Fórum témák
» Több friss téma |
Juj azok a nyúlfarknyi ellenállások bírják majd a kiképzést?
Gondolom valaki kipróbálta aki a rajzot csinálta, szerintem a gyári lett lekoppintva.
Az a két soros zöld ellenállás van fél wattos?
Jól néz ki, de a két 1/2 W-os ellenálás ha összecsukod, nem kerül túl közel a feszültségosztó többi részéhez?Lehet hogy csőbe kellene húzni őket...
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2016
Jól néz ki,de lehet balhés lesz az a két soros ellenállás.Én ennél sokkal nagyobbakat tettem be,de már azokat is cserélnem kellett mert átütöttek.Most 4 darabból van megoldva,szintén méretes darabok,ezek most bírják.Az eredeti általam kreált képe mellékelve.Egy bolti "mérőt" egyszer próbáltam ki a pásztoromon,utána javíthattam,abban is ilyen kicsi méretű ellenállások voltak.
úgy látom az előtét ellenállások nálad rövidek, én azért hagytam hosszúra mert így volt a rajzon írva. ha rövidre venném akkor biztos nem kerülne túl közel a többihez.
Szia! Nagyon hasznos amit irtál, viszont az EI66 mekkora energia átadásra képes ?
A másik kérdés , hogyan oldják meg a primer szekunder közti megbizható elszigetelést ? A menetáttételről van információd ? Tisztelettel, Levente! A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2016
Passzolom, nem emlékszem már, miben volt, szerintem olyan 2-4J-osnak mondott készülék, pár kilométer madzagot elvisz bőven, nagy fűben is.
Szerintem olyan párszor tíz menet primer, párszor száz menet szekunder, soronként szigetelve, aztán az egész vákuumimpregnálva. Primernek kb. 0,8-as 1-es huzalt raknék, szekundernek 0,25 körülit. De időm, kedvem nem volt kikísérletezni pontosan. Ja, és légrésesre kell lemezelni, kell bele vagy fél mm légrés. Kiszámolni nagyon nem tudom, ez nagyon nem a trafóknak kitalált üzemi körülmények között van járatva. Kéne tekerni pár fajtát aztán méregetni. Bőven túl vannak gerjesztve, ezért jobb a szilícium lemezvas, a ferrit azt nem bírná olyan jól. Idézet: Ezt nem tudom értelmezni , körülirnád hogy mit is jelent ez a folyamat ? „Ja, és légrésesre kell lemezelni, kell bele vagy fél mm légrés.”
Az EI vasat lehet kétféleképpen lemezelni, ha ugyanazon az oldalon vannak az I-k akkor lehet légrést tenni bele, pl. pár réteg papírt az E-k és az I-k közé, és úgy összeszerelni.
Köszönöm ismét. Másik kérdésem, hogy a szilicium koncetrációról a vasmagban van-e valami információd ?
Teljesen kommersz hálózati trafónak való 0,5mm-es lemezekből volt, amit néztem.
Sziasztok!
Felteszek ide egy PDF doksit,egy pásztor építés leírása van benne,a régi linken már nem elérhető. Egy fórumtársam kérésének teszek eleget,de hátha másokat is érdekel.
Esetleg lehetne vásárolni teljesen elkészitett transzformátort ?
Például Magyaroszág határán belül vagy akár nagykereskedő cégeknél ? Találtam Ausztráliában például meg távoli helyeken de nem éri meg.
Kizártnak tartom... próbáltam anno megkeresni pár tekercselő céget, pontos spec. alapján legyártatni, egy megcsinálta rosszul, a többi vagy el se vállalta, vagy 30ezret mondott rá.
Kínaitól lehetne rendelni esetleg, ilyen 100-as nagyságrendben, az elég olcsó tudna lenni. De egyébként nem éri meg, ha hivatalosan akarod csinálni, min. egy TÜV vizsgálat, kb. 1,5 milla. És tele a piac a tákolt vackokkal, nem lesz itthon akkora piac, hogy megérje. A gyáriak ára is lejjebb ment, egy új, ismeretlen márkát bevezetni egyszerűen nem érné meg.
üdv, sikerült megmérnem a feszt, 2kV. nem tudom hogy ez jónak számít-e ? Viszont alkalmam volt belenézni egy EF001-es pásztorba amin 10kV-ot mértem. Ledöbbentem a belsején, a panel ami meghajtja a simson trafót nem nagyobb mint 5x2cm, van rajta 2db NE555, pár ellenállás és egy tranzisztor. Mitől lehet hogy ez akkorát üt. az egész panel kijön kb 300ft-ból.
Nincs véletlenül meg valakinek ehhz a két IC-s (NE555)vezérlőhöz nyák terve? SOS-ben ki kéne cserénem . Meglépnek a kecskék
Kipróbáltam a feszmérőt 10kV nál egy percig a 0,6W os ellenállások jól tűrték a kínzást
Bővebben: Link Szia,lapozz vissza ,lehet találsz.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2016
Üdv!
Olyan gondom lenne, hogy egy villanypásztort kellene valamivel figyelnem szakadásra vagy letestelésre, és egy riasztó kontaktusára adna jelzést. Láttam több rajzot és nem tudom, hogy ezek közül melyik lenne a legmegbízhatóbb és egyszerűbb. Az utolsó képen látható pásztorhoz kellene (Lada Samara gytrafó). Nem nagyon vagyok otthon ilyen témában. A segítségeteket előre is köszönöm! Üdv
Szeretnék ilyen villanypásztort építeni! Olvasgattam, egy dolog nem világos, hogy az L1 tekercs mekkora átmérőjű huzalból kell, hogy készüljön?
Sajnos nem tudom,nincs rá utalás,semmi jelölés a doksiban.
Ha a 17mm-es szikraköz kb.17kV akkor ez jól sikerült.
Segítséget kérnék. Földelés nélkül próbáltam és néha gyorsan köpte a szikrákat (5-6szikra/mp) ugyanezt csinálta a szikraköz nélkül is. Ez megszűnik ha leföldelem????
Nem,annak semmi köze a szikra gyorsasághoz.
Melyik rajz alapján van megépítve?
Üdv, megépítettem az inverteres (v2) pásztort és valamiért a glimm csak világít, a két db 10nf-es fóliakondi helyett kerámiát raktam mert csak ez volt itthon, és a kimeneti oldalon a 22mikros elco helyére 22uf/400v-ost mert nem tudom mekkorát tettél. kicsit átvariáltam a nyákot hogy kevesebb smd legyen. mi lehet vele a bibi ?
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Szia!
Vedd ki azt a 400V-os 22µF-os kondit és tegyél helyette egy 50-63-80V-osat. A fesz. megvan, mivel világít, de nem akar beindulni a tirisztorod, ami nagy valószínűséggel emiatt. Próbáld ki. |
Bejelentkezés
Hirdetés |