Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   197 / 853
(#) morzsa15 hozzászólása Feb 28, 2016 /

Sziasztok!

Olyan problémám lenne hogy van egy ECN28J60-al felszerelt Ethernet shieldem de akár hogy próbálom nem kap valamiért helyi hálózati ip címet a routertől. Mi lehet a probléma?

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) dannu hozzászólása Feb 28, 2016 /

Hali Arduinoval lehet tda7318 vezérelni esetleg valaki csinált már ilyet és tudna adni egy kis kód mintát ?
(#) kapu48 válasza dannu hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

(#) k3gy3tl3n válasza zosza18 hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Én FET-tel kapcsolgatom a 12V relét de ilyen problémám nem volt vele. Egy próbát megér ha a tranyóval nem jutsz előrébb.
(#) Kovidivi válasza Bakman hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Programozás és reset alatt lebegnek a kimenetek, én raknék be lehúzó ellenállást, 10-100K-t.
(#) zosza18 válasza atus1981 hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Köszönöm Mindenkinek a segítséget!
Holnap a körmére nézek, eddig még nem foglalkoztam vele nagyon, de most nekiűlök és ráncba szedem.
(#) attika hozzászólása Feb 29, 2016 /

Sziasztok!
Van egy arduino uno R3-om panelem,de a gép nem úgy ismeri fel eszközkezelőbe mint arduino uno,hanem csak sima USB2.0 Serial, és nem lehet telepíteni hozzá a driverét.
Elképzelhető,hogy Bootloader hibás és azért nem ismeri fel a gép??
(#) kameleon2 válasza attika hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Hol vetted, milyen változat?
(#) Bell válasza attika hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Az eszközkezelő csakis USB2.0 Serial-ként fogja felismerni.
Az Arduino IDE majd felismeri és kezeli.
Telepítsd, futtasd és próbáld ki pl. a LED villogtatást.
(#) elactrofan hozzászólása Feb 29, 2016 /

Sziasztok!

Arduinoval lehet infra lednek modulált jelet kesziteni?
Csatolt kep szerint.
(#) Bell válasza elactrofan hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Bármilyen jelet elő lehet vele állítani, amit a modul sebessége lehetővé tesz.
Az infra LED-hez kell valamilyen nagy áramú fokozat, ami meghajtja.
(#) attika válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Ilyen
de már sikerült megoldani,kellett hozzá egy ch341ser nevű kis program,utána az eszközkezelőbe felismerte ,kapott egy bootloadert és most úgy néz ki működik.
(#) zosza18 válasza zosza18 hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Nos elkövettem minden létező felsorolt variációt, de nem javult a helyzet.
Gondolkodom tovább...
(#) elactrofan válasza Bell hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Esetleg kicsit bővebben is el tunád mondani? Azt gondolom, hogy pwm-et kéne használni, de hogy állitombe be a vivó frekvenciát? vagyis hogy mondom meg mennyi legyen a szünet...
(#) Tibicsek válasza dannu hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

sikerült valamit találni ezzel kapcsolatban?
(#) atus1981 válasza zosza18 hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

FET-tel is csinálja? Nem lehet, hogy esik a tápfesz amikor meghúz a relé?
(#) zosza18 válasza atus1981 hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Hopp, ezt az egy variációt elfelejtettem. Nem esik amúgy, de most már átmérem ezt az egész kócerájt, mert nem hiszem el.
(#) Kovidivi válasza elactrofan hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Arduino topicban vagyunk, hát keress hozzá egy lib-et, és használd. Nem kell újraírnod az egészet. Vagy nézd meg, a lib-ben hogyan oldották meg.
(#) k3gy3tl3n válasza zosza18 hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Én így csattogtatom a 12V relét. Bocs hogy a képet nem rajzoltam át fet-re lustaságból
A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2016

rele.png

(#) Bell válasza elactrofan hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Eldöntöd, melyik lábra kell a jel, azt kimenetnek állítod a setup-ban.
Legegyszerűbb szerintem egyszerű időzítésekkel és az adott port ki- be kapcsolgatásával összerakni ezt a jelet.
A frekvenciát az időzítések fogják meghatározni.
A LED villogtatás is jó példa hozzá.
PWM nem jó ehhez.
(#) kameleon2 válasza elactrofan hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Igen. "ir arduino" a kulcsszó - szerintem millió fölötti találatod lesz.
(#) morzsa15 hozzászólása Márc 1, 2016 /

Sziasztok!

Arduinoból hogy lehet kiolvasni a bele írt kódot? Sajnos elfelejtettem el menteni a programot de az arduinoba bele van égetve.
(#) zosza18 válasza k3gy3tl3n hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Semmi gond, értem én.
FET híján nem tudom ezt kipróbálni... viszont mérve a kimenetet... 4,5V a tápja az ardunak, a kimeneten van egy dióda(4148), ezután 4Vkb, de a tranyót ráakasztva 0,7-8V van csak.
(#) tomat5 hozzászólása Márc 1, 2016 /

Üdv.
Frissítettem az arduino IDE-t 1.6.7-re. A régiben 27 kB volt a kódom, ugyanaz az újban 31 lett. Én rontottam el valamit, vagy ez ilyen jól sikerült?
Köszi.
(#) k3gy3tl3n válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Én nagyon FET párti lettem Valahogy jobban tetszik hogy feszültséggel lehet vezérelni nem árammal. Diódát sem használok az arduino kimenetén és olyan FET-et választottam amit 3V-al már teljesen ki lehet nyitni. Szerintem érdemes lenne megpróbálnod valami ilyesmivel.

Szoftveres lesz a bajom, kipróbáltam optocsatolóval is és 12Vról mentek a bázisok, de ugyanaz a baj. Valószínűleg a mintavételezés annyira gyors, hogy amiatt reszket. Megpróbálom késleltetni, hogy ne zongorázza le olyan sűrűn a mintavételezést.
(#) kapu48 válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Inkább vegyed eredménynek, 4 mintavétel átlagát!
(#) k3gy3tl3n válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Most hirtelen nem értem mi köze van egy mintavételezésnek egy tranyó meghúzásához, gondolom nem azon a lábon mintavételezel mint amivel a tranyót kapcsolgatod.

Arrafel mondom, hogy gyorsan figyeli a cds-eket és gyorsan változtatja a kimeneteket. Amikor lassan mozdítom a fényt, akkor ugye van egy köztesállapot, amikor menne is meg nem is. Ha adok neki egy értéket, hogy x >=, akkor meg az érték előtt és után csinálja. ha mondjuk mp-ként nézné az értékeket, akkor volna ideje úgymond eldönteni határozottan, hogy hova is menjen. Gondolom én...
(#) Kera_Will válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Mérjél többször 10-20 mintát és azok értékeit átlagoljad.
Majd ezt az átlagot hasonlítsd össze valamivel. No meg nem kell sűrűn mintavételezni se, van rá 8-12 órád hogy kövessed a napot ami idő alatt ~180 fokot mozdul.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
Következő: »»   197 / 853
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem