Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   33 / 1274
(#) kocici17 válasza Directors hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Azokat a témákat kell végigmérni és utánna lehet többet tudni
(#) Directors válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

De hát ha mondanád hogy mit mérjek?

Msn-t nem gyüjtök a gépemen, mert a tüzfalam nem engedi át a microsoft nyomkövetöit.
Azonkivül ezt a javitást végigirni = egy szervizkönyv megirásával, valamint sokszorosan több idöt igényelne, mint maga az egész javitás. Gondold el, hogy minden egyes mérési pontot mig leirok addig a fél tévét végigmérném.

Hát pont ezt mondom nézd végig a tápokat, a hangolofesz áramkört, av áv vezérlöt, az y jelvonalat, a KF-et és keress scoppal kf jelet a tuner után és ha van kövesd a rajz szerint vigig, ahol megszakad ott a hiba.
Ha megvan a az összetett videojel akkor meg kell nézni, hogy miért nem dolgozza fel a video erösitő a képcsö felé.
ÁHHHHH nem lehet ezt igy végigirkálni.
(#) Directors válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Rendben akkor hadjuk műkszik így is csak videón keresztül.A másikat meg akkor szétbontom.Úgy is csak azért jött.

(#) brigi hozzászólása Márc 2, 2008 /

Sziasztok! Bocs Még új vagyok, de aránylag nagy a gondom! Van egy Samsung CW-6844N8XXEC tipusú TV-m mostanában azt produkálja, hogy a képernyő közepén éles a kép minél kijjebb haladok annál életlenebb. Olyan mint mikor a színágyúk a képernyő közepétől kifelé nem egypontba lőnek! Tud valaki szervízmenü gyári beállítási értékeket, vagy valami segítséget? Köszi: Tomi
(#) masi1 válasza brigi hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Tökéletes fokuszhiba.Szervizmenüböl a fokusz nem állitható, csak a sorkimenö felső potijával(ha nem képcsöves a kis drága tv).
(#) saab7 hozzászólása Márc 6, 2008 /

Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség!(mivel hard eltűnt vhova, és nem nagyon válaszol)... Adott egy 28st2781\10b típusú Philips tv, de sajnos nem nagyon találok hozzá kapcsolási rajzot, pedig már sok helyen kerestem... A tv-nek pedig nem tudom, h mi lehet a baja, de se' kép, se' hang! Amig egy tv "szerelő" ki nem cserélt benne pár darab tranzisztort, addig volt hang, és a képernyő közepén is volt egy vízszintes kék csík, de azóta semmi. Ha vki tudna segíteni, megkösszönném...( Visszaolvasva lehet egy-két képet is találni, meg pár további információt is...)
(#) q765 hozzászólása Márc 6, 2008 /

sziasztok!

lenne egy kérdésem.. a közeljövőben ugynéz ki, hogy tudok szerezni egy projektoros tv-t. van egy hibája. a projektorok minden szálitás után elmozdulnak, és nem egy pontba vetitenek. állitolag be lehet állitani, és már sokszor be is állitatták. állitolag 56db potméterrel lehet belőni.

a kérdésem az volna, hogy valaki csinált e már ilyet? én is meg tudnám csinálni? vagy ha beviszem egy szerelőhöz mennyiért rakná helyre?

Nagyon köszönök előre is mindent!

Üdv.: Zoli
(#) waterbear válasza q765 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Én a helyedben nem merülnék bele a potik tekergetésébe... amúgy nem állítódnak el a projektorok, hacsak nem talicskán szállítják macskakövön, ez hülyeség.
A helyváltoztatás némi konvergencia utánállítást tesz szükségessé, de azt megtalálod jobb projektoroknál a menüben.
Ha van ismerős szerelőd, és jó a barátság, a tekergetésed talán több láda sörért helyre hozza, ha máshoz viszed, olyanhoz vidd, aki műszerekkel is rendelkezik ehhez, mert másképp sosem lesz tökéletes. Ha meg belebújsz kíváncsiságból, akkor minimum a portalanítást végezd el a képernyőn belül is, és a projektorokon is. Lesz némi változás a képen
(#) waterbear válasza elektron69 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Próbáltál már a tápban frekit mérni, kondikat cserélni?
(#) q765 válasza waterbear hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

aztmondja, hogy olyan a projektorok felfügesztése, hogy elálitodik.ez egy 6 éves tv, 120centis képátloval, és 120 kilogramm az össztömege.. pioneer. nem értek annyira hozzá.

szerinted érdemes vele csesződni? vagy hagyjam a fenébe..
az árat azért kérdeztem, mert egy projektort adnék neki cserébe érte, izzo nélkül. és annyit kellene ráfizetni neki, amennyit a szerelő kér ezért a beállitásért..

szoval van valami ötletetek, hogy mennyiért állithatnak be egy ilyet.. nemnagyon találtam itthon a városban szerelőt(szerencsére még nem volt semmilyen gondunk mostanában tv.kel..koppkoppkopp..)
(#) aflmor válasza q765 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Típusa? De 6 évesben, már szinte összesen nincs ennyi potméter, nem hogy a képbeállításokhoz! Ezeket már szervízmenűből kell állítani. :yes:
(#) q765 válasza aflmor hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

na meglestem.. szüleimnek van egy lg projektorosa, kb 4 éves, és azt már menüből lehet állitani. egy keresztnél kell kalibrálni. de viszont amit cserélni szeretnék, ott azt irta, hogy neki egy kedves barátja szorakozott vele egy ideig még be tudta állitani.
valoszinűnek gondolom, ha a menüében lehetne beállitani nem ugy árulná a készüléket, hogy hibás.
(#) q765 válasza q765 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

pioneer sd-t 5000

no ez lenne a tv, és a képe....

Az eladónak, szintúgy fogalma sincs a projectorról. Azok a CRT csövek úgy oda vannak rögzítve, hogy még! (ha kell, lefotózom holnap) És ha mégis lenne mechanikai elmozdulás, azt nem egy kazal potméterrel kellene helyrehozni. :no: Van azon egy szép kis menűpont, és ott kell. ...csak hát, (mint írja) "...távirányitoja nics meg de a készülék müködésében nem határoz semmit..." Pedig minden beállítás arról menne... (gondolom, nem véletlen dobták ki, tőlünk nyugatabbra)

no akkor végülis mit tanácsolsz? érdemes lenne cserélnem vele? egy távirányito megoldaná a problémámat? azt nem is vettem figyelembe, hogy nem ad vele, mert még a mul tkorában vettem egy cameleon irányitot. azzal akkor aztmondod be lehetne lőni?

Ezekhez nem igazán lehet "betanítani" ilyen uni.irányítókat.
Amúgy, a szervízkönyve, -a 19. oldalon- leírja hogyan kell állítgatni

pill lesem isten vagy...

nemtudom..nézem a táv. könyvét, elég sok kodja van pioneerhez.. meglesem még... ugy is lehet frissiteni a távot, hogy felhivok egy számot, és a telefon mellé rakom..nem egy egyszerü irányito..

na látom mostmár... nemértem miről beszélt.. hogy milyen potikat akart csavargatni..... nos.. hogyha az irányiton tudok csinálni nyilakat ehhez, akkor valoszinű, hogy be is birom állitani...?.. nem?..

Ezt már nem tudhatom innen megitélni :no: ...talán igen, talán nem. De ha ennyi az összes hibája, akkor miért az a "szerelős mizéria", amiről a tulaj beszélt? Kicsit zavaros.

msn-en tudunk beszélni? van még pár dolog ezzel kapcsolatban, amit nem ide szerenék...

petrenyi@totalcar.hu

16:50 re el kell mennem, de valamikor az este folyamán. pár dologban még szeretném kérni a véleményed.

Holnap. (mert én meg most megyek, és csak reggel jövök )

okés :yes: csak még egy kérdés

priv.
(#) kocici17 válasza saab7 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

A tv rajza Bővebben: itt van de azthiszem fizetös. Mindenesetre a tápot nézd elöször át, ha ennyire süket a tv. a vizszintes vonal meg biztos az eltéritö /függölege/ ic halála miatt volt. Addig mig nincs táp addig nincs sajna ötle sem
(#) brigi válasza masi1 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Köszönöm! Létezik, hogy ez a fókusz poti állítja a színágyúk egyhejre lövését?
(#) oresz válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

ide raktam fel a képet.Sajnos a tv hátulján már nincs meg a száma.
Kép: Hivatkozás
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
(#) kocici17 válasza brigi hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Nem az a fokuszt állitja...nem összekeverendö a konvergencia, és a raszterkorrekció meg az elektronágyu elektronikus fokusza.
Következő: »»   33 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem