Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Néhány újabb motornál (pl. Fiat Multijet) ez a csavar tartja pozícióban a vezérművet is. Ráadásul - mivel finom menetes - konkrét nyomatékkal kell meghúzni...
Nem volt jó ötlet. Hazavágta a NET-em. Nem kis kínlódásomba került míg újra működésre bírtam.
Nekem a főtengely lefogáshoz egy saját célszerszámom van. Egy első szíjtárcsára hegesztettem egy félcolos csődarabot, azt kitámasztom az akna széléhez, vagy a hossznyúlványhoz és így a főtengely csavart akár másfél méteres csővel is lazíthatom. Persze ez csak olyan autókon működik, amiken ezt külön csavarok tartják. Például VW 1,6-1,9 diesel.
Akkor nekem miért működik tökéletesen a rendszer? Nem érteni semmit.
Ez már csak egy ilyen játék. Nem is én szoktam ezért tuningolni a gépem, mert többnyire így járok.
Sziasztok!
Van egy csavarom, a meneten mérve 2,7 és 2,75mm közötti átmérőt mérek. Ez hányas csavar lehet? M2,5 vagy M3? M2,5-re tippelek, mert ha ennek menetet kellene készíteni, akkor 2,4mm magátmérővel kellene kifúrni és ebbe menetet vágni. Jól gondolom?
Kedves PJG Mester!
Jó híreim nincsenek. Szerettem volna Neked "borotválkozó" tükröt készíteni "króm" spray és üveglap segítségével, de amint látszik, nem sikerült. Az üveglapot alaposan megtisztítottam, denaturált szesszel zsírtalanítottam, ahogyan illik. Sajnos teljesen matt lett, ahogyan a képeken is látszik. Ami érdekes (és engem is meglepett), hogy nem az üveg felőli oldala lett a szebb, hanem a másik Nekem az jött le a kísérletből, hogy "króm" festék is csak alumínium reszeléket tartalmaz, csak kicsit apróbbat, mint a klasszikus "kályhacső" lakk (vagy én vettem nagyon gagyit ). Üdv, Gábor A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2016
M3 -as a csavar. Ha 2.4mm lukat fúrsz, nem az a menetméret, hanem a 2.4mm lukba fúrt menettel kapott -közel- M3 mm méret.
M2.5 mm csavarnak át kell menni 2.5mm furaton, ha 2,7mm a csavar, már nem menne át.
Biztos, hogy metrikus? Mérd (számold) meg, hány menet van 10 mm-ben. Az M2.5-es, ~2.5 mm; az M3-as, ~3 mm, ha mérem.
Ha jól számoltam 10mm hosszban 20 menet van.
2,75mm az átmérő a meneten mérve. A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2016
Az M3 csavar menetemelkedése P=0.5mm, ha 10mm hosszon 20 menet van, akkor az P=0.5mm, minden bizonnyal M3 csavar.
Itt találtam kalkulátort, ha valakinek kell: Bővebben: Link
Paraszti logikával gondolkodva én úgy szokom "lemérni", hogy fogok egy M3-as anyát és beletekerem. Ha passzentosan benne van akkor M3-as, ha lötyög benne akkor kisebb, ha nem megy bele akkor nagyobb. Jobb háztartásban csak akad egy darab anya.
Amíg nem volt meg a rutin, hogy ránézésre megmondjam, hogy egy csavar/anya mekkora addig mindig így próbáltam ki. Lehettem vagy 10-12 éves. Régi szép emlékek... Ma forrasztottam igazi fenyőgyantával (több mint két éve TS500-at használok), most feltoldultak a régi emlékek, amikor a legelső forrasztásaimat csináltam akkor dolgoztam igazi fenyőgyantával.
Köszönöm a fáradozásod. Sajna még nem vagyok Mester, csak inas!
Akkor a tükör házi készítéséről le kell mondanom. A technológiát ismerem, de az otthon nem kivitelezhető.
Menetemelkedésre legjobb eszköz a menetfésű.
A külső méret tűrése jelentős. Ha valóban tudni kell pontosan milyen egy menet, akkor arra van egy speciális eszköz, ami nem a menet élét méri, hanem a lapját. Úgy képzeld el, hogy ha például egy M12-es menetes szárat megesztergálsz, és leszeded D11-re, attól az még M12 marad, csak nem lesz éles a menet. Egyébként az erőt nem a menet hegye viszi át. Ez egy sima M3, ami nem sikerült a legjobban.
Üdv!
Egy mini SIM kártyát (2FF) körbe lehet vágni ollóval, hogy passzoljon egy micro SIM-es (3FF) telefonba? Asztali lámpával átvilágítva úgy tűnik, hogy nincs semmi az érintkezőkön túl.
Ha lenne gépem én is megcsinálnám . A fűrészemmel egy egyeneset sem tudok vágni. Körfűrész lenne- de mivel nem famunkán nevelkedtem - még azt sem tudom milyen pengével tudnék szépet vágni?
Abban az esetben, ha új fajta kis chip-es kártyád van, akkor igen. Ha ILYEN régi sim-es van, amiben nagy a chip, akkor nem, mert belevágsz az érintkezőkbe.
Szia! Amennyiben előfizetéses vagy akkor a legegyszerűbb ha felkeresel egy ügyfélszolgálatos munkahelyet és kicserélteted ingyen.
Kártyásnál is cserélik ingyen, ha a nevén van a kártya.
Igen!
Hogy sikerült ezt kivitelezni?
2 hete rendeltem,de még nem jött meg...majd a józan eszemmel együtt érkezik
Körbe lehet, egy mezei papír-írószer boltban kapható ollóval vágtam micro sim méretűre egy mini sim et. Ez a sim kb 2008as lehetett, az érintkező mellett vágtam közvetlenül. Utána igényelt egy kis csiszolást arra pedig pont jó egy körömreszelő. Jó ha végzel egy próbát hogy az olló hogyan is vág, nehogy kisebbet vigyen, erre jó egy régi diák igazolvány is.
Egy kép segítségül: micro sim A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2016
Bővebben: Link Kinyomtatod 100%-ban, ráilleszted, berajzolod vonalzóval, és mehet a vágás.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2016
Sziasztok!
Az angol doubly fed electric machine kifejezésnek mi a magyar megfelelője? Értem magát a gépet, de magyarul minek hívják? Nem találtam semmilyen leírást róla. |
Bejelentkezés
Hirdetés |