Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   606 / 1159
(#) lacek29 válasza BI-AMP hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

A driverek fenntvannak rendesen??Én a helyedben csinálnék egy rendszer ujratelepítést,vagy a BIOS alaphelyzetbe állítást.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
(#) BI-AMP válasza lacek29 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

még csak bele tettem a processzort nem csináltam semmit eszközkezelőben jó minden
(#) steelbird válasza BI-AMP hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Egy egymagos prociról kétmagosra váltáskor már illendő lenne újratelepíteni a Windowst.
(#) eSDi válasza steelbird hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

A win automatikusan telepíti ilyenkor a dolgokat, én addig nem telepíteném újra amig biztos nem az a hunyó. Inkább a hp hülyesége lesz a hunyó, a BIOS-ban tiltva van a többi mag (előfordul sajnos). De ezt egy Live Linux-al ki lehet deríteni. Az mindenképp gyanús, hogy a CPUZ is egyet lát.
(#) Tylla1 válasza BI-AMP hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

"A speciális rendszerindítási beállítások" képernyőn ki van pipálva a processzorok száma négyzet és be van állítva 2-re. Gyárilag nálam csak 1 proci volt beállítva. HP530 Win7 Professional.
Remélem nem írtam túl nagy butaságot!
(#) BI-AMP válasza Tylla1 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Már néztem azt is csak 1 mag van
(#) BI-AMP válasza eSDi hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Pedig egyet lát. A Live Linux mit takar magában?
(#) steelbird válasza BI-AMP hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Azért kellene átállítani 2 -re, mert csak egy van ott...
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
(#) BI-AMP válasza steelbird hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Néztem próbáltam 2 re állítani de nem lehetett mivel csak 1 volt, de holnap megnézem még egyszer

Először a jelölő négyzetet kell kipipálni csak utána lehet 1-ről 2-re váltani.
(#) BI-AMP válasza Tylla1 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Csak futólag néztem meg mivel siettem és lehet felül nem pipáltam ki azért nem tudtam választani. Remélem csak ennyi lesz a probléma, holnap megnézem.

Reméljük összejön
(#) nagym6 hozzászólása Feb 24, 2016 /

Üdv. Van egy régi laptopom, és egy jogtiszta WinXP. A baj, hogy nem tudom neten aktiválni, mert nem működik a hálózat aljzat áramköre, USB wifi van, de drivere XP-re nem jó. Milyen kerülő megoldás lenne, nem "fehér" is jó. AniWpa-t próbáltam, nem használ.
Köszönöm.
(#) steelbird válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 24, 2016 / 1

Hello. Keríteni kell egy olyan USB -s wifi adaptert, ami XP kompatibilis, azzal lesz neted. Ha nem SP3 -as az XP, akkor az USB -t sem kezeli még rendesen, nem ez a gondja a mostani wifi adapterrel? Ha kell rá az SP3, akkor töltsd le a magyar SP3- at egy másik géppel és CD -ről, vagy USB -ről rá tudod telepíteni.
(#) nagym6 válasza steelbird hozzászólására (») Feb 24, 2016 /

Köszi a segítséget, megpróbálok szerezni régi USB wifit. Most jut eszembe, hogy ezt frissíteni is kellene, mégiscsak valahogy meg kell oldani a net kapcsolatot. Sajnos a laptop lassú USB 1-es, a WinXP sp3-as.
(#) BI-AMP válasza Tylla1 hozzászólására (») Feb 24, 2016 /

Ez a helyzet nem tudom állítani

AWDWW.jpg

(#) Buvarruha válasza BI-AMP hozzászólására (») Feb 24, 2016 /

Ha indítasz AIDA-t mit látsz az operációs rendszer kernelnél?

OP kernel.jpg

(#) steelbird válasza BI-AMP hozzászólására (») Feb 24, 2016 /

Adminisztrátor jogokkal futtatod az msconfigot?
Az eszközkezelő látja a két magot a kép alapján
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2016
(#) BI-AMP válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 24, 2016 /

Multiprocesszor Free (32-bit)
(#) BI-AMP válasza steelbird hozzászólására (») Feb 24, 2016 /

Igen!
(#) Buvarruha válasza BI-AMP hozzászólására (») Feb 24, 2016 /

Ez érdekes és mégis csak egy magot látni, valószínáleg a BIOS-t kellene teljesen újraírni. Ugyanis szeretik a BIOS szintjén limitálni a notik tuningolhatóságát, olykor alaplapi lapkakészletet sem lehet csak úgy cserélni, hiába kerül rá ugyanolyan, ha más a sorozatszám nem megy. Ezesetben ki kellene olvasni egy gyárilag több magos gépnek a flash IC-jét és ebbe beleírni.
(#) steelbird válasza BI-AMP hozzászólására (») Feb 24, 2016 /

Úgy indítottad, hogy jobb klikk, és futtatás rendszergazdaként?
(#) BI-AMP válasza steelbird hozzászólására (») Feb 24, 2016 /

Igen!
(#) BI-AMP válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 24, 2016 /

Elég macerás
(#) Tylla1 válasza BI-AMP hozzászólására (») Feb 24, 2016 /

Sajnálom, hogy nem jött össze, akkor én passzolok. Nálam anno működött, igaz gyárilag Intel Core Duo CPU van a gépen.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2016
(#) BI-AMP hozzászólása Feb 24, 2016 /

Siker! Fel raktam rá a Windows 10 et ès működik mind a két mag.
(#) sastas01 hozzászólása Feb 24, 2016 /

Üdv!

Kaptam egy laptopot. A jelenség, az, hogy nem kapcsol be. Amit tudok róla, hogy le lett ejtve és azóta nem kapcsol. Se akksiról se töltőről. Szétszedtem, kiszedtem belőle mindent. A töltőt rádugtam, méregettem, arra jutottam, hogy a bekapcsológombig minden rendben, sőtt a 3,3V is megvan a panelon. Viszont itt megállt a tudományom... A venti fel se pörög, semmiféle életjelet nem ad.
Én teljesen tanácstalan vagyok. Ha lehet megpróbálnám megjavítani, az előző tulaj lemondott róla, édesanyámnak teljesen jól jönne.... Egy MSI cr500x-ről van szó egyébként.
Ha bárkinek bármilyen ötlete lenne, hol lehet a hiba, ne tartsa magában
(#) Buvarruha válasza sastas01 hozzászólására (») Feb 24, 2016 /

Esélyes, hogy szanaszét szakadt a nyákon egy halom vezetősáv. Esetleg ellenőrizd, hogy az elem érintkezik-e.
(#) sastas01 válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 24, 2016 /

Az elem határozottan fel van szakadva a helyéről. Mármint az egyik pinje. Ez okozhatja?
(#) zsoltee0001 válasza sastas01 hozzászólására (») Feb 24, 2016 /

Lehet, hogy tipusfügg, de elem nélkül is el kellene indulnia, max kér egy F1-et a bios, meg a rendszeridő alapra áll.
Üdv
Következő: »»   606 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem