Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   78 / 219
(#) eyess válasza djseed1 hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Igen , de ha az 5v-STB valójában meg lenne , akkor világítana a készenléti led.Valóban meg van az az 5v-STB?.Próbáld be terhelni az 5v-STB kimenetet , és úgy mérd meg , hogy meg van az az 5v-STB .Gyanítom nincs .
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
(#) djseed1 válasza eyess hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

A Q703 Drain és Source lábait összezártam hogy az 5V egyenest a +5V-SW re fusson.
Ilyenkor, STB 5V stabilan megvan, előjön minden tápunk, kivétel a proci 1,1V-ja. De az érthető, mivel az U705 enabled lábán nincs meg a kakaó a power on 2 ágtól.

A ZD701 , és az R701 et nézted már ? Ez egy 3,6 v os zéner , és ez lenne a pwr_on_2 tápja.Amikor a Q703 as BC847C vezérlést kap , akkor annak a kollektorára megy a pwr_on_2 , viszont , ha jó a ZD701, és az R701 , akkor ott már olyan 3,3 - 3,6volt nak kellene lenni.Ez lenne a pwr_on_2 .

pwr_on_2.PNG

Ezen a panelen nincs ilyen alkatrész. Nem jó rajzot néztél.
Ez az amin a main és a psu egy panelen vannak.

94. oldal .Azt írtad 91 től egyezik a tiéddel.

Fene egye meg, egy nagy katyvasz ez a rajz, bocsi. A 77-es oldaltól.

Semmi gond .Pedig pwr_on_2 csak a 94. oldaltól van .Valahogy végig kellene követni ezt a vonalat , és arra a pontra csatlakozó legelső tranzisztor számát megnézni , és a rajzon beazonosítanánk .Mert lehet , hogy ez a rajz sem lesz jó hozzá.

Véletlenül nem ez az? 77-es oldal. Alkatrészszámozás is megegyezik, úgyhogy jó lessz a rajz.

p on2.jpg

Igen valóban .Viszont elég sok minden megy erről a pwr_on_2 pontról.Ennek pedig az előállító ic je az U702 re hallgat , ami 3,3v ot kellene , hogy csináljon a +5v os stb ből.
Ennek a kimenete a DV33SB ami megy a Q705 vezérléséhez , amiből aztán lesz a pwr_on_2 .Szóval szinte ugyan az , csak itt nem zéner+ellenállás van , hanem egy stabilizátor .
Ezt kellene megnézni.
(#) kovacspista válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Belenéztm, találtam egy rossz forrasztást, javítás után csak fény volt, de egy csatit megmozdítva megjött, és azóta minden ok!! A csatit levettem, visszatettem , azóta a hibát nem tudom előidézni, minden jól működik!
(#) Buvarruha válasza kovacspista hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Ennyi.

Érdekes, ha az u702 kimeneti lábát felemelem a pedről, megvan a 3,3v, a peden pedig ugyanúgy 0,12. Ha csipesszel hozzáérintem a kimeneti lábat vissza a pedre, eltűnik a 3,3v.
Gyanakodtam zárlatra, a ped és a gnd között kb 340 ohmot mérek.

Nem ott akkor azt kell megnézni, hogy a DV33SB vonalon mi az ami elviszi a +3,3 volt feszültséget .Kondenzátor , vagy maga a tranzisztor stb.
(#) Buvarruha válasza djseed1 hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Azt nézd meg, hogy a 3v3-as stab bemenetén is eltűnik-e a fesz, vagy csak a stab ál meg.
(#) djseed1 válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

A bemeneten ugyanúgy megvan az 5V.

Próbára tettem egy 200-ohmos ellenállást a bemenet és kimenet lábak közzé, erre megjelent a proci táp is, 1,22v. De a tv még nem indúlt.
(#) Buvarruha válasza djseed1 hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Ha nincs rövidzár a kimenetén, de terhelésre leáll akkor hibás a stabilizátor. Amikor odatetted az ellenállást mekkora feszültség volt a kimeneten? Nem a legjobb megoldás, cserélni kell a stabilizátort.

Cseréltem. 3,3V megvan. Standby led kigyúlt. Ha megnyomom a power gombot, elalszik és bekapcsol, látszólag minden ok.

Viszont, ha kikapcsolom, nem gyullad ki vissza a standby led, csak ha áramtalanítom a tv-t.
De ennek ellenére, gombnyomásra, beindul és le is áll.

Na haladsz azért .Azokat a köröket nézd meg ,amikor power on/off található,és ott is azokat ahol az van hogy stand by on/off .Ebből pedig téged az fog érinteni amikor stand by off lesz ,és akkor kell megnézni , hogy miért nincs meg a stand by off kor a +5volt, ezért nem jelez neked kikapcsolt állapotban a led.
(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Ha nem lenne meg a fesz nem menne, a ledeket a processzor vezérli, nem kell vele foglalkozni, ha megy. Vagy, ha már tovább kel kutakodni, azt kell megnézni, hogy lekapcsolja-e a fet a többi nem használt tápot készenlétben.
(#) eyess válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Az is lehet , hogy maga a led rossz.Pláne , ha két színű, és pont az a szine adta meg magát amikor ki van kapcsolva.Ezt még talán meg lehetne nézni.Egyébként ja , ha megy akkor nem lényeges .
(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Áramtalanítás után világít a led, csak akkor nem, ha üzemből kikapcsolja készenlétbe.
(#) blasz válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Szia csak iránymutatást szerettem volna hogy merre kezdjem majd a hiba keresgélését Tuner alaplap táp vagy bármi más.Tv javításban nem vagyok nagyon járatos főleg nem az ilyen hibáknál.A tv nem bizonytalanul működik leszámítva ezt a jelenséget hogy kell 10 perc és onnan minden adó bejön rendesen.De mindig ugyan azokon csatornánál csinálja.Szétszedem természetesen és körbe nézek benne.
Köszi
(#) Buvarruha válasza blasz hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Előbb szedd szét nézd meg, utána térjünk vissza rá.
(#) blasz válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Okés szombaton szétmütöm
(#) djseed1 hozzászólása Márc 17, 2016 /

Hát Uraim. Készen vagyunk A led probléma is megoldódott. Tökéletesen működik minden.

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, a fáradságotokat, eyess és Buvarruha. Most egy jó pofa sör lenne a minimum, de talán még arra is sor kerül egyszer.
(#) eyess válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Akkor lehet , hogy még valamelyik táp aktív marad .Ezt megint csak méregetni kell , hogy hol nem kell lenni delejnek , amikor készenlétbe van kapcsolva.De legalább müködik neki , ezt meg szerintem már , csak könnyebb lesz megkeresni.Legalább is a nagyobb hibája már meg van.

Na sikerült ennek mi is örülünk , és mi volt a led hibája?
Ja a sör az jól esne most tényleg.
(#) Andr3wJ hozzászólása Márc 17, 2016 /

Na én meg megírtam a kis monológom, mire már kész is a TV

Csak azokat a tápokat nézd meg akkor most amik kapják a PWR_on_2 jelet, ami úgy marad kikapcsolás után ott körülnézni.

Elsodortam egy ellenállást
Következő: »»   78 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem