Fórum témák
» Több friss téma |
Manapság egy kijelző áráért már új tévét lehet venni.
Nézd meg az elektronikát a kijelzőn, nem vestel a kijelző hanem más, de az elektronikán rajta lesz.
VE315WNDS01 kb annyi hogy 31,5" és ha jól rémlik samsung (talán WNDL volt az LG), vestel saját maga csinálja a háttérvilágításnak a lemezét. Gyanus hogy kijelző jó drága lesz 20 ezertől, Vestel tv meg 45-től kapható akár. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2016
Ez lesz az LG kijelzős. Egy az egyben nem biztos hogy jó bele. Háttérvilágítás meg a "tcon" miatt se.
Köszönöm a gyors válaszokat.Nem találtam jelzést az elektronikáján ami utalna arra hogy samsung vagy lg de a WNDS-ből arra lehet következtetni ezek szerint ,hogy samsung.Keresgélek tovább hátha akad véletlenül egy bontott.Az ebay-on már én is néztem de azt nem merném megkockáztatni ,hogy onnan rendeljek,lehet zacskóban kapnám meg ugy összetörne.
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Vettem piacon egy Grundig lcd led Tvt a készenléti led villog rajta 6 rövidet 2 husszut aztán megint 6 rövid és igy tovább. Én nem értek hozzá haverom lemérte tápját minden áramot lead ugy az 5v 19v ész a led re 150v érdemes e vele foglalkozni? Modell számát nem tudom de panel képpeket tudok küldeni
Valószínűleg szokás szerint a mainboard hibás benne, esetleg Firmware kellene rá.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Sziasztok, ehhez az Orion tv-hez keresnék szoftver frissítést. A stby led villog elalszik, kigyullad az on/off gombra, de nem indul semmi el az av kimeneten sincs jel. A tápegység csatlakozóin megvannak a feszültségek. Érdemes egyáltalán megpróbálni fw-t frissíteni?
Alaplapról csinálj egy jobb képet. 17mb82-1a?
Van pár fajtám, de programozó kell a két IC írásához (U10,U12)
Igen, 17mb82-1a
Ezzel megpróbálhatod ha tudod írni a két IC-t: Bővebben: Link
Nem feltétlenül lesz jó, lehet fekete kép, esetleg fejjel lefelé vagy LVDS hibás, vagy nem megy a tuner. Ha meg megy szerencséd van. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Köszi, még nem csináltam ilyet, azt hittem usb-ről megflasheli magát. Le tdnád írni, hogy mivel kell irni a flasht?
Amikor még ezeket javítottam nem jutottunk hozzá USB frissítő változathoz sajnos, nem kaptunk.
Az elején még saját építésű programozóval(spiflash.org, de most nézem a rajz már nincs fent) ,majd később kínai programozóval (EZP2010) csináltuk.
Ilyesmi lenne? Ki kellett szedni a flash csipet és eepromégetővel újraírni? Nem túl bíztató.
Köszi, ezt még meg kell emésztenem... utánanézek ezeknek a flash csipeknek, mert nem hiszem, hogy túlélik, ha én onnan kiszedem őket
17MB82S-hez nincs véletlenül Fw-ed? Technika TV 1600x900-as felbontással..
sooty Bírják azok, multkor egy notiból ötször szedtem ki, mert akkor is pontos típus nélkül kellett probálkoznom. Ha pákával csinálod ón kell és folyatószer. A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2016
Pár darab van : Bővebben: Link
32sam féle viszont már trükkösebb mert kétféle hangvégfokkal tudják csinálni, na és ezek persze már okos végfokok proci vezérli Csodálkoztam miért nincs hang... 17mb82s_19_1hdmi_boe_sat =19 coll, 1 hdmi, boe kijelző, műholdvevős. 17mb82s_19boe_1hdmi_dvbc = 19" , 1hdmi , boe kijelző, dvbc tuneres (bár a dvbc 17mb82 nél sima szoftver variáció hardverben nincs különbség)
Köszi, próbát megér. (próbálnám, de nem nagyon tudom letölteni az onedrive-ról..)
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2016
Itt van google driveban, de nem szedtem szét itt az összes ami nekem van.
Bővebben: Link ~164Mbyte A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2016
Ohh kösz, legalább van mivel próbálkozni. Esetleg, ha néhány gyakoribb darab gyűjteményét feltöltenéd, biztos nem anyáznánk.
Pár Blaupunkt amit mentettem.
Bővebben: Link
Szia. Ez szerint megoldható, egyszerüen. Ugyan ugy 8 lábúval is. Persze kötéseket figyelni kell.
Kép.
Sziasztok!
Hozzám került egy Samsung UE32F5000AW csoda. Nem működik az LCD, a TV bekapcsol, hang van, háttérvilágítás működik, feszültségek jók. Hibás a tcon panel. RUNTK 5351TP Olvastam, hogy az ISL98602IRAAZ power ic rossz jarta, mert csak 12V van a panelen, más nem. Rendeltem új IC-t, csere megtörtént. Megjöttek a feszültségek a panelen de még mindíg nincs kép. Néhány újraindítás után, már eltüntek a feszültségek, gondoltam meghalt ujra a power ic, rendeltem mégegyet, most feltettem azt, és ugyanugy semmi. Majd találtam egy kiégett biztosítékot, csere, az ISL feszkó alá került, enyhén melegszik, de feszültség ugyanúgy nincs. Valakinek ötlet? (Gondolom tcon csere egyben, de azért ilyen könnyen nem adom fel, hátha... )
Mi régebben nagyon nem bűvészkedtünk a t-connal, csak ha a gamma IC volt rossz egyes esetekben a biztosíték elfáradt.
Nem tudom melyik fajta ez a kijelző de még egy panel lesz ahova a két szalagkábel felmegy ott nézd meg a kondikat ha van nem e valamelyik zárlatos. Gondolom a jobb oldali IC-t cserélted az a táp, a bal oldali a gamma IC. Ha van rajta e2prom az is lehet már hibás ha kapott egy kis pofont a tápról, de maga a kijelző is. Közben megnéztem e2prom bal alsó sarokban.
Akkor is melegszik az IC és nincsenek feszültségek, ha nincs rádugva a kijelző? (terhelés nélkül tulajdonképpen)
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2016
Üdv
Több panel nincs ezután, egyenest megy az lcd-re a két szalagkábel, vagyis maga az lcd két darab lvds panelére. De ott rend van. Kijelző hiba kizárva, volt nálam ilyen tv nemrég, kaptam az alkalmon és átraktam a tcon-t próbára, volt kép. Igen a jobb oldali volt cserélve, amugy a gamma ic sem kap tápot. Se az eprom. A gamma ic mellett, jobbra van egy tranyó, attól kapna tápot, de az sem nyit ki. Mérésre jónak tűnik. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2016
Bocsi ezt nem írtam most, az ic-n szerintem még a hőlégfuvó melege volt.
Egy fél órája megy a tv, de jéghideg a panelen minden. |
Bejelentkezés
Hirdetés |