Fórum témák
» Több friss téma |
Szeva kaqkk!
A levilágítóm kb 1 perc alatt éri el a teljes aktivitását, és a levilágítási idő 40 centiről max 3 perc volt. De mivel már nincs karcmentes plexi lapom, csak sima üveglap, így a fotózási idő megnőtt 5-6 percre.
Nem tudom mennyire látszik a beépítés helye...
Egy szekrényben van elhelyezve, ot is a földszinttől kb 80 centiméterre, így őven a szemem alatt van. A megvilágítás alatt a szekrényt be szoktam hajtani!
Így már értem . nem látszott hogy ez egy zárt szekrény !
Vedd semmisnek a hsz-omat
Szia Big Pityu én cree leddel 10 perc alatt világítom le a nyákot , de nálam fordítoot a helyzet , alul van a led fölötte az üveg (fénymásolóból) azon a film majd a nyák .
Sziasztok, csak ötletkén...
Én egy scanner dobozába tettem 4db 8W-os UV csövet és 5 percig világítom le, de szerintem 1-2 perc is simán elég lenne, 10 perc az már nagyon sok 10 perc után egyből 5 percet próbáltam ki, bejött, nem kísérletezgettem... Az UV csöbek egymástól 3cm-re vannak és az üvegtől kb 2cm-re Jó építgetést!
Nekem már kész a levilágító asztalom fent is van a képe
a kimit épített-ben
Sziasztok dicsekednek egy kicsit, vegre sekerult elkezsiteni a levilagitonak a fo panelje most mar tenyleg nem sokara kesz leszek vele!
Csatolok egy par kepet.
KApcsi rajzot ,és méretarányos nyák rajzot is tehetnél fel ?Ez 5 ledes ? Jól láttam ? Profi!!
Sziasztok!
Lehet, hogy inkább a ki mit építettebe kéne tenni ezt. Nekiálltam a ledes levilágító scanner-nek. Mivel nem akarom telirakni cree leddel az alját, úgy döntöttem pásztázni fogom olcsóbb uv ledekkel. Kb 50 db lesz a fej helyére felrakva-első próbának. A pásztázó részt most tesztelem. Az eredeti léptető motort 1 pic vezérli. Terveim szerint 1 másik pic pedig az időzítőt vezérli majd. Ha megkapom a ledeket, összerakom a berendezést és teszek fel képeket. Addig itt 1 kis videó a tesztről. :smoke:
Hellosztok!
Lenne 1 kérdésem: vettem 2db 4W-os UV csövet. Ezeket kéne működésre birni! Van kompakt fénycsőből kitermelt elektronika, ami 20W-os volt. Az UV csöveket sorban rá lehetne kötni? (kipróbáltam sima fénycsővel szépen világított még a 40W-os is!)
Sziasztok!
Kapcsolasi rajzom nincs, altalaba nem szoktam csinalni (mert csak bele zavarodom), tobnyire a nyak tervezo progiban szoktam megtervezni mert ott joban atlatom a dolgokat. De a tervet nagyon szivesen megosztom veletek,a nyak egy 250x200 mm-es ket oldalas fotoerzekeny nyak ami nagyon lefarasztot mert mivel meg nincs semijen fajta levilagitom a szep tavaszi napsutesre kellet varnom, de a vegen nagy nehezen osze jot! UI: elnezest az ekezetekert de nincs magyar bilentyuzetem.
Gratula nagyon szep darab lesz! Es milyen PIC-et hazynalsz?
Majd felteszed a kapcsolasi rajzot is?Alig varom a fojtatast!
Ha pásztázol a ledekkel nem fog alávilágítani??? Szerintem csinálj neki valami fény terelőt ,hogy csak egy keskeny csíkban világítson fölfelé .
Szia
Tekintve, hogy a ledek 20 fokban világítanak, kevés az esély, hogy alávilágítson. Az első próbánál kiderül... (csak már kapnám meg a ledeket)
Én azért bele fúrnám egy plexi csík élébe a ledeket , és a plexi oldalát lefesteném feketére így a led sor rögtítése és a fényterelés is megoldódna (de ez csak egy ötlet )
Igen, sorban a csöveket lehet kötni a fojtóra (a névleges teljesítmény határáig), de mindegyiknek külön gyújtó kell!
Elektronikus kompakt fénycső előtétre kérdezte Frankye, gyorsan olvastad és elsiklottál felette valószínűleg...
Ott nincsen gyújtó, maga az elektronika gyújtja be, te is tudod
Hali
készlettem a levilágítómmal, itt megtudjátok nézni, meg azt is hogy mennibe került Bővebben: Link Kérdés: 1.az hibát jelent, hogy kb. 10perc használat után a csövek rendesen felmelegednek? tehát ha hozzáérek kb 3mp-ig tudom csak fogni, olyan forró. 2. most csak 1 fojtó van benne, de ha bekötöm mind a 2 kondit, akkor nem akarnak begyujtani a csövek, ha lekötöm az 1-iket akkor minden oké ( a 3. képen látszik is a sorkapocsnál, hogy ki van húzva az egyik kondi kábele) szóval ez normális? vagy ez is egy hiba?
Az enyémben nincsen kondi. Az csak az ELMŰ-nek jó, ha ott van.
Hát, végülis ingyen volt, akkor miért ne?
de majd ha teljesen kész, kipróbálom hogy csinálja-e ha igen akor kiveszem belőle.
Az energiája talán elég lenne, de a keskeny sugárzási szöge miatt sok kellene belöle, meg mögé valami ami szétszórja.
Legjobb a germicid lámpa ( de piszkos drága). Viszont az uv led használható-e pl. fogkefe fertötlenitésre? Püski
A nyitó kérdésemre válaszoltál... Ha egy kicsit is tovább olvasod akkor észrevetted volna, hogy nem akármilyen LED-el fotózom... 1W-os Cree LED-el. ennek 120° a sugárzási szöge... és kb 300mW a fényben leadott teljesítménye. Igen a germicid eléggé drága. Ez a LED-es módszer is lehet, hogy kb annyira jön ki, de az élettartama a sokszorosa. Úgyhogy ez egy jó alternatíva és még ráadásul jól használható is. Legalábbis szerintem.
A fogkefe fertőtlenítésére biztosan jó az UV led is... mivel ez is 390nm-es hullámhossz körüli fényt emmitál.
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok: Leírásaitok alapján készítettem egy UV levilágítót 2 db CREE LED-del. A LED-ek egymástól 10cm-re vannak, a nyák lemez fölött kb. 15cm-el, 250-300mA-el meghajtva. Az írásvetítő fóliát egy 5mm-es plexivel szorítottam a nyák-hoz. A fotoérzékeny nyák lemezt, az előhívót és a maratót az Elektro-Konthában szereztem be a múlt héten. 10-15 perc megvilágítás után semmi változást nem láttam az UV érzékeny rétegen. Beleraktam az előkészített előhívóoldatba, de nem oldott le semmit. Ezután visszaraktam az UV fény alá, de további 1 órányi megvilágítás után sem láttam semmilyen változást. Mi lehet a probléma? Segítségeteket előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |