...
Arduhoz minta : Logview-serial to arduino
Igen meg van ez is, de ha jól értem, még valami "device" fájlt is készíteni kéne a LogView -hez, hogy a programban ki tudjam választani az arduinomat, mint eszközt, amiről fogadni kell az adatokat...
Szia. Itt kód plussz képekkel illusztrálva mutatja hogy köti össze az Arduinot DS szenzorokat és a LogView ot.
Üdv
magát a hömérsékletet mivel olvassa ki? mert az alap progiban ezzel a thermocouple.readCelsius-el olvassa ki a hömérsékletet csak, ha ezt egy szabályzásba akarom használni akkor ugyanezzel kell kiolvasni a hömérsékletet vagy egy másik programot kell néznem hozzá?
A kiolvasás eredménye, ami tulajdonképpen egy hőmérséklet, egy változóba kerül, nem? Ezután ezt úgy használod fel ahogy akarod, vagy én nem értem a kérdést.
ezt a thermocouple változóba menti igaz?
mert akkor a readCelsius milenne? bocsi ha hülye a kérdés A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2016
Egy ki segitseg kellene.
Elmondana valaki diohejba hogy mit jelent ebbe a kodba a „const byte EEPROM_VALIDATOR = 73; //random number” sor ? Na meg azt hogy, honnan kezdi irni az eepromot, kozvetlen a 0-rol indul ?, vagy az a „random number” a kulcsa a dolognak ? Koszonom.
Sziasztok
Arduino nano-ra szeretnék rgb amplifier-t rákötni és arra rgb led szalagot. De azt hogy lehetne össze hozni ? Mert próbáltam már pár variációt amit a neten láttam de nem ment a led szalag. Valaki 1 működőképes kapcsolást tudna vagy valami rajzot ? Ezt amit csatolok jó lehet? 12v ledszalagra 5v ? az hogy ?
Ezt a programot írtam, de maga a hömérséklet szabályzás nem megy mi a baj a kóddal? |
Bejelentkezés
Hirdetés |