Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   389 / 579
(#) petermusica válasza kristikoma hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Aztan meg letezett egy Tesla B43,ilyent csak javitottam,sztereo volt,de nem volt rajta csak egy felvetelszint kijelzo muszer,ez megint egy orult nagy hulyeseg amit a csehek tudtak csinalni.Nem tudom mi a fenenek kellett megsporolni egy muszert ami nem is volt olyan draga
(#) Janó bácsi válasza petermusica hozzászólására (») Feb 21, 2016 1 /
 
A B34 nem sztereo, csak egyszerű 4 sávos magnó volt. Egyszerre nem lehetett 2 sávra venni, csak egy-egy felvevő, és lejátszó erősítő rész volt benne és ezeket lehetett az alsó, vagy a felső sávra kapcsolni. Ezért volt csak egy műszere.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
(#) petermusica válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Hat elsosorban nem B34 hanem B43-rol volt szo,es ha az nem sztereo akkor vagy en vagyok a hulye,vagy az internet,vagy a csehek,vagy itt valaki feltetlenul ellent aker nekem mondani akarmi tortenik, annekul ,hogy utana nezne alaposan
Itt a fenykepe,megkaptam az interneten
(#) petermusica válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
meg itt van a rajza is ha valaki nem hiszi hogy sztereo

schematic.pdf
    
(#) Janó bácsi válasza petermusica hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
Igazad van, elnéztem a számot. Bocs.
(#) Totottkaposzta24 válasza petermusica hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
Ebben a b43-ban az a durva hogy a sávváltást 10 gombal oldották meg!
(#) petermusica válasza Totottkaposzta24 hozzászólására (») Feb 22, 2016 / 1
 
Ot darab a lejatszasnak,meg ot a felvetelenek es a fej univerzalis,harom fejrol szo sincs,es muszer is csak egy van,de savvalto gomb az kell tiz,ez valami olyasmi mint a regi komedias filmekben
(#) kristikoma válasza petermusica hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
A B4 sorozat mechanikai beállítása egy rémálom. Ha sikerült, akkor meg más probléma üt be. Ehhez képest egy Akai GX 215D egy álom. B43-al szemeztem egy ideig, de mindig az ára fogott vissza. Most már nem érdekel, három orsóst meghagyok, ezek kiszolgálnak egy ideig.
(#) petermusica válasza kristikoma hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
Mar gyerekkoromban megtanultam levenni a a vedofodelet a B4-esnek,hogy visszategyem azt a szeles gumiszijjat ami a gyorcsevelesnel allandoan leszokott,egy katasztrofa volt,es nem lehetett tenni semmit ellene,es meg kellett tanulnom azt is,hogy a sebesseg cserelesehez a magnot egyszer le kell allitani,aztan nyomogatni a sebesseg gombokat
(#) petermusica hozzászólása Feb 22, 2016 /
 
Nekunk,keleteouropaiknak abban az idoben nem jutott mas,csak az a szocialista szemet,ami sok esetben a mai olcso kinai keszulekek minoseget sa erte el,rengeteg volt a garanciaba visszakudott keszulek,peldaul ,csak gyerekkoromban, az apam vett egy TV-t,persze reszletre,mert nem volt harom fizetes se eleg hogy megvegye,es mikor hazahozta elkezdett fustolni az elso probabol.Egy nyugati alkalmazott megtudot egyetlen fizetesbol venni egy AKAI magnot,vagy egy SONY nagykepernyos szinestevet,emlekszem,hogy a noverem is egy evig dolgozott ,hogy megvegyen egy hasznalt szinestevet.
(#) kristikoma válasza petermusica hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Hát igen, lehetett volna még csiszolni a B4 családon. Mondjuk megcsinálni kétsebességesre Dahlander tekercselésű motorral. Az összes alkatrészt válogatni, stb. Sajnos, a szoci készülékeknél nagy volt a minőségi szórás, kivétel csak ott, ahol a MEO-t szigorúan vették.
(#) Gobe54 válasza fegyvermester hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
"Kissé" megkésve, de csak pár napja olvasom az oldalt.... A szovjet alkatrészek ellenére magyar (Orion) gyártmány, az R1260 katonai kézi adó-vevő külső kezelőegysége.
(#) fegyvermester válasza Gobe54 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Köszönöm az infót!
Jó sokat haladtál azalatt a pár nap alatt
(#) MrBrown hozzászólása Feb 23, 2016 /
 
Kedves fórumtársak,
Az alábbi műszert szeretném szétszedni átskálázás céljából, de nem hagyja magát.
Az oldalán található három pici csavar könnyedén kijött, de ha a vékony perem mentén éles szerszámmal feszegetem nem adja magát.
A hátlap műanyag vagy bakelit de a palást fém.
Érdemes esetleg melegíteni valamivel?
Véleményeket várok, mert nagyon nem szeretném tönkretenni,
Köszönöm.
(#) zolika60 válasza MrBrown hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
A második képen, ahol a feneke látszik, úgy tűnik nekem, hogy van fent két lemezből készült anya. Azokat is tekerd le és talán szétjön.
(#) Szikravadasz válasza MrBrown hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
A csatlakozó csavarok töve egy-egy anyának látszik. Tekerd ki őket, hátha.
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Sajnos azon már túl vagyok, ha letekerem őket "beesnek" a kivezetések de akkor sem mozdul a hátlap.
(#) pucuka válasza MrBrown hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Van az oldalán legalább két bigyó. Azt kell benyomni, miközben a hengeres ház, és a záró bakelit fedélt finomam feszíted.
(#) MrBrown válasza pucuka hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Úgy érted, hogy azt a részt nyomjam ahonnan kitekertem a csavarokat?
(#) Orbán József válasza MrBrown hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Én ilyen megoldással igen pici, süllyeszett csavarokkal találkoztam, ami a hátsó deknit tartotta. Tehát semmi nyomás, tekerés volt. Le volt öntve valami szurokszerűvel, azt le kellett takarítani és látszott, hogy alatta csavarról van szó.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
(#) MrBrown válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Igen, nálam is ez volt a helyzet egy korábbi műszernél, de ez most makacsabb.
(#) Ferenc 47 válasza MrBrown hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Üdv! Nekem is van egy ilyen műszerem, és a három csavar kivétele után bontható. A műszer kivezetések nem befolyásolják a bontást. Javaslom, hogy ha van hőlégfúvód, próbáld meg egy kicsit megmelegíteni a szélét, hátha valamivel megpróbálták tömíteni. Nekem kényelmesen szét jön, az imént meg is próbáltam, mivel már régen volt a kezemben. Valami éles tárggyal feszíts be a palást, és a felfekvő bakelit perem közé!
(#) MrBrown válasza Ferenc 47 hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Rendben, köszönöm. Én is erre a hőlégfúvós dolgora gondoltam csak nem mertem mondani.
(#) gkari válasza MrBrown hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Óvatosan, mert a bakelit hőre könnyen vetemedik!
(#) petermusica hozzászólása Feb 24, 2016 / 1
 
A nyugatiak a Teslak helyett ilyen jo minosegu aruhoz jutottak hozza,egy uj szerzemeny,Technics RS 671 deckmagno,1976,az erdekessege az ,hogy a kazettat nem fuggolegesen helyezik be,hanem vizszintesen es egy tukor van felette,ugy lehet latni a kazetta mukodeset
(#) elektroncso válasza petermusica hozzászólására (») Feb 24, 2016 / 1
 
Meg szeretnélek kérni valamire. Hagyd abba a TESLA készülékek blamálását.
Pár közcélú magnó alapján nyilvánítasz átfogó véleményt egy óriási gyárról (gyárakról, gyáregységekről). A TESLA cég a KGST alapján orsós magnókat és lemezjátszókat exportált külföldre, viszont hazai felhasználásra (Csehszlovákia) gyártottak profi stúdió berendezéseket, katonai berendezéseket, mikrohullámú berendezéseket, számítástechnikai berendezéseket, mérőkészülékeket és ipari vezérlő berendezéseket. Köbzoli által másodikként linkelt témában több TESLA műszert bemutattam, amik 30-40 éve működnek, kisebb hibákkal. Még a fórumon nem mutattam be, de van itthon egy elektroncsöves HF csővoltmérőm, természetesen TESLA gyártmány, a gyári pecsétviasz még rajta van a csavarokon, soha senkinek még nem kellett belenyúlni, és most is tökéletesen működik! Róla van szó: BM384.
(#) petermusica válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Meg leteztek ilyen keszulekek ebben a topic-ban Bővebben: Link
(#) petermusica válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Szerintem azert a Technics (Panasonic) es a Tesla kozott van valami kulombseg,muszereket a Panasonic is gyartott,es volt egy Panasonic analog oszciloszkopom,sajnos eladtam,mer megjelentek a digitalisak,en nem hiszem ,hogy egy japan muszert osszelehet hasonlitani a keleteuropai,vagy az oroszokkal.Csak az interneten kaptam egy kepet rola,hogy mutassam meg,nekem egy ilyenem volt

panasonic.jpg
    
(#) Gobe54 hozzászólása Feb 24, 2016 / 1
 
Elkészült a BR701, működik! Kb 30 éve vágytam egy ilyenre. Még némi hiányok vannak. A tekercs szelvényt takaró bakelit(?) hiányzik, a fűtőtelepeket rögzítő rugók nem eredetiek. Természetesen az anódtelepek utángyártottak és a hangerősítő csövek (1S5T és 3V4) házi készítésű FETRON-nal kiváltottak. Megvannak az eredeti csövek is, de így 125 mA-t spóroltam a fűtőáramból, ez telepes üzemnél számottevő. Képeket pénteken tudok feltenni.
(#) MrBrown válasza gkari hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Sziasztok,
Nagy nehezen engedett a műszer.
Végül egy széles pengélyű sniccerrel "körbevágtam", majd csavarhúzóval finoman feszegettem konzervnyitó szerűen. Egy pici darabka le is tört a bakelitből (hú de sajnálom) de végül megkegyelmezett.
Átskálázáson túl az érzékenységét is szeretném növelni, mert a 2A DC a teljes végkitéréshez nem túl univerzális.
A két kivezetést egy viszonylag vastag S alakúra formált drót köti össze. Ez egy ellenállás huzal aminek megszüntetésével megugrik az érzékenység akár néhány száz mikroamperre?
Köszönöm.
Következő: »»   389 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem