Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   609 / 1159
(#) pittti válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Nem az analóg szekcióval van a baj. Egy profi külső hangkártyát azért becsülettel megterveznek, optimalizálnak (hiszen sok pénz az ára!), csak ezt a jó eredményt leronthatja egy nem megfelelő illesztés. Az alaplap tervezésén nagyon sok múlik, most amikor a cserén gondolkodtam kipróbáltam párat - és igen, egy jó fülessel nem túl nagy hangerőn is jól lehetett hallani a zajt. Mivel ez alaplaponként változott, nem lehetett más oka csak a rossz tervezés, vagy esetleg a gyengébb minőségű alkatrészek. Ezért van, hogy az alaplapra épített hangkártyák jó része csak „mókusvakítás” (nyolc csatorna - de minek?), pufogtatni lehet velük, de minőségi munkára használhatatlanok.

Mindegy, én már döntöttem - marad a régi bevált!
(#) Buvarruha válasza pittti hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Vitatnám, hogy egy profi külső hangkártyát annyira becsülettel terveznének meg, turkáltam már párban.
(#) steelbird válasza pittti hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Köszi a megerősítést, erről beszéltem.
(#) pittti válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Nézd - ennek a megítélése kicsit szubjektív, és bizonyos dolgok műszaki paraméterekkel nem is igazolhatók. De vedd az én példámat - Audigy2-ről váltottam az M-audio-ra. A két kártya műszaki paraméterei szinte azonosak, mindkettő tud 24 biten digitalizálni, jó a jel-zaj viszonyuk, stb. Mégis, ha egy jó minőségű, nagy dinamikájú analóg hanglemezt digitalizálsz velük próbaképpen (én megtettem), óriási a különbség az utóbbi javára.

A Creative hankártya produktumából pont a lényeg veszik el - olyan, mint egy zajtalan MP3, tulajdonképpen nem rossz - csak az analóg zene varázsából semmi sem marad. Az M-audio ebből többet megőriz - bár ez sem tökéletes, de sokkal jobban hasonlít a hangja az eredetihez. És mielőtt megvádolsz, ez nem az én véleményem hanem olyan embereké, akik foglalkozásszerűen hallgatnak, vagy hivatásszerűen játszanak élő zenét.

Itt van az az eset, amikor a valóság nem korrelál a műszaki paraméterekkel. Ha nem így lenne, ugyan ki venne komoly hangkártyát amikor egy párezer forintos Creative hangkártya ugyanazt tudja? Lehet hogy műszakilag tudja, csak éppen nem ugyanúgy!
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
(#) kala1982a hozzászólása Márc 2, 2016 /

Egy ismerősöm zenekarának firewire-ös hang"kártyát" ajánlottak digitalizálásra. Szereztek is egyet használtan. Arra emlékszem , hogy csak Texas Instruments által gyártott vezérlővel működött. Ezen volt bemenet bőven. Ennél én nem emlékszek semmilyen zajra
(#) Ge Lee válasza pittti hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Amiket az alaplapra integrálnak azok még a Creative-tól is fényévnyire vannak, minden tekintetben.
(#) Buvarruha válasza pittti hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Jézusom ne legyetek már ennyire értetlenek! Elhiszem, hogy jobb volt az m-audio hangja (soha nem is mondtam, hogy nem jó a hangja), de technikai oldalról a közelében sincs az e-mu/creative meogldásaihoz. Az audigy 2 egy rakász semmi, mivel csak 48KHz-en tud dolgozni a DSP-je és olyan mértékű moduláris torzítást okoz a rossz mintavételkonverziója, hogy semmire sem jó, ráadásul eleve gatya rajta az ADC és nevetséges ahhoz hasonlítani. Mégegyszer utoljára: Ha jól van megtervezve az áramkör a kártyán, akkor teljesen mindegy, hogy milyen a lap. Ha az alaplapnál fontos, akkor a hangkártyánál pláne fontos a jó nyákterv! Lehetett jó a hangja, de, ha nem megfelelő a kártya kialakítása, akkor összeszedi a táp zaját. Ha erősítőt csináltok, mit kell tenni ahhoz, hogy ne legyen brummos? Jó nyákterv kell és jó huzalozás elrendezés, ez az maudio-nak annyira nem megy. A delta 40-nél még annyi eszük sem volt, hogy, ha már van külön doboza akkor ott végezzék el a digitál analóg átalakítást... Elhiszem, hogy M-audio puccos és drága, de a kategóriájukban az alját használjátok, ne várjatok tőlük csodát!!

Idézet:
„Itt van az az eset, amikor a valóság nem korrelál a műszaki paraméterekkel.”

Dehogynem, az adudigy 2 ADC-je hulladék, sem a paraméterei, sem a hangja nem jó. Mindíg stimmel a műszaki adat a hanggal, de mérni kell, nem feltételezni a műszaki adatot. És nem azt mondtam, hogy nem jó az maudio hangja, hanem nincs olyan jól megtervezve, ha összeszedi a tápzajt!
(#) Buvarruha válasza kala1982a hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Nem is csoda. Azt hiszik, hogy, ha valami drága egy átlag magyar pógárnak, akkor az már professzionális cucc...
(#) Ge Lee válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Nem unod még?
(#) Buvarruha válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 2, 2016 1 /

Mit kötekszel álandóan velem? Ha nem tudsz érdemben hozzászólni halgass! Ha írják az ökörségeiket az rendben van, ha magyarázatot adok rá, akkor meg cirkuszolsz?
(#) Norberto válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 2, 2016 1 /

Az illető leírt egy összeszedett hozzászólást.

Többségében műszaki elvekkel és érvekkel, gondolatokkal alátámasztva.

Mi is a te személyes bajod?

És ha én meg ezt unom, meg akik így reflektálnak?

Ha unod, kapcsold ki a gépet, azt menj a mezőre kapálni, ha az izgalmasabb. Senki nem kényszerít sem olvasni, sem az internetezésre. Felháborít a nagyképűség!
(#) Ge Lee válasza Norberto hozzászólására (») Márc 2, 2016 1 /

Semmilyen személyes bajom nincsen, csak tegnap óta ezen megy a vita, kinek hosszabb stb. feleslegesen, most már 2 oldalon keresztül. Kicsit uncsi, pláne miután többen leírtuk hogy a hangkártyacsere megoldaná a kérdező problémáját. Az is érdekes hogy máskor 2 hsz után az ilyen már moderálva van...
(#) Norberto válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Valószínűleg azért, mert a modik nem szolgálati kötelezettséget teljesítenek, csak amikor idejük van, akkor jönnek az oldalra. Gondolom, most épp egyikük sincs jelen és/vagy egyikük sem olvassa a topikot.
(#) steelbird válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Idézet:
„.. technikai oldalról a közelében sincs az e-mu/creative meogldásaihoz. Az audigy 2 egy rakász semmi...”

Az a szerinted (is) sz... Audigy is Creative termék, de pont az előző mondatodban meg magasztalod a Creative megoldásait.
(#) kadarist válasza steelbird hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Audigy2-t használok és bizony a Creative terméke, valamint nagyon jó a hangja is.
(#) Buvarruha válasza steelbird hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Igen, az audigy 1-2 hulladék és a live-is, de a DSP és ADC miatt, minden más tekintetben lényegesen jobb az maudio-nál például, de ezt mondtam előtte is, csak ne ragadd ki a környezetéből. Ha megnézet az idézetet, úgy kezdődik hogy technikai oldalról...

Kedves Ge Lee. Attól, hogy nem tudod miről van szó, még lényeges a dolog, ez az oldal arról szól, hogy műszakilak legyen valami tisztázva, ha nem tetszik, ne olvasd.

Idézet:
„csak tegnap óta ezen megy a vita, kinek hosszabb stb.”

A legkevésbbé sem erről van szó, továbbra sem érted az egész lényegét.
(#) steelbird válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Ez már inkább a hangfelvevős topicba tartozna, nem ide, úgyhogy offolunk rendesen.
(#) Buvarruha válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 2, 2016 1 /

Arra már rég van megoldás, normális hangkártya...
(#) gyeneratus94 hozzászólása Márc 3, 2016 /

Üdv mindenkinek! Segítséget kérné! Van egy gépem aminek az adatait nem tudom mert nem kapcsol be. De gondolom ez annyira nem is fontos. Annyit tudok, hogy egy ASUS alaplap van benne. A hiba az, hogy mikor bekapcsolnám a gépet sípol egy hosszút és 2 rövidet. Ha jól tudom akkor ez videokártya hibát jelent. A kártyát amit beleraktam előtte használtam így gondolom az jó. Ha a gépet anélkül indítom a hiba ugyanúgy jelen van. Mit gondoltok mi lehet a baj? Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) gerleimarci válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Memóriát nézted?
(#) golem hozzászólása Márc 3, 2016 /

Sziasztok!
Van egy kis gondom a böngészőkkel. Microsoft edge le tiltotta ezt az oldal miszerint a tanúsítvány hibás
Ezt irta ki cicero.xdt.hu .
A Youtobe videót se engedi Server errort ír ki. A google cromot használom de ezzel se lehet youtube videót nézni hiába van fent a flasplayer.
De más videó megosztó oldalakat se enged.
Egyedül ez az oldal jön be csak. Más semmi mindenre server error jön.
(#) kala1982a válasza golem hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Rendszer dátum a mai napot mutatja?
(#) Ge Lee válasza golem hozzászólására (») Márc 3, 2016 1 /

A krómmal semmilyen gondnak nem kellene lenni, ha friss, és van elegendő memória. A beágyazott videókkal sincs gondja alapból sem, nem olyan mint a féregfox hogy kismillió kiegészítőt kell még telepíteni hozzá.
Ha az olvasó mód miatt használod az edgét, olyan kiegészítő már a krómhoz is van, de ez az oldal pont nem támogatja az olvasó módot, így itt nem használható. Meg van már valami színkorrekciós kiegészítője is, amivel az oldal hátterén kívül minden megjelenő színt variálni tudsz.
(#) steelbird válasza golem hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

A Youtube már áttért a HTML5 playerre, nem kell hozzá flash player.
Tanúsítvány hibát és ehhez hasonlókat okozhat a hibás rendszeridő, mindenekelőtt azt nézd meg. Ha el van állítódva, beállítod és később bekapcsolva a gépet, megint hibás a dátum, akkor meg kell nézni az alaplapon az elemet.
(#) Gombszem válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 3, 2016 / 1

Idézet:
„olyan mint a féregfox”

Ne már.

Azért a bölcsek köve nincs nálad.

Nekem az általad szeretett nem tetszik, de azért nem fikázom.
(#) Ge Lee válasza Gombszem hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Nem azért használom mert ez tetszik, hanem mert ez működik normálisan a másikkal ellentétben. Nem kő, csak tapasztalat. Annak mindig valami gondja volt a beépülő modulokkal, összeomlott, stb., függetlenül attól hogy valamelyik régi, vagy éppen a legújabb verzió volt. Ebből lett elegem, előtte én is azt használtam.
Az már csak plusz, hogy velem ellentétben akik értenek a programozáshoz és a vírusokhoz, kártevőkhöz nem is kicsit, azok szintén amannak a mellőzését javasolták, gondolom nem azért mert nekem rosszat akarnának.
(#) golem hozzászólása Márc 3, 2016 /

A dátum az jó meg az idő is. de a hibák még mindig megvannak már ujra raktam a windowst is.
(#) gyeneratus94 válasza gerleimarci hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Ez a Ramot jelenti ugye? Mert ha igen azzal csak olyat tudtam csinálni, hogy kivettem meg beraktam. De ugys csinálja. Próbáljak meg egy másikat??
(#) Gabó válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

biosreset? Vagy ha tudod tesztelj mindent le külön, de nem árt a kártya csatlakozókat is megtakarítani.
(#) steelbird válasza golem hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Telepítőről telepíted, vagy ráfrissíted egy 7, vagy 8 -asra?
Következő: »»   609 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem