Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Raspberry Pi - Málnatopik

Témaindító: Topi, idő: Máj 6, 2013
Témakörök:
Lapozás: OK   24 / 65
(#) t0bi válasza TheShaft hozzászólására (») Márc 10, 2016 /

Hello!
Már volt erről szó régebben
Bővebben: Link
(#) GPeti1977 hozzászólása Márc 11, 2016 /

Kis segítséget szeretnék kérni nem raspberry hanem python programozás de a pi hez kellene, elakadtam egy alap dolognál:
  1. model = 2
  2. #def mname(model):
  3. modeln = raw_input("Model: ")
  4. print modeln
  5. if   modeln == ('Kinga') :
  6.      model = 1
  7.      print "woman"
  8.  
  9. elif modeln == ('Pista'):
  10.      model = 0
  11.      print "man"
  12. else:
  13.      print "Invalid name!"
  14.      model = 2
  15.      
  16.               #mname()
  17.  #return model
  18.  
  19. #mname()

A lényeg hogy ha a # kommenteket eltávolítom meg értelemszerűen módosítom a bekezdéseket akkor bár látszólag működik a függvény (basic múltamból goto vagy gosub szeretnék megvalósítani) de a model változó értéke nem változik ugyanúgy az alapbeállításon 2-n marad.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2016
(#) GPeti1977 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Márc 11, 2016 /

Közben meg van mi a hiba, a függvénybe be kell tenni a global deklarációt:
global model
(#) Mate78 hozzászólása Márc 11, 2016 /

Napokban megérkezett a touchos LCD kijelzőm a Raspberry-hez,ilyen.
Pi2-vel teszteltem, semmiféle beállítást nem igényelt.1-essel nem működött, még nem jártam utána miért.
(#) Pepebá hozzászólása Márc 11, 2016 /

Van valakinek hasonló tapasztalata, vagy ötlete a megoldásra:
Raspi2+Wheezy (2015.05.05.) egy idő után (3-4 nap) az x11 leáll, ilyenkor csak ssh- val a reboot segít.
Python programok futnak GTK-val (grafikus) és terminál ablakban.
(#) david10 válasza Mate78 hozzászólására (») Márc 11, 2016 /

Kb. mennyit fogyaszt?
(#) Mate78 válasza david10 hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

0,48A-t mértem (5V-on persze), az LCD fényereje sincs különösebb hatással az áramfelvételre.
(#) GPeti1977 hozzászólása Márc 21, 2016 /

Szeretném használni a raspberry-t web kameraként.
Letöltöttem ezt: Bővebben: Web camera

Addig megy a kép míg a kamera előtt nincs jelentősebb mozgás ha van akkor lefagy, leállítani majd újraindítani kell az alkalmazást.
(#) GPeti1977 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Beírtam hogy a mozgásérzékelés 307200 pixel legyen ez ugye lehetetlen de most nem fagy le.
Még nem tudom androidos telefonnal hogy lehet megnézni a videót, mert csak azt írja ki hogy kép letöltése majd sikertelen.
(#) t0bi válasza GPeti1977 hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

Hello!
Normál USB kamerához használtam régebben:
Bővebben: Link
majd később, azóta is egyfolytában (7/24-ben) a motion megy a vidéki házban.
sudo apt-get install motion
sudo nano /etc/default/motion
sudo nano /etc/motion/motion.conf
(#) krisztian123 hozzászólása Ápr 1, 2016 /

sziasztok
gondoltam nyitok egy ilyen témát mert bananárol még nem találtam sokmindent a honlapon és más oldalakon se pedig szerintem figyelemre meltó mini pck.
Én nekem ma érkezet meg a banana pro-m és nagyon jo de valaki tudja hogy az av bemenetet hogy lehet müködésre bírni.
Olvadtam külgoldi forumokon de nem igazán értetem probaltam szerkeszteni azt a txt filet de továbra se működött kerestem magyar fórumokat de nem talaltam.
Valaki nem tud erre megoldást ?
(#) Syn7h37ic válasza krisztian123 hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

AV kimenet van a Pro-n, bemenet nincs tudtommal...
(#) pocak88 hozzászólása Ápr 4, 2016 /

Tisztelt Hálózati Guruk!

Nem találkoztam még hasonló problémával, így leírom, hátha van valakinek használható ötlete:

Probléma: volt egy tökéletesen működő T-home IPTV/internetes hálózatom, (set top box, NAS, TV, számgépek, Raspbery Pi...) minden tökéletesen működött, amíg ki nem cserélték egy TV-s akadozás miatt a bejövő Cisco routeremet. Innentől kezdve a net kezdett szakadozni, időnként 1000-3000-es pingek jelentek meg a hálózatomon.

Amit kipróbáltunk:
1, Szolgáltató ismét cserélte a routert, a probléma nem oldódott meg. Jelszintek jók, nem szaggat a net.
2, Belső hálózatot variáltuk, fix ip-k, alhálózatok... ugyanaz

Hibát generálja:
Amint a belső hálóra rácsatlakozik a Pi, abban a pillanatban kezdődnek a gondok. (Pi=OpenELEK rendszer, KODI médialejátszó)
Állítólag nem a Pi forgalmaz, de amint a hálózatra kerül, időközönként(20-60mp) felszökik a ping, ami akadást okoz bizonyos eszközökön.

Valaki találkozott már ilyennel?
A szolgáltató többszöri modemcseréje nem segített, tuti belső hálózati gond, pedig minden akkor kezdődött amikor kicserélték a központi routert.

Üdv.
(#) proba válasza pocak88 hozzászólására (») Ápr 4, 2016 /

A router mellé cserélj kábelt is.
(#) erdeidominik1999 hozzászólása Ápr 4, 2016 /

Sziasztok! Raspberry-ben kazdő vagyok, eddig csak arduinóval foglalkoztam. Kérdésem: ha felteszek rá egy Windows iot core-t, akkor elvileg c#-ben tudok rá progit írni, ugye? Illetve szeretnék rajta egy webszervert is futtatni, azt is meg tudom csinálni? Előre is köszi!
(#) GPeti1977 válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Ápr 4, 2016 /

WEB szerverként nagyon jó, végre ezt használod mert az arduinos nem ér semmit. Van leírás hogyan kell rátölteni meg a php is megy rajta ezt is külön letöltheted, vagy adatbázist is.
Python-ban szoktam programozni de a hozzá adott linux alatt.
(#) lesliewednesday válasza pocak88 hozzászólására (») Ápr 4, 2016 /

Csak megnyugvásképpen nézd meg az összes eszközöd MAC címét. Sajnos belefutottam már olyanba, amikor ugyan azt a MAC címet (!) használta két eszköz egy hálózatban. Ebből hasonló gondok keletkeztek. Nagyon kicsi az esély, de nem nulla.
A routerek MAC címe átírható (MAC clone), bár ezt leginkább a WAN oldalon alkalmazzák. Lehet hibás (vagy meghibásodott) a Pi LAN adaptere is. Egy jó hálózat analizátor program (pl. WireShark, repülővizsgás) segíthetne. Sajnos annyira én sem ismerem, hogy tanácsot adjak hozzá.
Kipróbálhatod azt is, hogy csak összedugod a bekapcsolt Pi-t, de nem futtatod rajta a programokat, akkor mit csinál a többi eszköz.(Boot közben megállítod vagy előre kiveszed az SD kártyát). A kábelt is cseréld, ahogyan Proba javasolta.
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2016
(#) erdeidominik1999 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /

Köszi, az apache fent van, megy is, viszont a php nem akar felmenni, ez alapján a tutorial alapján csináltam, de minden áron 404 not found-ot kapok vissza...
(#) proba válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /

Php-nél a böngészőben index.php ként hivatkozol rá? a WWW könyvtárban megvan az index.php megfelelője? Illetve talán a debiánnál feltelepítettem valamit, már nem emlékszem mit, és elállította az alapértelmezett portot, a port.conf fájlban.
(#) erdeidominik1999 válasza proba hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /

Már telepíteni sem tudom, mert még a konzolban írja, hogy nem találja a fájlt, amit letöltene a telepítéshez...
(#) proba válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /

apt-get update. utána megtalálja.
(#) erdeidominik1999 válasza proba hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

Köszi, és tényleg... Viszont még egy gondom van, 16-os sd van benne, és fel akartam másolni fájlokat, de azt írja, tele, ha gépen lemezkezelőben megnézem, 12 giga nem particionált az sd-ből, ezt miért nem használja?
(#) david10 válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

Beírod a terminal-ba: sudo raspiconfig .
Utána entert nyomol az Expand Filesystem-re, utána OK, és amikor kérdi, hogy újra akarod-e indítani, akkor YES.
Utána már mind a 16 giga használatban lesz.
(#) GPeti1977 válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

Windows-on nem látszódik a pi kártyája rendesen.
(#) erdeidominik1999 válasza david10 hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

Köszi, megy!
(#) david10 hozzászólása Ápr 13, 2016 /

Sziasztok,
Az Arduino-val generáltam PWM-et, és leszeretném mérni a kitöltési tényezőt.
Valaki közülünk probált már RPi2-vel PWM kitöltési tényezőt mérni?
Ha igen, akkor megosztaná a tapasztalatait?
Előre is köszönöm!
(#) GPeti1977 válasza t0bi hozzászólására (») Ápr 23, 2016 /

Nem világos milyen egység kell még hogy mozgatni tudjam a kamerát, meg hogyan lehet beállítani, milyen külső egység kell hozzá, kapcs. rajz is elég.
USB UART converter kell hozzá vagy a gpio uart csatlakozóján is lehet vezérlő parancsokat kiadni?

Type of tracker (0=none (default), 1=stepper, 2=iomojo, 3=pwc, 4=generic, 5=uvcvideo, 6=servo)
(#) t0bi válasza GPeti1977 hozzászólására (») Ápr 25, 2016 /

Ebbe még nem folytam bele, csak a kép előállításába. Ha kameramozgatást kellene csinálnom, akkor mindenképpen a GPIO-kal játszadoznék, mert ez lenne a legegyszerűbb, bár lehet, hogy van erre már kiforrott, kész szoftver.
(#) erdeidominik1999 hozzászólása Ápr 27, 2016 /

Sziasztok! Pythonban szeretnék gui felületet csinálni a raspberry-re. Nem tudtok ajánlani, valami jó progit Windows alá az összerakásához? Előre is köszi!
(#) kly hozzászólása Ápr 27, 2016 /

Kapható valahol még (már újra) ZERO ? Vagy csak egyszeri fellángolás volt?
persze 5dolcsi körüli árra gondolok mert az ebayon van csak kb PI3 áron.
Következő: »»   24 / 65
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem