Fórum témák
» Több friss téma |
Manapság egy kijelző áráért már új tévét lehet venni.
Nézd meg az elektronikát a kijelzőn, nem vestel a kijelző hanem más, de az elektronikán rajta lesz.
VE315WNDS01 kb annyi hogy 31,5" és ha jól rémlik samsung (talán WNDL volt az LG), vestel saját maga csinálja a háttérvilágításnak a lemezét. Gyanus hogy kijelző jó drága lesz 20 ezertől, Vestel tv meg 45-től kapható akár. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2016
Ez lesz az LG kijelzős. Egy az egyben nem biztos hogy jó bele. Háttérvilágítás meg a "tcon" miatt se.
Köszönöm a gyors válaszokat.Nem találtam jelzést az elektronikáján ami utalna arra hogy samsung vagy lg de a WNDS-ből arra lehet következtetni ezek szerint ,hogy samsung.Keresgélek tovább hátha akad véletlenül egy bontott.Az ebay-on már én is néztem de azt nem merném megkockáztatni ,hogy onnan rendeljek,lehet zacskóban kapnám meg ugy összetörne.
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Vettem piacon egy Grundig lcd led Tvt a készenléti led villog rajta 6 rövidet 2 husszut aztán megint 6 rövid és igy tovább. Én nem értek hozzá haverom lemérte tápját minden áramot lead ugy az 5v 19v ész a led re 150v érdemes e vele foglalkozni? Modell számát nem tudom de panel képpeket tudok küldeni
Valószínűleg szokás szerint a mainboard hibás benne, esetleg Firmware kellene rá.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Sziasztok, ehhez az Orion tv-hez keresnék szoftver frissítést. A stby led villog elalszik, kigyullad az on/off gombra, de nem indul semmi el az av kimeneten sincs jel. A tápegység csatlakozóin megvannak a feszültségek. Érdemes egyáltalán megpróbálni fw-t frissíteni?
Alaplapról csinálj egy jobb képet. 17mb82-1a?
Van pár fajtám, de programozó kell a két IC írásához (U10,U12)
Igen, 17mb82-1a
Ezzel megpróbálhatod ha tudod írni a két IC-t: Bővebben: Link
Nem feltétlenül lesz jó, lehet fekete kép, esetleg fejjel lefelé vagy LVDS hibás, vagy nem megy a tuner. Ha meg megy szerencséd van. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Köszi, még nem csináltam ilyet, azt hittem usb-ről megflasheli magát. Le tdnád írni, hogy mivel kell irni a flasht?
![]()
Amikor még ezeket javítottam nem jutottunk hozzá USB frissítő változathoz sajnos, nem kaptunk.
Az elején még saját építésű programozóval(spiflash.org, de most nézem a rajz már nincs fent) ,majd később kínai programozóval (EZP2010) csináltuk.
Ilyesmi lenne? Ki kellett szedni a flash csipet és eepromégetővel újraírni? Nem túl bíztató.
Köszi, ezt még meg kell emésztenem... utánanézek ezeknek a flash csipeknek, mert nem hiszem, hogy túlélik, ha én onnan kiszedem őket
![]() ![]()
17MB82S-hez nincs véletlenül Fw-ed? Technika TV 1600x900-as felbontással..
![]() sooty Bírják azok, multkor egy notiból ötször szedtem ki, mert akkor is pontos típus nélkül kellett probálkoznom. ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2016
Pár darab van : Bővebben: Link
32sam féle viszont már trükkösebb mert kétféle hangvégfokkal tudják csinálni, na és ezek persze már okos végfokok proci vezérli ![]() 17mb82s_19_1hdmi_boe_sat =19 coll, 1 hdmi, boe kijelző, műholdvevős. 17mb82s_19boe_1hdmi_dvbc = 19" , 1hdmi , boe kijelző, dvbc tuneres (bár a dvbc 17mb82 nél sima szoftver variáció hardverben nincs különbség)
Köszi, próbát megér.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2016
Itt van google driveban, de nem szedtem szét itt az összes ami nekem van.
Bővebben: Link ~164Mbyte A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2016
Ohh kösz, legalább van mivel próbálkozni.
![]() ![]()
Pár Blaupunkt amit mentettem.
Bővebben: Link
Szia. Ez szerint megoldható, egyszerüen. Ugyan ugy 8 lábúval is. Persze kötéseket figyelni kell.
Kép.
Sziasztok!
Hozzám került egy Samsung UE32F5000AW csoda. Nem működik az LCD, a TV bekapcsol, hang van, háttérvilágítás működik, feszültségek jók. Hibás a tcon panel. RUNTK 5351TP Olvastam, hogy az ISL98602IRAAZ power ic rossz jarta, mert csak 12V van a panelen, más nem. Rendeltem új IC-t, csere megtörtént. Megjöttek a feszültségek a panelen de még mindíg nincs kép. Néhány újraindítás után, már eltüntek a feszültségek, gondoltam meghalt ujra a power ic, rendeltem mégegyet, most feltettem azt, és ugyanugy semmi. Majd találtam egy kiégett biztosítékot, csere, az ISL feszkó alá került, enyhén melegszik, de feszültség ugyanúgy nincs. Valakinek ötlet? ![]()
Mi régebben nagyon nem bűvészkedtünk a t-connal, csak ha a gamma IC volt rossz egyes esetekben a biztosíték elfáradt.
Nem tudom melyik fajta ez a kijelző de még egy panel lesz ahova a két szalagkábel felmegy ott nézd meg a kondikat ha van nem e valamelyik zárlatos. Gondolom a jobb oldali IC-t cserélted az a táp, a bal oldali a gamma IC. Ha van rajta e2prom az is lehet már hibás ha kapott egy kis pofont a tápról, de maga a kijelző is. Közben megnéztem e2prom bal alsó sarokban.
Akkor is melegszik az IC és nincsenek feszültségek, ha nincs rádugva a kijelző? (terhelés nélkül tulajdonképpen)
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2016
Üdv
Több panel nincs ezután, egyenest megy az lcd-re a két szalagkábel, vagyis maga az lcd két darab lvds panelére. De ott rend van. Kijelző hiba kizárva, volt nálam ilyen tv nemrég, kaptam az alkalmon és átraktam a tcon-t próbára, volt kép. Igen a jobb oldali volt cserélve, amugy a gamma ic sem kap tápot. Se az eprom. A gamma ic mellett, jobbra van egy tranyó, attól kapna tápot, de az sem nyit ki. Mérésre jónak tűnik. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2016
Bocsi ezt nem írtam most, az ic-n szerintem még a hőlégfuvó melege volt.
![]() Egy fél órája megy a tv, de jéghideg a panelen minden. |
Bejelentkezés
Hirdetés |