Fórum témák
» Több friss téma |
mennyibe kerülhet a javítás. kb tól-ig. érdemes-e megjavítani? súlyosnak számít-e ez a hibajelenség? valahogy meglehet javítani? amolyan orosz módszerekre gondolok mint régen a moszkvicsokat szerelték. sarló kalapács,aztán megy ameddig meg. vagy kezdjek 20-30000 körül gondolkodni?. megér annyit
még annyit,hogy nagyon ritkán készenléti módban alig hallható kattanást produkált
Mivel nem tudjuk, hogy mi ment tönkre a készülékben, ezért a szerelő fog árat mondani.
Mondjuk meg monitor elött ülve totálisan látatlanban, hogy mi a gondja és mennyibe fog kerülni?
![]() Majd szerelő megmondja, ha tudja..
Sziasztok!
Gyerekszobai, már nem garanciális Samsung UE32H6470 tévénél egy ideje észrevettük, hogy bekapcsolás után kb. fél órával a táp fölötti szellőzőrácsból enyhe égett szag kezd áramlani, ami egy idő után a tévé környékén már erősen érezhető lesz. Először por ráégésre gondoltam, ezért levettem a hátlapját, hogy kiporszívózzam. A tisztítás megtörtént, de nem nagyon volt mit letakarítani és elváltozást sem láttam a trafók környékén. A tévét összeraktam, de a szag továbbra is jön ki belőle. A készülék egyébként kifogástalanul működik, a szagon kívül semmi más probléma nincs vele. Találkozott már valaki ilyennel? Típushiba vagy egyedi? Alkatrészcserével megoldható lenne? Nem szeretnék egész panelt cseréltetni, akkor inkább veszek másik tévét helyette, bár sajnálnám
A táp elkókat nézd át, de legjobb, ha válogatás nélkül cseréled újra őket.
Másfél éves elkókról beszélünk...
Egyszerűen csak melegszik a trafó és a műgyanta büdösödik a hőtől. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Ha másfél éves a tévé , akkor minek szedted szét ?Ugrott a garancia.
Németből hoztam, nincs rá kiterjesztett garancia. A magyar Samu nem forgalmazta ezt a típust.
Közben arra gondoltam, hogy a téli szünetben rákötött HDD (2 USB-ről veszi le a tápot és a PVR megy folyamatosan) megterhelte a trafót. Most levettem a winyót, próba nélküle.
Igen azért a vinyónak kell a delej rendesen.Nélküle szerintem nem fog melegedni, ha még is , akkor valami más is beterhel.
Nem egyszer találkoztam már büdös samsung TV-vel. Volt, hogy annyira dőlt belőle az égett szag, hogy már azt néztem nem füstöl-e, de azt mondta a tulaj, hogy azóta ilyen amióta megvette és megy rendesen.
![]()
Üdv! Kaptam egy " Fuji Celcus LCD32S913HD 32" HD Ready LCD TV " táp panelt javításra.
VESTEL 17PW25, sajnos rajzot nem találok hozzá, de valaki hátha ismeri. A FAN 7523 áthúzott, leverte magán kívül az UTC10n60L-et, Az R980 smd ellenállást, aminek nem tudom az értékét. A D947, általában T4 jelű smd diódák vannak benne. Van esetleg valakinek ötlete?
Ez már ment egy évet és korábban nem volt büdös. 32" modell, lehet, hogy kicsi trafót kapott, a 3 USB-n meg ugyanannyit kell leadnia, mint a nagyoknak.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2016
Itt lesz hozzá a segítség. Az a FAN 7523 az FAN 7529 a többit meg remélem megtalálod a rajzon.
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2016
Szia! Hálás köszönet!
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2016
Sok sikert a javításhoz.
Sziasztok van egy Inverteres LCD Tv
Amikor bekapcsolom 2 másodperc után recsegő hangot ad ki és vissza áll standby re. Szét szereltem és az inverter panelon semmi féle égés de még szikrát sem tapasztaltam. A háttérvilágítás recsegéskor villog, soha teljes fényerőn. Fajtája: TV FUNAI LC5-D32BB
A HDD okozta a trafó túlmelegedését, most már biztos. Amióta levettem, eltűnt az égett szag is. Kár, hogy egy ilyen alultervezés miat nem lehet HDD-ről filmet nézni.
Külsőtáppal kell meghajtani a hdd-t ennek elkerülése éídekében. Lehet kapni a hdd-hez olyan rack-et,amihez van külső táp (adapter) is.
Sziasztok,
Sikerült végre elindítani a tápot, a probléma a vezérlő IC tápfeszültségénél volt pont azon a határon vokt 16V-nál picivelk alacsonyabban amikor még éppen nem indult elk de lehetett olkyan eset amikor eppen elindult. Miután a tápja 16V fölé ment indításkor a táp egyből indulkt. Ellenállás cserélved a körben és most már oké. Viszont még az inverterrel küzdök ugyan is a tv elméletileg bekapcsol de a háttérfényx még nem. Esetleg valakinek van Orion ltv2678 tv-hez kapcsolási rajza? Szinte mindehol kerestem de nem bukkantam rá vagy lehet nem jò helyen kerestem ☺ Üdv
Nincs háttérfény , d képtartalom az van -?
Az inverter csatlakozójánál keresd meg az egedélyező szálat és nézd meg, hogy a lap indítaná-e az invertert. Keress a kijelzőhöz doksit és akkor látod, hogy a csatlakozón mi micsoda. Azt is ellenőrizd, hogy van-e egyáltalán tápfesze az inverternek.
Nos képtartalmat eddig nem néztem meg de elképzelhető, hogy az volna csak háttérfény nincs (ezt hétvégén megpróbálom megnézni).
Az inverter tápja nem indult el ideáig de most már az inverter megkapja a 24V-ot amikor a készüléket bekapcsolom de semmi más nem történik. Az inverteren a kondikat is cseréltem mert mérve a 100µF-os kondik mindössze 10-20µF között voltak. A mainboard panel kiad egy 3.5V-os jelet az inverter felé amikor bekapcsolom a készüléket ezt próbálom az inverter nyákon visszakövetni jelenleg. Amennyiben lehúzom a Mainboard panelről az invertert akkor az említett lábon 3,5V helyett 5V mérhető. A vezérlőpanelen lévő 1.8 és 2.5V-os Stabok bekapcsolást követően szépen beállnak az előírt feszültségre. Elméletileg az inveter panelon a csatlakozónál lévő feliratok alapján van egy ON/OFF láb de ezen nem lehet mérni semmit semmilyen állapotban. Valamint a T-Con panel felé sem kapcsolja fel az 5V-ot a vezérlőpanelon lévő fet. Kijelző jelenleg nem tudom milyen van benne megpróbálom majd megnézni és ara rajzot keresni. Köszi az infókat ezeket még megnézem.
Há, ha a kijelző sem kap tápot és on/off jel sem jelenik meg, akkor a mainboard lesz a hibás, el sem indul rendesen.
Az a helyzet, hogy nem tudom már, hogy milyen masináról van szó.
![]()
Szia egy Orion ltv2678 LCD-ről amiben a MainBoard egy CULTRAVIEW CV007common2351_30U_MA_V3 típusú.
Hello Mindenki!
A problémám a következő:adott egy Hyundai Dlh32285SMART Led tv, amihez szeretnék egy komplett kijelzőt szerezni,mert berepedt.A kijelző tipusa VES315WNDS01_IPS11_MT_32185_MB95 csak,hogy pontos legyek.Ha valaki tudna esetleg segíteni,esetleg ha volna egy eladó az jó lenne.Egyébként led hibája is volt azzal nem is lenne gond,azt tudtam rendelni de kijelzőt nem találok. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2016
eBay,d e annak az esélye, hogy pont ilyet találsz 0.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |