Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Összeraktam a 67 ledes óra táppaneljét. És élesztés előtt bele mértem. Ugye van 4 egyenirányító dióda
És nem azt mérem amit kellene vagy ne is tudom, az az érzésem hogy az egyik dióda zárlatos. Új diódák mindet ugyan úgy forrasztottam be (Nem lett túlmelegítve) elképzelhető hogy átvezet? Vagy csak az áramkör csap be? Még feszültséget nem kapcsoltam rá!
Öoööö, tudom én hogy müködik egy propeller clock.....aszem....talán.....
Nem írtál a centírozórval kapcsolatban, érdekelne a véleményed.
Idézet: „Sajnos a régebbi órádban csak megfelelő fordulatszám beállítások esetén ért össze a” Ez nem egyész pontos. A a kör mindíg összeért, csak nem kerekített ezért a legutolsó szegmens kicsit hosszabb is lehetett,ha épp úgy jött ki a fordulat de úgy emlékszem a v10 már kerekít.
Szerintem sokkal bonyolultabb lenne ha a rotor adná a jelet mert a fordulatszámot sokkal nehezebb lenne stabilan tartani a motorral (mi persze nem lehetetlen) de szerintem felesleges.Szoftveresen offset méréssel sokkal stabilabb ha egy állandó ponthoz mérjük szerintem. A giroszkópos érzékelődhöz én annyit fűznék szerintem felesleges ki lehet súlyozni azt anélkül is. Én inkább mechanikailag úgy tervezném a meghajtást mint a régebbi CD rom motorokban,hogy van egymástól három 120 fokban eltolt kis kamra és mindegyikben egy kis acélgolyó ez a már "megegyensúlyozott" rorort sokkal stabilabbá tehetné. Ha én is olyan programozási ismeretek birtokában lennék mint te akkor kétszárnyas lenne a rotor,fele fordulat elég lenne ha eltolva lenne a rotor két fele 180 fokos offset eltolással kétszer nagyobb felbontás fele fordulat..
Ha a fordulat túl instabil lehetnek ilyen problémák..Erősebb fény napsütés is bezavarhat,fototranzisztorra tegyél egy kis zsugorcsövet oldalról ne tudja fény érni csak egy kis pontban..
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2016
Sziasztok !
A 18f2550-es bázis nyáktervét keresném ha megvan valakinek és feltenné azt megköszönném. Köszi .
Köszönöm. Nyáktervet nem találok köztük.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2016
Szia!
Íme, ezen az USB-vel soros 100K is a helyén van.
Meggyőztél kétlapátos lesz. Hamár úgyis sikerült két layer en megoldani, amit megspóroltam a nyákon azt ráköltöm a másik lapátra. 2x64 led rgb, teszek rá egy mz picet hogy legyen kakaó is és lehessen önálló sw-t is írni hozzá ha épp az kéne a raspberryis megolás helyett. Lehet gondom lesz a dupla energiaigénnyel....
Azon agyaltam,hogy ha a két szárny közt el van tolva a raszter egy led méretet és ugye 180 fokot is a másik szárnyhoz akkor,hogy viselkedne ha úgy lenne vezérelve a két szárny,hogy amíg az egyik a páros sort vetíti addig a másik oldalon a páratlan lenne meghajtva tehát csak 180 fokos lenne az offset.Midig lenne led mindegyik oldalon meghajtva de váltott sorban így a villódzás ugyanaz lenne szinte mintha minden ledet kihajtanánk de ez felesleges mert az emberi szem relatívan lassú, Ez az alapötletem de lehetne ezt variálni még és szerintetem a 64 ledes táp és fele fordulat elegendő lehet.A ledeket eddig sem kellett kihajtani max kicsit jobban meg kéne őket járatni.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2016
Na jól megszívtam
Rendeltem ebay ról ledeket olcsót. Bővebben: Link A leírás alapján terveztem a nyákot. Ma megjött a LED. Persze hogy nem jó a PINOUT , még szerencse hogy lepróbáltam. Most tervezhetem újra az egész PCB-t. kb 2 napi melóm ment a levesbe..... köszi Kínai barátom......de legalább a méret stimmel ha már a lábak nem....... A jó PINOUT : 1 + 2 R 3 G 4 B
Elég lesz beültetni Pasztasablont javasolom hozzá..Nagyon nagy lesz a forrasztási hiba lehetősége.Az adatátviteli része hol lesz rajt??Felfogatás valami sínszerűségbe csúsztatva lenne?
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2016
Az MCU egy öcsipanelenel lesz a rotor alatt kb 5cm átmérőjű kör. Simán tüskesorral összekötve a két panel. Így könnyű variálni a táp és MCU részt a led panel újragyártása nélkül.
Igazából fi..om sincs hogy fogom beültetni. Majd gyúrok a szemere egy kis sörrel Ugye egyszer már sikerült 64 ledes RGB-t beültetni az sem volt nagyobb.....pont ua. a LED méret. Most az jön hogy kb 1 hétig minden nap nyák check hibák után kutatva.....A fene megeszi akárhányszor nekifogok mindig találok hibát...Így nem merem beküldeni gyártásba még. A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2016
Jó választás az "öcsipanel"! Magukat a ledeket pasztával és meleglevegővel kéne felrakni szerintem (én a te 67 ledes mintádra készültet is azzal raktam fel) úgy aztán jól vannak pozícióban csak megfelelő makróval készüljön a terv. A soklábúakat viszont én hagyományosan forrasztottam be mivel annál a pasztasablonnal is volt,hogy összefolyt..Jó minőségi fluxot neki az a titka!Nekem is romlott a szemem az utóbbi évben úgy látszik ez a korral jár.. Azért nem írtam,hogy segítek beültetni mert régen csináltam már ilyen méretben félek,hogy nem menne rendesen.
Nem nagyon megy nekem a levegős forrasztás. Párszor próbáltam de pákával ügyesebb vagyok.
Volt hogy elfújta a levegő a cuccot Gondolkoztam még hogy a tüskesor legyen kör alakú és akkor akár elforgatva 90fokkal felrakható lenne még egy rotor ha épp az kéne , lehet áttervezem azt a részt
Fel kell melegíteni akár egy vasaló talpán a nyákot 100-120 fokra azt úgy lehet beforrasztani finom légáramú levegővel. Alámelegítés nélkül nem jó..Érdemes az utólagos bővítésre gondolni most még időben vagy vele..
Megaztán kéne akkor stencil is , az megint sok píz
A legjobban az alkatrész pontos felhelyezésétől tartok nem is a forrasztástól. 127 ledet nagyon nehéz pontosan vonalban felrakni.
Nem igaz! Ha jó a maszk és sablonnal felpasztázod szépen fel kell a ledeket helyezni majd azok szépen a pontos helyükre mennek a melegítéskor! Szinte élvezet mikor melegíted és megy a helyére Egy asztali nagyító az elengedhetetlen..Elég lenne csak egy stencil csak a ledekhez és 64 is elég (két részben felrakni).Valahol még lehet van stencilnek való lemezem egy kis csík fotoeljárással szerintem ki lehetne marni házilag..
Kb egy órás keresgélés után feladtam mert semmit nem sikerült találni arról,hogy mit jelenthet a hőfok után az a kis félhold meg a 16,pár órával ezelőtt még telihold volt és 15,azelőtt meg 14.
Valaki meg tudnám mondani nekem?? Van még egy két dolog amit nem értek,hogy mit írhat ki,de azokat most nem sikerült előcsalogatnom.
olyan videófejjel találkozott már valaki,hogy van egy vezérlő IC-je a fejen is meg a videó alaplapján is??? Most akkor melyiket használjam,vagy mind a kettőt?? A fejen van egy M51712FP,az alaplapon meg a szokásos,BA6229, mind a kettő motor driver az adatlap szerint,és ami érdekes,hogy van is köze egymáshoz a kettőnek,mert a fejtől az alaplapig vezető kábel a BA6229-re megy rá
A képen a bekarikázott részre megy a motor.Próbáljam meg elindítani csak a fejen lévő vezérlővel,vagy mentsem ki az alaplapon lévőt is és azzal együtt próbálkozzak??
Köszi,és értelmezni,hogy kell??? Félhold az addig oké,de a 16 az mit mutat?? mert kb 3óra lefolyása alatt lett a 14-ből 16.
A hold fázisát akarta volna megjeleníteni. A félhold azt jelezné, hogy a hold dagad vagy fogy. az egész kör a holdtöltét jelentené. Mégis igaza lehet, mert Húsvét a tavaszi napéjegyenlőség (2016 -ban március 20.) utáni első holdtölte (március 23.) utáni első vasárnap van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |