Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Milyen fa volt és milyen vastag. Tök jól néz ki.
A 120mm/m az 120mm/perc? Gondolom. A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2016
Ha lézerrel lett készítve, pláne a 2W teljesítménnyel, akkor már csak azt kell megtudni hogy milyen segédanyagon keresztül. Valószinű, hogy működik a dolog. Este még kisérleteztem fóliákkal, szalagokkal. Alakul, de nem jöttem rá, hogy mi a legjobb, pl: az üveg gravírozásához.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Szia!
Natur rétegelt lemez, 3mm vastag. Igen 120mm/perc.
Akkor már csak az üvegre lennék kiváncsi. Hogy csináltad? Hibátlan a fénykép alapján. Megpróbáltam kék lézerrel kb. 6 Watt teljesítménnyel több üveget is, de semmi. Lehet, hogy az NUBM lézerem semmit nem tud.
Ha az üveget 2W teljesítményű lézerrel csináltad, akkor abban van valami trükk. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Persze, de nem kell nagy dologra gondolni.
Több dologgal is próbálkoztam én is. Sima grafit spray volt az, ami már látható nyomot hagyott, de annak elég érdekes volt a vonal formája. Ezután olvastam valahol, hogy Alu cink spray-t használnak ilyesmire, de mivel olyat nem kaptam, helyette Cu Zink spray-t vettem. Nos ezt fújom fel egy rétegben az üvegre. Gyorsan szárad, de kotera büdös egy darabig. Égetés közben semmit sem érezni belőle. Holnap lefényképezem, ha gondolod. A lézeredet mennyiért vetted, ha megkérdezhetem? Töröm a fejem én is egy nagyobb teljesítményűn (5,5W), de amit szeretnék, az jelenleg 100000Ft, a hozzávaló szemüveggel és generátorral együtt. A jelenlegi 50000Ft volt, ha jól emlékszem.
Szia! Ez festékboltos vásárlás?
Ez valami alapozó festék? A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Igen. Kereskedelmi forgalomban beszerezhető, egyszerű holmi.
Tudom, hogy miben kérem még a segítséged. A lézer elött, alatt van az a kúp, amibe bemegy a levegő. Az milyen méretű? A belseje, kúposra van kiesztergálva, mekkora a végén a furat? Milyen hosszú a lencsétől ez a kúp? Jó sok kérdést feltettem. _Bocsi. De ezt is még meg kell, hogy esztergáljam.
A lézer fókuszát szemre állítottad be, hogy kell? A nyulaknak a G kódját melyik progiban generáltad? A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Még egy kérdés.
Argon vagy oxigén fúvatása levegő helyett nem javítana a vágáson? Esetleg Nitrogén? A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Miért? Hobbi szinten nem lehet otthon argon vagy oxigén? Jó csak az AWI-m hoz van itthon Argonom.
Sziasztok. Nőnap alkalmától készítettem a kedvesemnek egy kis ajándékot.Lézeres játék.
Nem azt mondtam, hogy nem lehet, csak arra céloztam, nem kell ilyen mélységekre menni.
Vannak határok ennél a teljesítménynél.
Nem értek hozzá, de a levegő fúvatás nem csak a lencse védelmére van kitalálva ? Azért hogy ne kormolódjon ?
A lencse védelmén kívül jó hatással van a vágásra is, mivel a keletkező füstöt el, és ki is fújja a vágási résből.
A képen az én verzióm látható
Volt olyan kolléga aki már akart kísérletezni ilyen gázokkal, de valamiért nem jött össze a kísérlet és le is beszélték róla a fórumtagok.
Egy másik fórumon! De gondolom ezt te is tudod.
Szia Mex!
Belülről nincs valami képed? Csak a bordára és a dióda elhejezésére lennék kiváncsi. Ha jó a hűtőteljesítmény, akkor nagyon szépen és praktikusan meg lett csinálva. Grat. Egy ilyen pumpát szeretnék még rendelni hozzá: Ezt! A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Jelen! Oxigénre gondoltam. Mert a lézer csak nagyon intenzív energia kis pontba sűrítve, általában hőt termel amibe "beleakad". Amin átlát abba nem termel hőt. Nem ejtettem meg a kísérletet. Ha sok az oxigén nagy galiba lehet. Nyilván sokat gyorsítana. Helyette más módszer után néztem, alap anyagot cseréltem, jobban működik. De itt is vannak fa hibák. 1.6 W telibe van hogy 2-3 vágás 150 mm /perccel de van hogy 5-6 vágás. Most másba fogtam de az is cnc persze. Majd ha kész bemutatom.
Legyen egy kész project mára. Ebből sokat tanultam/fejlesztettem is a gépen hatalmas időba került, kiindulás szélezetlen gőzölt bükk deszka . Karnis.
Sajnos én még képet nem tudok feltenni a munkáimről, mert ahogy megjött a lézer és a hozzátartozó driver haza is vágtam.
Szia Mex!
A lézer aludobozában lévő hűtőbordás részről nem tudsz egy képet feltenni? Nagyon praktikus ahogy megcsináltad. Tetszik.
Van a dobozba egy hőmérsékletfüggő ventilátorvezérlés is Proli-féle, kicsit átalakítva.
Szép nagyon amit csináltál !
Volt olyan fórumtag aki ragasztott össze rétegelt lapot saját ragasztóval és azt lehet mondani hogy majdnem egy vágás és át is vágta a rétegelt minősége és a ragasztó minősége nagyon sokat számít! Szerintem nem ér annyit az a lézer, hogy olyan dolgokkal kísérletezzen az ember ami már ennyire veszélyes.
Azt hittem, hogy a lézer a házon belül még egy radiátorban van.
Ha nem melegszik akkor szuper. Amúgy meg tök szép a belseje. Köszönöm a képet.
Kollégáknak köszönöm az önzetlen segítséget.
Remélem mindenki magára ismer!!! A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Úgy szeretem volna írni, hogy a képen látható Kollégáknak köszönöm! Az első képen hiányzik a 83-as felírat, de remélem nem jelent gondot.
A ventilátor a dobozon át fújja a levegőt, miután a dobozt is átalakítottam. Az alu tuskóba préselt dióda hatékonyan tud hűlni, a légáram közvetlenül a tuskóra irányul, és körbeáramolva a hátsó részen távozik a szabadba. Egy termisztort helyeztem a tuskó alsó részébe fúrt lukba,hővezetőzsírral megkenve, nagyon jó termikus kontaktot sikerült előállítani. A hőfokszabályzás hiszterézisét minimumra állítva nagyon rugalmas, egy-két fokon belüli szabályzást sikerült elérnem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |