Fórum témák
» Több friss téma |
Igen , de ha az 5v-STB valójában meg lenne , akkor világítana a készenléti led.Valóban meg van az az 5v-STB?.Próbáld be terhelni az 5v-STB kimenetet , és úgy mérd meg , hogy meg van az az 5v-STB .Gyanítom nincs .
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
A Q703 Drain és Source lábait összezártam hogy az 5V egyenest a +5V-SW re fusson.
Ilyenkor, STB 5V stabilan megvan, előjön minden tápunk, kivétel a proci 1,1V-ja. De az érthető, mivel az U705 enabled lábán nincs meg a kakaó a power on 2 ágtól.
A ZD701 , és az R701 et nézted már ? Ez egy 3,6 v os zéner , és ez lenne a pwr_on_2 tápja.Amikor a Q703 as BC847C vezérlést kap , akkor annak a kollektorára megy a pwr_on_2 , viszont , ha jó a ZD701, és az R701 , akkor ott már olyan 3,3 - 3,6volt nak kellene lenni.Ez lenne a pwr_on_2 .
Ezen a panelen nincs ilyen alkatrész. Nem jó rajzot néztél.
Ez az amin a main és a psu egy panelen vannak.
94. oldal .Azt írtad 91 től egyezik a tiéddel.
Fene egye meg, egy nagy katyvasz ez a rajz, bocsi. A 77-es oldaltól.
Semmi gond .Pedig pwr_on_2 csak a 94. oldaltól van .Valahogy végig kellene követni ezt a vonalat , és arra a pontra csatlakozó legelső tranzisztor számát megnézni , és a rajzon beazonosítanánk .Mert lehet , hogy ez a rajz sem lesz jó hozzá.
Véletlenül nem ez az? 77-es oldal. Alkatrészszámozás is megegyezik, úgyhogy jó lessz a rajz.
Igen valóban .Viszont elég sok minden megy erről a pwr_on_2 pontról.Ennek pedig az előállító ic je az U702 re hallgat , ami 3,3v ot kellene , hogy csináljon a +5v os stb ből.
Ennek a kimenete a DV33SB ami megy a Q705 vezérléséhez , amiből aztán lesz a pwr_on_2 .Szóval szinte ugyan az , csak itt nem zéner+ellenállás van , hanem egy stabilizátor . Ezt kellene megnézni.
Belenéztm, találtam egy rossz forrasztást, javítás után csak fény volt, de egy csatit megmozdítva megjött, és azóta minden ok!! A csatit levettem, visszatettem , azóta a hibát nem tudom előidézni, minden jól működik!
Ennyi.
![]()
Érdekes, ha az u702 kimeneti lábát felemelem a pedről, megvan a 3,3v, a peden pedig ugyanúgy 0,12. Ha csipesszel hozzáérintem a kimeneti lábat vissza a pedre, eltűnik a 3,3v.
Gyanakodtam zárlatra, a ped és a gnd között kb 340 ohmot mérek.
Nem ott akkor azt kell megnézni, hogy a DV33SB vonalon mi az ami elviszi a +3,3 volt feszültséget .Kondenzátor , vagy maga a tranzisztor stb.
Azt nézd meg, hogy a 3v3-as stab bemenetén is eltűnik-e a fesz, vagy csak a stab ál meg.
Próbára tettem egy 200-ohmos ellenállást a bemenet és kimenet lábak közzé, erre megjelent a proci táp is, 1,22v. De a tv még nem indúlt.
Ha nincs rövidzár a kimenetén, de terhelésre leáll akkor hibás a stabilizátor. Amikor odatetted az ellenállást mekkora feszültség volt a kimeneten? Nem a legjobb megoldás, cserélni kell a stabilizátort.
Cseréltem. 3,3V megvan. Standby led kigyúlt. Ha megnyomom a power gombot, elalszik és bekapcsol, látszólag minden ok.
Viszont, ha kikapcsolom, nem gyullad ki vissza a standby led, csak ha áramtalanítom a tv-t. De ennek ellenére, gombnyomásra, beindul és le is áll.
Na haladsz azért .Azokat a köröket nézd meg ,amikor power on/off található,és ott is azokat ahol az van hogy stand by on/off .Ebből pedig téged az fog érinteni amikor stand by off lesz ,és akkor kell megnézni , hogy miért nincs meg a stand by off kor a +5volt, ezért nem jelez neked kikapcsolt állapotban a led.
Ha nem lenne meg a fesz nem menne, a ledeket a processzor vezérli, nem kell vele foglalkozni, ha megy. Vagy, ha már tovább kel kutakodni, azt kell megnézni, hogy lekapcsolja-e a fet a többi nem használt tápot készenlétben.
Az is lehet , hogy maga a led rossz.Pláne , ha két színű, és pont az a szine adta meg magát amikor ki van kapcsolva.Ezt még talán meg lehetne nézni.Egyébként ja , ha megy akkor nem lényeges .
Áramtalanítás után világít a led, csak akkor nem, ha üzemből kikapcsolja készenlétbe.
Szia csak iránymutatást szerettem volna hogy merre kezdjem majd a hiba keresgélését Tuner alaplap táp vagy bármi más.Tv javításban nem vagyok nagyon járatos főleg nem az ilyen hibáknál.A tv nem bizonytalanul működik leszámítva ezt a jelenséget hogy kell 10 perc és onnan minden adó bejön rendesen.De mindig ugyan azokon csatornánál csinálja.Szétszedem természetesen és körbe nézek benne.
Köszi
Előbb szedd szét nézd meg, utána térjünk vissza rá.
Hát Uraim. Készen vagyunk
![]() Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, a fáradságotokat, eyess és Buvarruha. Most egy jó pofa sör lenne a minimum, de talán még arra is sor kerül egyszer. ![]()
Akkor lehet , hogy még valamelyik táp aktív marad .Ezt megint csak méregetni kell , hogy hol nem kell lenni delejnek , amikor készenlétbe van kapcsolva.De legalább müködik neki , ezt meg szerintem már , csak könnyebb lesz megkeresni.Legalább is a nagyobb hibája már meg van.
Na sikerült ennek mi is örülünk , és mi volt a led hibája?
Ja a sör az jól esne most tényleg. ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
Na én meg megírtam a kis monológom, mire már kész is a TV
![]() Csak azokat a tápokat nézd meg akkor most amik kapják a PWR_on_2 jelet, ami úgy marad kikapcsolás után ott körülnézni. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |