Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Köszönöm,és a 14-böl miért lett 16? Mert a kép készítése előtt pár órával 14volt.
Szóval a 16 az mit takar??
Ehh, ez a nyavajás Microchip , hamár van pin remap a PIC32-ben akkor miért nem lehet az SPI CLK-t remapolni miközben az SDI-SDO-t lehet? Ennyit a szép párhuzamos vonalakról a nyákterven......
Sziasztok.
Videófejjel és kézzel tekert trafóval működhet az óra?? Mert mintha itt olvastam volna a fórumon,ha jól emlékszem Patexati írta,hogy nem lesz jó mert a videófej fémből van. Akkor EZ működhet így szerintetek?
Működhet de szerintem eléggé fűteni fogja azt a réz hengert.A videófej eredeti tekercse a ferrit gyűrűvel szerintem jobb választás.
Akkor ezt hanyagolom.
Még egy olyan kérdésem lenne,hogy azt,hogy tudom megoldani,hogy a TV távirányítójával el tudom állítgatni az órát mert veszi a jelét,de az óra kezelőprogramja nem írja ki a táv címét,sőt a TV távirányító bármely gombját megnyomhatom akkor se ír ki semmit,de az INFO gomb többszöri megnyomása néha elállítja az órát,de ez is kb 10-20-ból egyszer amikor épp olyanja van. Azt sikerült megoldanom,hogy az óra távja már ne kapcsolja be-ki a tv-t,meg ne váltson csatornát,de visszafelé mit tudnék tenni??
Át kell írni a címeket a keys.asm-ben. Ami az órát állítja azt kellene venni a bázisnak és kiírni a kezelőprogramban.Ott lehet a távirányító címeket megnézni és utána módosítani amilyenre akarod. Címfigyelés bekapcsolása is segíthet..
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2016
Az óra távirányítóján az összes gombot hozzárendeltem már és működik rendesen.
Az óra távját nem veszi a TV,de a TV távjára néha reagál az óra,de amikor reagál is rá akkor sem ír ki semmilyen címet a bázis.Címfigyelés be van kapcsolva,egyesével végignyomkodom az összes gombot a TV távján és nem ír ki címet a kezelőprogram. Tehát nem tudom,hogy melyik kódra reagál mert nem látom a címét. A bázis a kezelőprogram szerint egy jelet se fogad a TV távirányítójától.
Az óra csak a Philips RC5 formátumú parancsokat veszi, ezeket dekódolva továbbítja a bázis a PC felé, és hajtja végre, ha a cím megegyezik az óra címével ill. ha a címfigyelés le van tiltva.
A TV távirányítója valószínűleg nem RC5 formátumot használ, de a parancsok egyes részei felismerhetők RC -ként.
A bal oldali a TV távja az philips,a jobb az egy uni táv az az óráé.
Idézet: „A TV távirányítója valószínűleg nem RC5 formátumot használ, de a parancsok egyes részei felismerhetők RC -ként.” Elméletileg RC5 a TV is,de bármely gombot megnyomva nem érzékeli a bázis. Akkor valószínűleg az lehet amit írsz,hogy a parancsok egyes részeit felismeri,de nem jeleníti meg. De ami érdekes,hogy ezt se mindig ismeri fel,de ha sokat nyomkodom a tv-n az infó gombot és alatta a jobbra nyilat akkor szokta elállítani az órát. Gondolom akkor ezzel nem sokat tudok kezdeni,igaz?
Nézd meg, hogy az univerzális távirányító milyen címet köld. Állítsd be ezt a címet a bázison és a rotoron. Engedélezd a címfelismerést. Így kisebb az esélye a zavarásnak.
Szia
Elsősorban nem is az érzékelőkre gondolok(az sima SPI nincs vele gond) hanem a mérés elvére és az eredmény kiértékelésére. Gondolom valami hullámzó eredményt fogok látni és ezt kéne lehető legjobban elsimítani. A hullámzást összevetni az elfordulás szögével és ebből jönne ki valami eredmény. (Feltételezve hogy elég érzékeny a szenzor és lesz mit kiértékelni). Adatlap szerint ezek a cuccok mG érzékenységűek így valamit biztos látni fogok. Kérdés hogy mit kezdek vele? Fizikaórán kellett volna odafigyelni ,hogy milyen erő merre.... Valamit olyasmit szeretnék ,hogy megjelenítem a forgó rotoron a rotor képét, csak a körvonalát vízszintes pozícióban. És ahova még súly kell ott kék a led ,ahol túl sok a súly ott piros. Ahol pont jó az pedig zöld.
Jó sok mérést kellene elvégezni egy körbefordulás alatt. Ha az érzékelő lassú, lehet több körbefordulás alatt összeszedni a mérési eredményeket.
A gyorsulás vektorának jellemzően a középpont felé kelle mutatnia. Az eredmény "helyének" ismeretében meg lehetne határozni az eltérést. De nem tudom milyen mértékű lenne az eltérés, hiszen a tengely kényszere miatt minden pont körpályán mozogna...
Igen sok mérés, de ilyenkor nem kell 1500RPM elég a 200-300 is. A szenzort 5Mhz el lehet lekérdezni. Elvileg gyors a mérés hiszen a koptereket is ilyen szenzorok vezérlik ott meg kell a sebesség a gyors beavatkozáshoz. Hát majd meglátjuk, sokat nem veszítek ha rákerül kb 1 dolcsi.
"minden pont körpályán mozogna" igen de kell hogy legyen valamilyen mértékű imbolygás forgás közben (komplett az egész cucc imbolyog tengelyestül, motorostul) na ezt kéne mérni.....
Sziasztok.
Tettem a bázisra egy BTM-et,eddig úgy néz ki,hogy hibátlanul működik 4800Baud-on,9600-nál sokszor eldobálja a kapcsolatot és lassabb is a kommunikáció,szintillesztőnek ilyet használok. Ha 9600-on használom,akkor a kezelőprogramba a kommunikációnál is 9600-on van és a BTM-et is átállítottam 9600-ra.Ez nem is lenne olyan zavaró mert van időm kivárni amíg felveszik egymással a kapcsolatot,csak érdekes,hogy fele akkora Baud-on gyorsabb a kapcsolat. A másik kérdésem az lenne,hogy nem szeretném ha akkor is menne a BTM amikor nincs rá szükségem,tehetek rá egy kapcsolót a +5V-ra amivel lekapcsolom amikor nem kell? Az előző modulomat sikerült úgy kinyírnom,hogy táp alatt volt a bázis, stand by üzemmódba és rádugtam a modult és elhalálozott a Pic TX,RX kivezetései is,a másik érdekes ,hogy a BTM 9600 Baud-ra volt állítva amikor rádugtam a bázisra és utána 9600-on többet el se indult csak ha átállítottam 4800-ra.Olyan létezik,hogy csak a 9600 Baud része döglik be egy BTM-nek? Ha teszek rá egy kapcsolót és esetleg működés közben kapcsolom be a modult akkor nem tehetek tönkre vele semmit? se a Pic-et,se a modult?
Mondjátok létezik az hogy az MP2303 Ic-t kinyirja 27 volt ? Legalább is annyit mérek a DVM -el Wireles pówer Adja a bemenő feszültséget és hát a freki miatt nem vagyok biztos a mérés pontosságában sem
patexati javasolt a bemenetre egy zénert az kibirja majd a w-power frekijét ha fojamatosan vágnia kell?
Én nem raknék zénert, (olyat meg végképp nem ami folyamatosan vág) inkább úgy kell megválasztani a menetszámokat hogy 15V körül legyen a terheletlen DC feszültség a szekunder oldalon. (ez nem csak menetszám függő!!!! a tekercsek távolsága is számít)
Zénert , 5V5-öst a kimenetre rakj hogy megvédje a PIC-et ha gond lenne.Bár ez sem bombabiztos....Túl erős a w-power , simán szétégetheti a zénert és akkor annyi....
Értem Kőszi! Menetszám A primer menetszám 6 a szekunder menetszám 4 A huzal átmérő primer 1.25 a szekunder nyákból lett kialakítva a 4 menet kb 1mm a "huzal" átmérője.
Közben leforrasztottam az ic-t és most látom hogy fém az alja amit nem figyeltem!! és zárlatot okozott a mivel alatta is mennek a vezető sávok lehet hogy nem is ment tönkre csak a zárlat csapott be A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2016
27V egyenfeszültség nem nyírná még ki. Itt nem egyenéram van, hanem pulzusok sorozata, aminek DC közepét méri a műszer. Sajnos mindenképen kell valami feszültség határoló, még akkor is, ha az optimalis menetszámot használod, mivel eléggé megközelíted az IC abszolute maximum határértékét (30V).
Az az alsó fém felületet a (teljesítmény) földre kell kötni lehetőleg jó hőelvezetést biztosítva. Ld. adatlap nyomtatási képek.
Nekem tud valaki valami okosat mondani erre ,vagy próba szerencse és majd kiderül?
Nem ,ott nincs impulzus, ez a wpower nem a pices PWM ! Itt gyönyörű szinusz van csak nagyfreki, ha a dioda után mér az hiteles DC fesz ,bármivel is méri. A puffer kondi meg a nagyfeki miatt nagyongyorsan töltődik....
Én nem tudok érdemben hozzászólni mivel én nem fejeztem be a w-power kísérleteimet a 64 ledes óra tápjával. A " mi bázisunk" alkalmazása nagyon nehézkes mert emelt 19 v feszültséggel sikerült elérnem a kívánt átviteli teljesítményt de azt zener nélkül lehetetlen alkalmazni,de ha a kitöltés túl nagy a zener is kiolvadt a helyéről üresjárásban! Nagyon el kellett találni az összhangot de működik. Sajnos pontos paramétereket nem is tudok adni mivel lehetetlen csak a kísérletek útján sikerült beállítanom 3 darabot mi működött is az elvárásoknak megfelelően.
Az 5,5V zener mint ha ott sem lenne ha megfut a táp hacsak nem valamilyen "böszme" darab ezt tapasztalatból mondom. Olyan áramköröknél hol van előtét (áramkorlátozó) ellenállás ott jó de hol direktbe kapja a több Amperes tápot ott nem bírja elég..A ds pic nekem egyszer elment táphiba miatt vagy 5 percig ment sok reset volt igaz de ment.. Későn vettem észtre az ugrott 12 V tápfeszt..A stabil 5 V tartása a kritikus pont az órádnál. Ha a ledek tápja magasabb feszültségen menne az lenne jó a pic tápját sokkal stabilabban lehetne tartani egy magasabb ingadozó feszültségű tápnál is. Persze ez nem ilyen egyszerű a meghajtók miatt sem..
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2016
Köszönöm mindenkinek a segítségét,működik végülis úgy ahogy gondoltam.
Hogyan lehet színusz ? wpower bemenete 12V egyen(,) ezt az egyen(t) sza(g)gattja meg x frekin(.)
ez egy lüktető egyen vagy nem? a a wpover kimenetre ráteszem a ledsort mindenféle egyen ><irányítás nélkül(.) szépen világítanak a ledek(.) A képen a szekunder tekercs benne van a primer tekercsben(.) A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
addig nem is kezdem el összerakni a 67 ledes órát míg a tápja nem működik megfelelően (félek és kísértésbe esem hogy rátegyem a bizonytalan tápra ) megvan elvileg minden a rotorhoz csak forrasztani kellene De mivel a táp nem jó addig marad a fiókba Már van HDD motor vezérlés ami tökéletesen rendben van A wpower is primer oldala a helyén van és működik is rendesen már csak a táppanelt kellene rendbe tenni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |