Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, zörgött ez is, és a másik oldalon levő is. Ez most lett melegítve, szóval ez már nem zörög de mindenféleképpen cserés...
Szerintem pici pénzért már kaptál volna egy újszerű motort vagy forgórészt!
Nagy lehúzóval próbáld csapággyal együtt lehúzni. Úgy, hogy melegíted rendesen a szíjtárcsát.
csapágy házba kettő csapágy van! egyik ki jött a másik nem! hogy kell ki venni?
Lehet, sőt valószínű, de ezzel már nem sokra megyek. Lényeg le kell szedni a szíjtárcsát valahogy, és aztán kicserélni a csapágyat. Ehhez már kaptam tanácsot, majd meglátom hogy sikerül.
Lehet találok helyben is valakit aki leszedni, és vissza is rakja. Ha nem akkor még mindég ott a posta...
Az üstházban maradt az egyik, gondolom. Óvatosan, egy seprőnyéldarabbal kiütöd.
Én elég sok ilyen motort építek be mini esztergába,úgy tudtam csak leszedni a hosszbordás tárcsát,hogy millis lappal felhasítottam az oldalát,és akkor is nagyon ragaszkodott a tengelyéhez! Úgy hogy azóta inkább már rajta hagyom,és arra gyártok ékszíj tárcsát.
Ha rajtahagyod, hogy veszed le a csapágyat?
Sehogy,ezek nagyon ritkán mennek tönkre(nálam már 7. éve megy napi 4-5 órát a gép),persze víz nem éri csak olaj v emulzió. Ha töntkremegy irány a méh,és veszek másikat,most is figyel a polcon 5 db.
Nincs,ezek mind kefés motorok. Azért mert ezekhez feltudom használni az eredeti fordulat szabályozójukat a gépeknek. Az állandó mágneses motorjuk nagyon gyenge,hamar orra bukik.
Szia!
Én esztergáltattam egy csomó ilyen tárcsát (fillérekért megcsinálták). Az eredetit flex-el vékony koronggal hosszába átvágom, majd kap új tárcsát. Üdv, Palkó.
Minek azt szét vagdalni???? Rendes lehúzó kell hozzá, és kb 25másodperc és lent is van.
Heti szinten 10-15darabot is sokszor megszerelek, így már egy párat csináltam. Melegíteni nem szabad, mert egy elég érdekes porkohászati úton készült anyag, így ha melegíted akkor inkább csak "ragad" a tengelyre.... Ha pedig "sima vasból" van akkor sincs értelme melegíteni mert a tengely is az.... Esetleg vissza tenni egyszerűbb melegen.
Én csak azt írtam, hogy én hogy csinálom. Több "rendes" lehúzót széthajtottam már ilyen tárcsa lehúzással.
Nekem ez a módszerem és tuti.
Küldök néhány példányt, befizetek, ha azt egy sima körmössel lehúzod. Melegíteni meg ésszel kell, gyorsan, nem szétégetni.
Sem lehúzó sem melegítés nem kell neki hanem egy rendes prés.Kollégámnak az van és fél perc alatt leszedi vele a szíjtárcsát is.
Ezt írtam az elején, csináltam 2 tonnás olajemelőből, különböző átmérőkhöz. De sokszor a 2t-s igen gyenge volt. A prés készítése előtt volt minden. Sajnos nem mindenhol van megfelelő eszköz, hiába írják az "okosok", hogy mi kell hozzá Persze az, ha van, ha nincs meg ott a fejed, gondolkodj
Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat, megfogadva, és kicsit átgondolva őket íme az eredmény. Szerintem a neheze meg van lehet összerakni, és örülni az eredménynek.
Összeraktam, úgy tűnik minden rendben, Kicsit hangos egyenlőre ezzel a 2 új kefével, de remélem hamarosan bekopik. A centrifugát még nem akartam próbálni had tekergesse a dobot addig is kopnak valamennyit.
Szerintem rendben lesz, de majd az idő megmondja.
Sziasztok!
A problémás eset egy INDESIT WIDL 106 EX gép. Az utolsó mosáskor az egyébként egy órás program két óra múlva sem akart leállni. Gombokra nem reagált, így kihúztam a konnektorból. Bedugás után nem lehet bekapcsolni. Nem reagál semmilyen gombra, bekapcsolást jelző LED nem világít. Amit néztem: hálózati vezeték ép, a panelra a feszültség eljut. Az 5V-os tápegység működik, kondenzátorok szemrevételezve jók, nem púposak. Szétbontva forrasztási hibát égést, egyéb eltérést nem láttam. A panelről alkatrész szintű kapcsolást nem találtam, csak a szervizmanualt az elektrotanyán. Kérném segítségeteket, merre induljak. Relék érzékelők, vagy elektronikán keressek hibát? Köszönöm a segítséget: Gábor Idézet: DE. Csak most szerencséd volt. Ha egy ilyen motor áramfelvételét látnád egy próbapadon, tuti megesküdnél, hogy többet ilyet nem csinálsz „Baja nyilván nem lesz tőle,”
Szinte biztos, hogy panel hiba. Én a helyedben elküldeném bevizsgálásra a Merza Petihez.
Sziasztok! Volt egy régebbi meghibásodás ezzel az AWE 7629 géppel. ITT sikerült is megoldani ezt a problémát. A kérdésem az volna, hogy a táp résznél lévő LNK304PN kapcsolásszabályozó IC esetleges 305-re való cserélése és a hozzá tartozó alkatrészeket is ehhez igazítva, jobb egységet lehetne e elérni az IC jobb paramétereit figyelembe véve. A mosógép táp része kb. 3 évet bírt ki és most ismét mindent cserélni kellett. A két 4.7µF 400V-os kondenzátort is cseréltem, mert az értékei talán már nem az előírt nagyságú erre az időtartamra, mert a mellette lévő 1W-os "fusible resistor", ellenállás bizti, fűtögeti és kiszáradhatott. A most beépítésre kerülő példány már hosszabb lábbal és elemelve került a kondi mellé a panelra. Tehát a kérdés az volna, hogy nem volna e jobb a 305-ös változata ennek az IC-nek ebbe a tápegység részbe, mert elég gyengécskének tűnik amit már mások is észre vettek ahogy utána számoltak a miliamperoknak. Most éppen megy a gép de hogy megint meddig tud üzemelni ezzel a táppal az rejtély. Végül is ha csak 3 évente kell benne ezeket az alkatrészeket cserélni az talán még beleférne a karbantartás címszóba.
Ezt a Whirlpool nál nagyon ügyesen kitalálták mert sokan ezért kidobnak egy komlett gépet.Ez egyértelműen szándékos élettartamrövidítés.Szerintem ha az IC paraméterei megegyeznek azzal a kivétellel hogy több áramot bír akkor szerintem belerakhatod.
Tegyél bele LNK306 ot, probléma menetesen bírja.
Köszönöm. Nem nagyon értek hozzá csak azt csinálom amit mondanak vagy ésszerűnek tűnik a megoldás. Az LNK304 leírásában (302, 304, 305, 306) ha jól látom mind ugyan olyan elrendezésű bekötésűek csak az áramköri terhelhetőségük más. A nagyobb szám nagyobb terhelhetőséget bír. A 304P-s az 120mA a 305P-s már 175mA-t bír. Ha az IC soros áramköri elemei is 120mA-re vannak tervezve legalább azok cseréje könnyebb volna mint azt a hét lábat is kiforrasztani. Talán akkor ezt ki fogom próbálni, hogy 305P-t fogok berakni legközelebb és az induktivitást is a nagyobb 470uH/120mA tekercset fogom beépíteni ami nem fogja ugyancsak fűteni a kondenzátorokat a 27ohmos ellenállással együtt amik körülveszik az egyik elkót és kiszárítják. A gyáriban magas, hosszúkás kivitelűek voltak berakva ezekből és a tövébe volt applikálva a "fűtés" az ellenállással. Okkos megoldás!
Sziasztok! Olyan embert keresek aki tud panelt javìtani. Whirpool mosògép panel. A hiba kòd alapján szivattyù panel hiba. Kis feketedés látszik is a panelon.
Hello!
Az a kis "feketedés" csak egy kis elektrosztatikusan odatapadt porlerakódás...az egyszerűen eltávolítható. Ilyen kis mennyiségben nem nagyon okoz problémát. Panel/mosógép típuszámot sem ártott volna leírnod...
Panelon lévő szám l1782 mosógép tipusa AWE6516 service szám: 859365110060
|
Bejelentkezés
Hirdetés |