Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ilyen csoda nyákot én is láttam, SchmartBoard a nevük.
Igazából szerintem azoknak hasznos ez akinek nincs felszerelése nyákgyártáshoz és próbanyákon akarnak ilyen százlábúakat használni. Videó qfp, bga szörnyeteg beforrasztásról. Mivel szenvedsz meg? Hogy sűrün vannak apró lábak és a forrasztás miatt rövidre záródnak?
aha, meg azzal, hogy nem tudom mennyi forrasztópasztát kell felrakni, mert már egy fecskendővel nyomom ki egy levágott tűn keresztül de az is sok, most már megvan, megszüntettem a rövidzárakat (ónszívó drótfonattal), most mérem, hogy minden láb érintkezik e, aztán megy rá a 3v, meg az icd2-es ha felismeri happy leszek, ha nem, akkor megsült a sok forrasztástól az ic.
Lehet rá nyomtatni tintasugarassal, csak nem (vagy csak igen nehezen) fog megszáradni rajta a festék.
Hellosztok!
Vettem a a Hq videótól nyák lemezt, ez elvileg fényérzékeny, de nem történik semmi levilágítás után most mit tehetnék? Kérném a segítségetek! Amit eddig csináltam: 2 x 4 W-os fénycsővel világítottam 45 percig kb 10 cm-ről. Azt írja a védőfólia eltávolítása után... hát én nem látok semmilyen fóliát rajta.
Szia!
A kék valamit kell leszedni, meg elő is kell hívni. Üdv!
Ezen nem volt semmilyen "kék valami", igen megpróbáltam előhívni, de sikertelenül.
Hát ha fényérzékeny akkor gyárilag van az egyik oldalán egy kék fólia. Vagy ha kétoldalas akkor mindkettőn. Ha olyanod van mint amit belinkeltél akkor biztos hogy van rajta.
Üdv!
Csatolok 1 képet. Ilyennek lenni kell rajta!
Elég szomorú, hogy az eladó nem tudja, mit is árul pontosan. Ha nagyvárosban laksz, akkor keress egy olyan tapír-írószerboltot, ahol szagképzett az eladó (vagy legalább valami fogalma van arról, amit árul).
Csak a fóliát kell betenni a nyomtatóba. Ha nagyon sima a felülete, akkor nem fog megtapadni a festék (ekkor lehet próbálkozni, hátha vállalja valamelyik bérnyomtató cég a hozott alapanyagra nyomtatást, pl. a BME mellett a MiniRC-nél így tudtam nyomtatni írásvetítő fóliára, amíg nem volt lézerem, volt kemény 6 Ft. a nyomtatás). A másik lehetséges megoldás normál papírra kinyomtatni a rajzot, és utána ráfénymásoltatni a fóliára.
Nekem csak a tiszta rézfelület van. De már értem mi a helyzet... Visszanéztem a rendelést, és ezt kaptam Bővebben: Link Valamit nagyon elnéztem, nem ezt akartam rendelni
Kipróbáltam már. Nyomtattam rá 2 betűt
De sajnos elmosódik, ha végig húzom rajta az ujjamat. Megnézem más papírüzletben. Egyik barátom már nyomtatott fóliára, majd megnézem abban az üzletben is. De lenne egy kérdésem: Nem gyártok nagy tételben nyákot, szóval megoldható lenne az, hogyha pl. kinyomtatok egy nyákrajzot egy fóliára, tegyük fel a fólia felső részére, akkor később még nyomtathassak arra a fóliára??? Úgy gondoltam, hogy ilyenkor levágnák a fólia felső részéből egy sávot(amiben volna benne a már kinyomtatott nyák), és a maradékot visszatenném a nyomtatóba. így a szélessége a fóliának nem változna, csak rövidebb lenne. És a köv. alkalomkor csak akkora nagyságú nyákot nyomtatnék rá, amekkora még elfér rajta. Szerintetek megoldható ez? Vagy be lehet állítani a nyomtatáskor, hogy rövidebb a lap mint az A4? És szerintetek meddig mehetek el ezzel, úgyértem mekkora legyen az a hossz, amitől rövidebb a fólia már nem lehet? Remélem érthető Üdv.
Én inkább lefújom. Eleve zavar, hogy adott a méret, ráadásul ilyen kicsi, meg még kísérletezni is kell vele. Az ár csak 5 darab felett éri meg, de biztos jó, csak 4* annyi mint a sima nyák.
Szia!
Ez működik én is így szoktam spórolni a fóliával. A nyákszerkesztő program nyomtatás részében kijelölöm hogy a lap tetejére nyomtasson és ha kinyomtatta alatta elvágom a szélére merőlegesen. Ezt addig tudod folytatni amíg elég nagy a fólia és a felső margóval együtt ráfér a rajz vagy amíg még be tudod tenni a nyomtató lapadagolójába. Nem kell a lapméretet állítani. Egyébként a fóliára való nyomtatásról általában: A régi HP nyomtatómmal (mindig a legolcsóbb tintasugarasban utazom) tudtam az írásvetítő fólia sima felére nyomtatni igaz kellett fél nap amire megszáradt, majd ha kész lett a nyák oldószerrel lemostam a fóliáról a festéket és újra használhattam. Volt olyan fóliám amire 20x is nyomtattam mire a gumigörgők annyira megviselték a másik felét hogy elhomályosult. Ennél a régi nyomtatónál tudtam állítani a festék mennyiségét és egy réteg is elég volt a jó kontraszthoz. Azután sajnos tönkrement a nyomtatóm és vettem egy újat. Mivel közben modellváltás történt ezért csak egy újabb "jobb" tipust sikerült vennem (szintén a legolcsóbb fajta). Ennél viszont már nem lehet állítani a tinta mennyiségét sem a nyomtatás kontrasztját és a festék is szétfolyik a fólia sima feléről. Így kénytelen vagyok normál módon a fólia érdes felére nyomtatni amire csak egyszer lehet ráadásul kétszer kell kinyomtatnom ugyanazt a rajzolatot egymáshoz ragasztva a két példányt mert nagyon átlátszó mintát ad. Ezekután kezdtem el vagdosással spórolni a nem éppen olcsó fóliát.
Ez annyira ***** hogy nem érdemes megépíteni. Ha mégis megépítenéd, akkor pedig nem túl bonyolult hozzá a nyák, tervezd meg te.
Ma csináltam egy teszt levilágítást + maratást.
A maszk sima A4 -es géppappír hp deskjettel. Az 1. kép a lefújt nyák, a másik pedig maratás utáni állapot. Talán még a 16perces világítás lett a legjobb. A kérdés az az hogy lehet hogy vastag lett a lakkozás ? A lakk az kb 4 éves. A levilágítás 2db 8W UV fénycső. A vékony vonalak 10mil -esek.
Vagy vastag volt a lakk ,vagy nem volt elég száraz
menyi ideig szárítasz és milyen hőfokon?
A 16-os a legtisztább, de lehet hogy az meg túl sok már.
A nyákod szélén miért nincs lakk? Megpucoltad rendesen? (Én már gumikesztyűben csinálom, így nyugodtan lehet fogdosni) A feliratok nem jók Nyákoldalon pont nem tükörben kell lenni, hiszen ott fogod olvasni. A maszk sima a4-es géppapírt nem igazán értem. Miért nem csinálod inkjet fóliára? Hogy világítja át a géppapírt a lámpa? Ettől ilyen recések és nem éles kontúrúak itt ott a vonalak?
Én csináltam próba nyákot géppapírral napon, 25 perc
tökéletes . De paus papírral is ugyan enyi volt a levilágítás !!!
Azért sima géppapir, mert nincs fóliám, meg ez igy olcsóbb is. És ha így is működik, akkor nem költök fóliára. A feliratot valóban nem tükröztem , de végülis ez csak teszt.
A szárítás 24h volt kartondobozban, ebből 2h a 19crt moncsi tetején ami kellemesen meleg. Már 2h múlva sem ragadt amugy. A jobb szélén lehet hogy aláment a fény, mert visszahajtottam a papírt. Recét én csak a vastag vonalnál látok picit, nemtudom mitől olyan. Igen a 16 os valóban mintha sok lenne picit, viszont a 12 meg nem elég. Lehet hogy legközelebb 14 el próbálom, meg több tintával nyomtatva hogy jobb legyen a kontraszt.
Állítsd a nyomtatót a legjobb fénykép beállításra,
és itasd át a lapot étolajjal attól áttetsző lesz! És nem kell tükrözni a nyomtatást ,csak a tintás oldalát teszed a panelra.!!
És szerintem száritsd tovább vagy melegítsd 70-80 c -ra
régebben én hajszárítóval 15-perc alatt szárítottam meg.
Plcsónak biztos olcsó, de egy csomag a4-es tintás papír 3000Ft körül, van , és én spec kinyomtatom sima lapra piszkozatba, aztán ráragyasztom celluxal, vagy más kevésbé nyomot hagyó ragasztószalaggal a lapra a pont méretre vágott fóliát és mehet a legjobb minőségű nyomtatás kijelölve, hogy inkjet transparent-re megy.
Így egy a4-es fólia akár 3 négy nyákot is ki tud szolgálni, tekintve, hogy örök időkre megmarad nem úgy mint a vasalásos, a 50 lap 150 nyák viszonylatban 20 forint/nyák a fólia. Na ezt spórolod meg, ha megéri, csináld úgy, de ézért gondolkodj el mit kapsz ma 20Ft-ért.
Igazad van én is fóliát használok de 1 két nyákra ami ráadásul kicsi is és biztos hogy később nem kell több
kár pazarolni Ja és egy fiatal kezdőnek 10000-ft kicsit sok egyszerre egy doboz fóliáért ,nem sok helyen bontják meg!
Egyetértek Kaqkkal a tesztekhez tökéletesen megfelel az olajos papír, mivel a fólia nagyon drága.
Én sima SO tokozású ICkhez 0805-ös passzívig és 0,4mm-es vonalakig csak papírt használok. Ha ennél kisebb méret kell csak akkor nyomtatok fóliára, így sok pénzt lehet megtakarítani.
Itt néztem, vannak elég olcsó fóliák is. Lehet, hogy nem érdes az egyik fele, de elvileg lehet rá nyomtatni. és a darabára nagyon kedvező. Most vettem 200db-ot 400ft-ért... ha más nem, nyomtatás után és levilágítás előtt nem taperolom a fóliát majd kipróbálom, hogy milyen minőségűek.Szia!
Ha nem érdes el fog folyni a tinta !!
nem lesz jó ! Mit mondtak mivel lehet rá nyomtatni biztos hogy nem tintapatronoshoz való ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |