Fórum témák
» Több friss téma |
![]()
Kis segítséget szeretnék kérni nem raspberry hanem python programozás de a pi hez kellene, elakadtam egy alap dolognál:
A lényeg hogy ha a # kommenteket eltávolítom meg értelemszerűen módosítom a bekezdéseket akkor bár látszólag működik a függvény (basic múltamból goto vagy gosub szeretnék megvalósítani) de a model változó értéke nem változik ugyanúgy az alapbeállításon 2-n marad. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2016
Közben meg van mi a hiba, a függvénybe be kell tenni a global deklarációt:
global model
Napokban megérkezett a touchos LCD kijelzőm a Raspberry-hez,ilyen.
Pi2-vel teszteltem, semmiféle beállítást nem igényelt.1-essel nem működött, még nem jártam utána miért.
Van valakinek hasonló tapasztalata, vagy ötlete a megoldásra:
Raspi2+Wheezy (2015.05.05.) egy idő után (3-4 nap) az x11 leáll, ilyenkor csak ssh- val a reboot segít. Python programok futnak GTK-val (grafikus) és terminál ablakban.
0,48A-t mértem (5V-on persze), az LCD fényereje sincs különösebb hatással az áramfelvételre.
Szeretném használni a raspberry-t web kameraként.
Letöltöttem ezt: Bővebben: Web camera Addig megy a kép míg a kamera előtt nincs jelentősebb mozgás ha van akkor lefagy, leállítani majd újraindítani kell az alkalmazást.
Beírtam hogy a mozgásérzékelés 307200 pixel legyen ez ugye lehetetlen de most nem fagy le.
Még nem tudom androidos telefonnal hogy lehet megnézni a videót, mert csak azt írja ki hogy kép letöltése majd sikertelen.
Hello!
Normál USB kamerához használtam régebben: Bővebben: Link majd később, azóta is egyfolytában (7/24-ben) a motion megy a vidéki házban. sudo apt-get install motion sudo nano /etc/default/motion sudo nano /etc/motion/motion.conf
sziasztok
gondoltam nyitok egy ilyen témát mert bananárol még nem találtam sokmindent a honlapon és más oldalakon se pedig szerintem figyelemre meltó mini pck. Én nekem ma érkezet meg a banana pro-m és nagyon jo de valaki tudja hogy az av bemenetet hogy lehet müködésre bírni. Olvadtam külgoldi forumokon de nem igazán értetem probaltam szerkeszteni azt a txt filet de továbra se működött kerestem magyar fórumokat de nem talaltam. Valaki nem tud erre megoldást ?
AV kimenet van a Pro-n, bemenet nincs tudtommal...
![]()
Tisztelt Hálózati Guruk!
Nem találkoztam még hasonló problémával, így leírom, hátha van valakinek használható ötlete: Probléma: volt egy tökéletesen működő T-home IPTV/internetes hálózatom, (set top box, NAS, TV, számgépek, Raspbery Pi...) minden tökéletesen működött, amíg ki nem cserélték egy TV-s akadozás miatt a bejövő Cisco routeremet. Innentől kezdve a net kezdett szakadozni, időnként 1000-3000-es pingek jelentek meg a hálózatomon. Amit kipróbáltunk: 1, Szolgáltató ismét cserélte a routert, a probléma nem oldódott meg. Jelszintek jók, nem szaggat a net. 2, Belső hálózatot variáltuk, fix ip-k, alhálózatok... ugyanaz Hibát generálja: Amint a belső hálóra rácsatlakozik a Pi, abban a pillanatban kezdődnek a gondok. (Pi=OpenELEK rendszer, KODI médialejátszó) Állítólag nem a Pi forgalmaz, de amint a hálózatra kerül, időközönként(20-60mp) felszökik a ping, ami akadást okoz bizonyos eszközökön. Valaki találkozott már ilyennel? A szolgáltató többszöri modemcseréje nem segített, tuti belső hálózati gond, pedig minden akkor kezdődött amikor kicserélték a központi routert. Üdv.
Sziasztok! Raspberry-ben kazdő vagyok, eddig csak arduinóval foglalkoztam. Kérdésem: ha felteszek rá egy Windows iot core-t, akkor elvileg c#-ben tudok rá progit írni, ugye? Illetve szeretnék rajta egy webszervert is futtatni, azt is meg tudom csinálni? Előre is köszi!
WEB szerverként nagyon jó, végre ezt használod mert az arduinos nem ér semmit. Van leírás hogyan kell rátölteni meg a php is megy rajta ezt is külön letöltheted, vagy adatbázist is.
Python-ban szoktam programozni de a hozzá adott linux alatt.
Csak megnyugvásképpen nézd meg az összes eszközöd MAC címét. Sajnos belefutottam már olyanba, amikor ugyan azt a MAC címet (!) használta két eszköz egy hálózatban. Ebből hasonló gondok keletkeztek. Nagyon kicsi az esély, de nem nulla.
A routerek MAC címe átírható (MAC clone), bár ezt leginkább a WAN oldalon alkalmazzák. Lehet hibás (vagy meghibásodott) a Pi LAN adaptere is. Egy jó hálózat analizátor program (pl. WireShark, repülővizsgás) segíthetne. Sajnos annyira én sem ismerem, hogy tanácsot adjak hozzá. Kipróbálhatod azt is, hogy csak összedugod a bekapcsolt Pi-t, de nem futtatod rajta a programokat, akkor mit csinál a többi eszköz.(Boot közben megállítod vagy előre kiveszed az SD kártyát). A kábelt is cseréld, ahogyan Proba javasolta. A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2016
Köszi, az apache fent van, megy is, viszont a php nem akar felmenni, ez alapján a tutorial alapján csináltam, de minden áron 404 not found-ot kapok vissza...
Php-nél a böngészőben index.php ként hivatkozol rá? a WWW könyvtárban megvan az index.php megfelelője? Illetve talán a debiánnál feltelepítettem valamit, már nem emlékszem mit, és elállította az alapértelmezett portot, a port.conf fájlban.
Már telepíteni sem tudom, mert még a konzolban írja, hogy nem találja a fájlt, amit letöltene a telepítéshez...
apt-get update. utána megtalálja.
Köszi, és tényleg... Viszont még egy gondom van, 16-os sd van benne, és fel akartam másolni fájlokat, de azt írja, tele, ha gépen lemezkezelőben megnézem, 12 giga nem particionált az sd-ből, ezt miért nem használja?
Beírod a terminal-ba: sudo raspiconfig .
Utána entert nyomol az Expand Filesystem-re, utána OK, és amikor kérdi, hogy újra akarod-e indítani, akkor YES. Utána már mind a 16 giga használatban lesz.
Windows-on nem látszódik a pi kártyája rendesen.
Köszi, megy!
Sziasztok,
Az Arduino-val generáltam PWM-et, és leszeretném mérni a kitöltési tényezőt. Valaki közülünk probált már RPi2-vel PWM kitöltési tényezőt mérni? Ha igen, akkor megosztaná a tapasztalatait? Előre is köszönöm!
Nem világos milyen egység kell még hogy mozgatni tudjam a kamerát, meg hogyan lehet beállítani, milyen külső egység kell hozzá, kapcs. rajz is elég.
USB UART converter kell hozzá vagy a gpio uart csatlakozóján is lehet vezérlő parancsokat kiadni? Type of tracker (0=none (default), 1=stepper, 2=iomojo, 3=pwc, 4=generic, 5=uvcvideo, 6=servo)
Ebbe még nem folytam bele, csak a kép előállításába. Ha kameramozgatást kellene csinálnom, akkor mindenképpen a GPIO-kal játszadoznék, mert ez lenne a legegyszerűbb, bár lehet, hogy van erre már kiforrott, kész szoftver.
Sziasztok! Pythonban szeretnék gui felületet csinálni a raspberry-re. Nem tudtok ajánlani, valami jó progit Windows alá az összerakásához? Előre is köszi!
Kapható valahol még (már újra) ZERO ? Vagy csak egyszeri fellángolás volt?
persze 5dolcsi körüli árra gondolok mert az ebayon van csak kb PI3 áron. |
Bejelentkezés
Hirdetés |