Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2565 / 3569
(#) horváth lajos hozzászólása Ápr 5, 2016 / 1
 
Sziasztok ezeket szereztem ma egy régi épület bontásából üdv lali
(#) pjg válasza horváth lajos hozzászólására (») Ápr 5, 2016 /
 
Mezőtúri tégla?
(#) horváth lajos válasza horváth lajos hozzászólására (») Ápr 5, 2016 /
 
Monori téglák kb 200-300 évesek
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 6, 2016 /
 
Külfoldről hazai szamlara milyen adatok kellenek utalashoz?
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2016
(#) Bakman válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /
 
Neved, a számládhoz tartozó IBAN szám (International Bank Account Number) és talán a bankod SWIFT kódja.
(#) Kovidivi válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /
 
Elég drága lesz, keress utána. Én utaltam egyszer kb. 10eFt-ot, és 1500Ft-tal kevesebb érkezett meg... Jobban jársz paypallal, vagy inkább vidd haza kézben. Az átváltás sem olyan egyszerű, ha már magyarban vagy, és euróból Ft-ra akarsz váltani.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /
 
Jobb a váltás itthon (nem bankban!), egyáltalán nem bonyolult. Átutalásnál lekaszálnak.
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 6, 2016 /
 
És a legfőbb problémám: alig több mint 5 euróból gazdálkodok mivel a pénztárcámnak nyoma veszett. Kb 55 volt benne. A cég utal.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2016
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /
 
A pénztárcára bizony ügyelni kell.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /
 
Lakótárs lehetett?
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Ápr 7, 2016 1 /
 
Ha anyámat a saját lánya meglopta miért is ne?
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /
 
Az azért elég szomorú.
(#) nagym6 hozzászólása Ápr 8, 2016 /
 
Győrben voltam, a belváros szélén 400Ft./óra a parkolási díj. 5 óra kellett, 2000Ft. parkolás, fél napra, ez már nagyon durva.
(#) Pali79 hozzászólása Ápr 8, 2016 /
 
Sziasztok!
Nem ismeri valaki véletlenül Kiszebele (Fábián Attila) nicknevű kollégát? Az email címe nem él már és az oldalra is rég nem lépett már be.
(#) szamóca válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Akkor erre varrjál gombot! Tegnap egy kollégámmal elmentünk a BNV-re. A parkolás 1800Ft, de nem ez a nagy szám, hanem mikor záróra előtt bemondták, hogy akkora a dugó, hogy kérnek mindenkit a későbbi indulásra, visszamentünk enni valamit.
Egy hurkapálcás saslik krumplival két deci narancslével, egy lecsós tokány rizzsel vízzel két uborkával, 12600FT volt!
(#) mineral válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Én biztosan ott hagytam volna az ételt... Azért ez már nagyon nagy arcátlanság. Ahogy az 1800 Ft-os parkolási díj is. A Feleségem tegnap kénytelen volt Taxiba szállni. 3,8km 1500Ft.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2016
(#) Norberto válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Az ÁNTSZ-t minimum rájuk hívnám. Csak poénból is, nameg szivatásból, ezek után, még ha hozzá is vannak esetleg szokva, akkor is.
(#) kameleon2 válasza mineral hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
A parkolóban engem is elért ez a meglepi. Megkérdeztem a helyi erőt, hogy gumival, vagy anélkül? Mert ebbe az árba már az is belefért volna.. Nyilván vigyorgott, mert az autón 4 is van. Amúgy ki volt írva, hogy nem őrzött parkoló. Akkor mire szedték a pénzt? Mert a terület nélkülük is ott van pár évtizede. Költeni nem költöttek rá.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 9, 2016 / 1
 
A szabat terület fizetős parkolóvá nyílvánítása első pillantásra valóban felháborító, mindegy, hogy mennyit kérnek el óránként, de ha jobban belegondolsz, van némi morális hatása is. Ugyanis, ha "szabad a gazda" lenne, mindenki ott szeretne parkolni, így viszont van némi tehercsökkentő hatása. Pontosabban ott van, ahol "van elég" autós. Egyéb, kissebb helyen éppen fordítva szokott elsülni a dolog. A fizetős parkolók üresek, a többi rész pedig megbénul a fizetni nem akaró autósok miatt.

szamóca esete kicsit más tészta, de valószínűleg az árak ki voltak írva. Ha nem, az viszont súlyos szabálytalanság. Az ilyen vendéglősök éppen a figyelmetlen vásárlókra alapoznak. Bicskanyitogató a dolog, de igazábol nincs mit tenni, mint legközelebb elkerülni a helyet és nekünk, mint olvasókank okulni belőle.

A Tékozló Homár is tele van ilyen esetekkel, a hozzászólók többsége csak annyit ír, a beküldő a ludas, kár a cikkért. Azt már kevesen veszik észre, hogy ezek okulásképpen is szolgálnak...

Én kb. így látom az eseteket.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Idézet:
„mindenki ott szeretne parkolni, így viszont van némi tehercsökkentő hatása”

Nem vitatom, de legtöbb helyen nem ez a logika vezérli a fizetések megállapítását. Ahol én voltam -pár hsz.al visszább írtam-, egy belvárosi központ jól széle ahol semmi lényeges nincs, innen mindenki gyalogol a belvárosba kb. 1Km-t. Megállok a szélen, nem zsúfolom a belvárosi dugót, gyalog megyek még 1Km-t, 400Ft./óra. Ha bemegyek kocsival belvárosba, még nagyobb dugót csinálok, de ott fele, 200Ft./óra a parkolás, pont fordítva lenne logikus.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Elsősorban kameleon2 hozzászólására reagáltam. Ilyet viszont még nem láttam, hogy a belvárosban olcsóbb a parkolás, mint egyéb helyen, nyílván nem ideszámolva a valami miatt kiemelt helyeket.
(#) Robin2 válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /
 
Nekem kicsit furcsa amit irsz, vagy az alábbiak nem fedik már a valóságot:
Link

Általánosságban (szamóca esetét is nézve) én mindig azt mondom, aki hagyja magát, csak azt lehet átverni.
(#) nagym6 válasza Robin2 hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /
 
A Zechmeister utca körforgalom felőli részén valahol -pontosan nem tudom- parkolóóra-oszlop szedte a pénzt, minden 400Ft. után ugrott 1 órát. Beljebb a sétálóutca -központi rész- felé is többször parkoltam, ott mindig 200Ft./óra volt, de ott már zsúfoltság. Mindkettő ugyanaz a napszak, délután, hétköznap.
Térképedet nézve lehet, 1-2 méteren múltak a tarifák, lehet, én értelmeztem rosszul a belváros illetve széle határokat. Ahol 400Ft. volt, onnan még jó ideig kell gyalogolni a -szerintem- belvároshoz, ezek szerint amit szélének nézek, az is belváros.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2016
(#) SALáta válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /
 
Tavaly nekünk "ingyenes" volt a parkolás vagyis nem én fizettem ( meghívott kiállító). Mondta a főszerkesztő asszony hozott mindent a szállodából mert a büfé drága, de elmentünk enni is mert no ha már haver megkívánta a pizzát akkor legyen az. Mi 2 szeletért meg 2 kóláért 6000 hagytunk ott.
Aztán ha nem volt senki a standnál ettük a szendvicseinket a zárt részen.
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /
 
Volt sokkal drágább parkolásom is, előre oszlopnál megvett időnél több kellett, visszamentem, újabb 2 órát vettem oszlopnál, utána értem a kocsihoz, rajta a mikuláscsomag. Kb. 5-10 perce járt le az idő, de amikor oszlopnál vettem a jegyet, alig 1-2 perc lehetett. Parkolóőr sehol. Megvett parkolások, erre még a bírság.
Másik eset, rossz az oszlop, ráírva, hogy másik oszlopot keressek. Fél óráig jártam a környéket, nem találtam, csak mázli, hogy addig nem jött parkolóőr. Ha már így van, miért nem ingyenes a parkolás, amíg megjavítják.
(#) BarnaPili válasza SALáta hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /
 
Beköltöztek a Hungaroringes árak a kiállításokra is. Szinte mindenütt ez van. Mégis tömeg van a büfé környékén. Vagy van az embereknek pénze, vagy " egyszer ki lehet bírni...". Kiállítóként nekünk a zsírosdeszka,meg debreceni,virsli a menü. Persze lehet büfézni is,ha ingered van rá. Legutóbb kolléga vett töpörtyűt libából...elmindta az árat,megkínált belőle...hát ,a két kislányom nem lakott volna jól belőle egy parkolás árából .
(#) Robin2 válasza SALáta hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /
 
Azt senki nem írta meg, hogy ezek az árak ki vannak irva vagy sem?
Ha ki van írva, akkor nincs min csodálkozni. Ha nincsenek, akkor a pénztárnál: köszönöm, de nem kérem és elkérem a vásárlók könyvét. Ugyanez igaz a parkolásra, ha jön az őr és mondja az árat, ha nem tetszik akkor elállok máshova. Gondolom sem a büfénél, sem a pakolóba nem tartanak pisztolyt senki fejéhez, hogy itt állj meg és itt egyél
(#) Robin2 válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /
 
Erre megoldás a mobiltelefonos parkolás (ha van rá lehetőség).
(#) BarnaPili válasza Robin2 hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /
 
Ki van írva,de cselesen. 10 dkg árát írják ki. Mit tudja az éhes ember,mennyi az egy adag.
(#) szamóca válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /
 
Így van, egy krétás táblára firkantják az árak bizonyos részét. Azzal tisztában voltunk, hogy nem olcsó ilyen helyen enni, hisz a Miskolci kocsonyafesztiválon egy kis csülökdarab két ásványvízzel hatezret kóstált, de ekkora összegre azért nem számítottunk. Ebből Szegeden étteremben hat adag halászlét adnak. És igen megérdemeltük, vissza is mondhattam volna, de vannak olyan helyzetek, amiben számít az anyagiakon kívül más is. Viszont ez egyértelmű lehúzás, visszaélés.
Nem tudom hová tudna "máshova" elállni az ember a BMV-re menet. Ezt az mondhatja, aki nem volt még ilyen rendezvényen. Mindenütt ennyit kell fizetni a környéken a parkolásért, és hosszú, tömött sorokban állnak az autók, ott nincs olyan, hogy kifordulok, és elmegyek.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2016
Következő: »»   2565 / 3569
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem