Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy van egy ECN28J60-al felszerelt Ethernet shieldem de akár hogy próbálom nem kap valamiért helyi hálózati ip címet a routertől. Mi lehet a probléma? Segítségeteket előre is köszönöm!
Hali Arduinoval lehet tda7318 vezérelni esetleg valaki csinált már ilyet és tudna adni egy kis kód mintát ?
Én FET-tel kapcsolgatom a 12V relét de ilyen problémám nem volt vele. Egy próbát megér ha a tranyóval nem jutsz előrébb.
Programozás és reset alatt lebegnek a kimenetek, én raknék be lehúzó ellenállást, 10-100K-t.
Köszönöm Mindenkinek a segítséget!
Holnap a körmére nézek, eddig még nem foglalkoztam vele nagyon, de most nekiűlök és ráncba szedem.
Sziasztok!
Van egy arduino uno R3-om panelem,de a gép nem úgy ismeri fel eszközkezelőbe mint arduino uno,hanem csak sima USB2.0 Serial, és nem lehet telepíteni hozzá a driverét. Elképzelhető,hogy Bootloader hibás és azért nem ismeri fel a gép??
Az eszközkezelő csakis USB2.0 Serial-ként fogja felismerni.
Az Arduino IDE majd felismeri és kezeli. Telepítsd, futtasd és próbáld ki pl. a LED villogtatást.
Sziasztok!
Arduinoval lehet infra lednek modulált jelet kesziteni? Csatolt kep szerint.
Bármilyen jelet elő lehet vele állítani, amit a modul sebessége lehetővé tesz.
Az infra LED-hez kell valamilyen nagy áramú fokozat, ami meghajtja.
Nos elkövettem minden létező felsorolt variációt, de nem javult a helyzet.
Gondolkodom tovább...
Esetleg kicsit bővebben is el tunád mondani? Azt gondolom, hogy pwm-et kéne használni, de hogy állitombe be a vivó frekvenciát? vagyis hogy mondom meg mennyi legyen a szünet...
sikerült valamit találni ezzel kapcsolatban?
FET-tel is csinálja? Nem lehet, hogy esik a tápfesz amikor meghúz a relé?
Hopp, ezt az egy variációt elfelejtettem. Nem esik amúgy, de most már átmérem ezt az egész kócerájt, mert nem hiszem el.
Arduino topicban vagyunk, hát keress hozzá egy lib-et, és használd. Nem kell újraírnod az egészet. Vagy nézd meg, a lib-ben hogyan oldották meg.
Én így csattogtatom a 12V relét. Bocs hogy a képet nem rajzoltam át fet-re lustaságból
A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2016
Eldöntöd, melyik lábra kell a jel, azt kimenetnek állítod a setup-ban.
Legegyszerűbb szerintem egyszerű időzítésekkel és az adott port ki- be kapcsolgatásával összerakni ezt a jelet. A frekvenciát az időzítések fogják meghatározni. A LED villogtatás is jó példa hozzá. PWM nem jó ehhez.
Igen. "ir arduino" a kulcsszó - szerintem millió fölötti találatod lesz.
Sziasztok!
Arduinoból hogy lehet kiolvasni a bele írt kódot? Sajnos elfelejtettem el menteni a programot de az arduinoba bele van égetve.
Semmi gond, értem én.
FET híján nem tudom ezt kipróbálni... viszont mérve a kimenetet... 4,5V a tápja az ardunak, a kimeneten van egy dióda(4148), ezután 4Vkb, de a tranyót ráakasztva 0,7-8V van csak.
Üdv.
Frissítettem az arduino IDE-t 1.6.7-re. A régiben 27 kB volt a kódom, ugyanaz az újban 31 lett. Én rontottam el valamit, vagy ez ilyen jól sikerült? Köszi.
Én nagyon FET párti lettem Valahogy jobban tetszik hogy feszültséggel lehet vezérelni nem árammal. Diódát sem használok az arduino kimenetén és olyan FET-et választottam amit 3V-al már teljesen ki lehet nyitni. Szerintem érdemes lenne megpróbálnod valami ilyesmivel.
Szoftveres lesz a bajom, kipróbáltam optocsatolóval is és 12Vról mentek a bázisok, de ugyanaz a baj. Valószínűleg a mintavételezés annyira gyors, hogy amiatt reszket. Megpróbálom késleltetni, hogy ne zongorázza le olyan sűrűn a mintavételezést.
Inkább vegyed eredménynek, 4 mintavétel átlagát!
Most hirtelen nem értem mi köze van egy mintavételezésnek egy tranyó meghúzásához, gondolom nem azon a lábon mintavételezel mint amivel a tranyót kapcsolgatod.
Arrafel mondom, hogy gyorsan figyeli a cds-eket és gyorsan változtatja a kimeneteket. Amikor lassan mozdítom a fényt, akkor ugye van egy köztesállapot, amikor menne is meg nem is. Ha adok neki egy értéket, hogy x >=, akkor meg az érték előtt és után csinálja. ha mondjuk mp-ként nézné az értékeket, akkor volna ideje úgymond eldönteni határozottan, hogy hova is menjen. Gondolom én...
Mérjél többször 10-20 mintát és azok értékeit átlagoljad.
Majd ezt az átlagot hasonlítsd össze valamivel. No meg nem kell sűrűn mintavételezni se, van rá 8-12 órád hogy kövessed a napot ami idő alatt ~180 fokot mozdul. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |