Fórum témák
» Több friss téma |
Ez jó hír, köszönöm. Akkor azt hiszem beruházok egy ilyenbe.
Kovidivi: a 6A-t már a biztonsági tartalékot figyelembe véve írtam, valójában 4,5A-nél nagyobb terhelés soha nem lesz.
Mekkora a feszültséged terheletlenül? Mennyit esett? Ha jól gondolom, itt a védelem ki van herélve. Kéne oda gyorsan egy rendes trafó, és kipróbálni úgy, mielőtt felrobban
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
Pont ma láttam valahol a neten, pár ezer forintért 150 wattos kis tápok. Ennyiért kár bekapcsolni a pákát... 12 és 24 volton kína ontja magából fillérekért őket. Az enyém nem volt 1500 ft, 60 watt van ráírva. Na nekem 15 méter led szalag megy róla, gyári adat 4,8W/m, vagyis 72w, kb napi 20 órában, lassan egy éve. 20 méterrel lekapcsolja magát. Szóval annyira nem is lehet "ócska" igaz biztos nincs tisztázási távolság
Ilyen tápra én semmit nem bíznék. Akkor gyújtja fel a házat amikor 30 percig nem figyelek rá.
Az üresjárattal kis gondba vagyok még.
Felkúszik 66V-ra. 2us, Uszek./Ugs 50V/5V Felmegy szépen 100kHz fölé de nem segít. Próbáltam kisebb Rmax-al egészen 220kHz környékére felszabályozott, de úgy is ua. A trafót bifilárisan tekertem: Lsz=20uH, Lm=178uH 400W körül terhelve beállt a 2x61,5V... ...most terheljem meg a kimenetet 1k/8W-al? Kínomban tettem 180/1n snubbereket is. Mai feladat. Ha van ötlet, nem csak a letolás, szívesen fogadom. Ha csak az off megy, ezentúl nem osztok meg semmit.
Már 1120W körül járok acetát próbatrafóval:
( kb. 50-50-szer bekapcsoltam üresjáratban és terheléssel, de a Fairchild IGBT-k, na meg az IR2110 nem akar elpukkanni az istennek se...)
A gate hullámformán miért van ki és bekapcsoláskor is miller plateau? Kikapcsoláskor még csak-csak érthető, lehet, hogy nincs ZVS kondi, és/vagy összemérhető a gate feszültség változási sebessége a kollektorral. De bekapcosláskor miért?
Ki tudod nagyítani a szkópon, a gate jel fel/le futását, hogy látszódjon mi is történik? A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2016
Upsz igbt, zvs kondik lemaradtak, szégyellem magam...javítva 2x1nF/3kV kerámia.
Mindjárt megy a Vidi. Íme: 1170W A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2016
Annyiért érdemes már bekapcsolni, pláne ha van egy dobozra való rossz PC táp a szekrényben. Egyébként előfordul hogy olcsón is csinálnak már jó dolgokat. Van egy sosemhallottamróla nevű nagyon olcsó PC tápom, arról megy az egyik új gépem már 3 éve. Amikor 2 éves volt a táp szétszedtem hogy végigmérjem benne ESR-re a kondikat. Ha tudom látatlanban hogy ez ilyen, akkor vettem volna belőle legalább 3 darabot, persze most már nincs belőle.
Üresjáratban.
Uds/Ugs 1us, 100ns, 2us
Itt 75V-ra szabályoztam a 81V-ot.
Túl szép is hogy igaz legyen: (nagy a szórási, a diódák korlátoznak is)
Következő feladat: +/-80V,9A 1440W
Javítottam a táblázaton kicsit és beírtam pár ETD49(N87) adatot, az előzőt tekintsétek semmisnek: (meg kell hagyni, kell bele légrés - nálam 6 réteg szigetelőszalag)
Ezt a kapcsolást egy UC3844 hajtja egy gate trafón keresztül, 58-59kHz a frekvencia. A gate trafó - gate soros és GS közötti ellenállások 15 ohmosak. Primer oldali tápfesz - leválasztó trafón keresztül - kb 180V dc.
Szekunder oldalon dióda, kondenzátor és visszacsatolás nélkül, csupán IRF740 kapcsoló elemekkel terhelve a gate meghajtást a felső fet melegszik- langyos, illetve ennek a FET-nek a GATE-jén a fel és le futó él ms késleltetésű. Fetek nélkül a gate jelek az alsó és felső gate pontokon szimmetrikusak és ns fel lefutásúak. Lehet az oka az asszimmetriának a felső és alsó fet nem egy gyártású (némileg a színük tokozásuk is eltérőnek tűnik) ? Más ötlet ? A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2016
Sziasztok!
Hol lehet olyan kis tekercset kapni, amit a PC tápokból is lehet bontani és EMI filterhez felhasználható? Azt tudom, hogy van ilyen, mert valahol régen láttam csak már nincs meg. Olyat találtam amiben van Y kondi is plusz a tekercs előtt és után xnF-os kondi és műgyantába van öntve, de ezek 1500Ft körül vannak. Külön megvéve kijön 1000Ft alatt.
Légrésnek próbálj meg mást, a hőtől a szigszallag meglágyul, és megzömül. Én tranzisztorhoz való szigetelő csillámot szoktam tenni, abból van egy zacskónyi úgyis, jó vastag, de ketté is lehet nyitni középen, mint a zsebkendő papírját.
Én is egy főpanelba beszúrható panelt tervezek. Full SMD, kétoldalas, TNY255-el és IR21531-el.
Az lenne a kérdésem, hogy ha jól sejtem az IR21531 Ct kondinak, illetve a TNY255 bemenetére nem ártana az elkó mellé egy 100nF-os kondi. Kerámiakondi is jó ide, vagy mindenképp mks vagy mkt kondi kell? Meg kell néznem, hogy egyáltalán SMD-ben van-e olyan, ami bírja a 320V-ot. Illetve láttam olyan kapcsolásokat, ahol a TNY255 bemeneténél volt egy soros dióda. Az mi célt szolgál?
SMD kerámia jó, mondjuk X7R anyagú, de nem könnyű ilyen fesz tűréssel beszerezni, mindazonáltal létezik belőlük, ha ilyet szeretnél használni, mondjuk pici helyigény miatt.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2016
Köszi az ötletet!
Erre én is gondoltam(mondjuk én mikró csillámlemezre), ez csak egy próbatrafó még, egy perc alatti üzemidőre kibírja. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2016
Találtam, úgyhogy az lesz. A TNY bemenetével miért szoktak sorbakötni diódát?
A PC817-nek van valamilyen smd alternatívája? Az 4N35 jó lesz helyette? Ez az optocsatoló a TNY255 mellett van. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2016
Szia. Ha a TNY255, 5ös lábára jön a soros dióda, akkor gondolom, egyenírányítás csélját szolgálja, de legjobb ha bedobsz egy rajzot, a félreértés elkerülése érdekéből.
Én is megépítetem ezt a skori step down konvertert, mert gondolom arról van szó, és 4N35s optócsatolót használtam, működik is kifogástalanúl. Én 15V kimenetelt kértem tölle, és 330uH, 1A smd tekercset használtam. 120mA-t üzemi langyossággal szolgáltatott 24 órás folyamatos működéssel.
Szokásos kis videóm: 1320W hasra
Crez=400nF, még nem korlátoz (kép)...
Hamis alkatrész lehetősége már nem valószinű.
Be nem merem rakni a kínai feteket...
Segítsetek, ha tudtok.
Én a trafóra gyanakszom... Itt egy kis videó: 1300W hardstart teszt Próbáltam 300,400,500nF Crez-el is, de 1320W-nál több az istennek se jön ki. Itt vannak a trafó adatok Lcm2(pic16f628) és GW LCR-814 műszerekkel. 1kHz vs. 1MHz.
De miért nem normális dróttal tekered meg ?
Mert eddig ez a módszer bevált, nem lopom a Litzét és nem szeretek drótot kapargatni...
Megtekertem "rendes" drótból...1465W
Üresjáratban 77,5V. Még kicsit sok a feszültség esés... Vidi: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2016
Bocsi, új Excel tábla lemaradt:
Most sajnos nincs előttem a kapcsolás - nem vagyok otthon. A graetz után volt a dióda.
KB817B
|
Bejelentkezés
Hirdetés |