Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szerinted mit jelent az "elektronikamentes topik elnevezés"?
Egy érdekes módja az új gumi szállításának. Ma fotóztam.
Frappáns! Biztos a biciklisektől tanulta.
Mint a pizzafutár, ő a gumifutár. A faluban baktató tehén meg a tejfutár.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2016
Sziasztok!
Meg tudom valahogy jeleníteni egy adott felhasználó összes hozzászólását?
Nekem nem minden névnél működik, talán bizonyos karaktereknél nem, de ezt pontosabban nem figyeltem meg.
Amelyik névnél nem megy, azt tedd idézőjelbe és úgy menni fog.
Itt a tavasz,trallala... Vennem kellene egy rotakapát. Kb 300 m2,amitfel kellene kapálni párszor,hogy sima legyen,és az akác-sutnyók ne tudjanak megerősödni. Milyet vennétek? Elsősorban használt lenne.
Van egy Pannonia motoros gépem,de azon sokat kellene dolgozni,időm meg nem sok van. István
Briggs&Stratton motoros legyen, és a nagyobb kapaátmérőjű. Ez a motor mindig indul, halkan pöfög, 100 évig él. Kapaátmérőben nagyjából két féle méret van, a kisebb átmérőjű mélyebb kapálásra nem jó, hamar beássa magát, szenvedősebb vele a munka. A támasztónak -amit a földben húz középen- legyen kis talpa, ez utólag is felhegeszthető, ha nincs. Ezen lehet támasztani a kapát üzem közben, hogy ne menjen nagyon lefelé laza talajban.
Meg is lepődtem volna, ha robbanómotorost használsz.
Szegény motor. Mivé lesz, ha robban? meg a működtetője. (belsőégésű sicc)
Engem inkább ez érdekelne, hogy hogyan van kiképezve a kúp vége. Gondolom egy kezdődő menet, vagy él lehet, ami aztán belekap a fába. Kár hogy arról nincs egy közeli fotó.
Minél hegyesebb annál jobb. Egy kicsit hosszabb kellene ős mondjuk egy Reisser csavar hegyessége és menetemelkedése jó lehet.
Sok energiát fogyaszt. Ez "zöldebb"!
Ez nagyon veszélyes. Egyszer kell belenyúlni, vagy ráesni, a húsba könnyen belekap, és hátul jön ki.
A videón láthatóan csomómentes tuskókat hasít, amelyekhez elég egy 500 g-os baltácska is.
Ez jónak tűnik, ez pedig csodás. Egy kis elrettentő példa: Bővebben: Link. Ezt 150, a kúpos hasítót kb. 80 méterről merném nézni.
Közben rágugliztam, rengeteg leírás, videó van róla, kész kúpok különféle méretekben és formában. Nekem ez új, leragadtam a hasító éknél.
Ez a kúp viszont minden szempontból jobb, és ami a szép benne hogy csak azt kell megvenni, villanymotor, némi vasanyag meg hegesztő minden háztartásban van. Hogy életveszélyes lenne az meg badarság... Fogok is csinálni egyet.
Jó ismerősöm az illető. Évek óta két család egész évi tüzelőjét hasogatja fel vele. Egyedül. Biztosan nem csak csomómentes tuskókat
Nekem már volt szerencsém fejszével, hidraulikus hasítóval és kúpos hasítóval is összehasogatni az éves tüzelőt. A leggyorsabb és ezért nekem a legkedvesebb a hasító kúp volt. Nem látom mitől volna veszélyes. Ha megfelelően éles, csak hozzá érinted a rönköt és már kapja is szét. Ha ez nem elég akkor a felezett darabokat ismét hozzá nyomod. Balesetet csak úgy okozhatna, ha a kezedet a hegyére tennéd, de miért tennél ilyet? Ennél még a fejsze is veszélyesebb. A hidraulikus hasító tán biztonságosabb, de iszonyat lassú. Még ezt a videódban szerepló oda-vissza dolgozót is simán lenyomja egy jó kúp. Pedig ehhez traktor kell.
Sziasztok ezeket szereztem ma egy régi épület bontásából üdv lali
|
Bejelentkezés
Hirdetés |