Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Azért néhány 10 milivoltot ad le egy basszgitár PU! Ha a Steve Harris hangra hajazol, akkor olyan 3 kHz környékén emeld ki a hangokat! (Presence) (persze ehhez ujjal kell pengetni!)
Egyébként hangszerhez általában ECC83-at használnak, de csodákat rebegnek az orosz 6N2P-ről
Én nem vagy ilyen "szőrös szívű" ( ), és magamból indulok ki, úgyhogy csak azt tudom mondani, hogy megesik ...
Félvezető volt az elkövető. Én már semmit sem tehettem érte, csak annyit, hogy nagyon sajnáltam. Szerencsére még maradt néhány.
Hali! Jelenleg 15 db van. Ha megkéred djhanst, nem tudja Neked ezeket is eljuttatni? Mert neki akár kedden is oda tudnám adni.
Eddig 3db rossz 86-ost találtam 10-ből. Az egyik 2/3 hangerőn szól a többihez képest. A másik 5 perc után kattog belül a csöben és akkor elhallgat a zene. A harmadik 2 perc után torzan szól.
Ha nem kellenek neked a rossz csövek, akkor azt is tedd lécci bele a csomagomba, és lécci tegyél rá filccel egy X-et a rosszakra!
Üdv.: Müszi
Még elképelhető az is, hogy találok 86-os is. Még van 1-2 doboz, amit nem vizsgáltam át. Találtam 1 db 24V 160VA-trafót, 1db 630VA 42V trafót, És egy kis átkapcsolható valamit, még nem néztem meg. Volt egy 500VA-es 220/127V-os orosz autotrafó is, de az már elkelt.
Hát igen, ezért mondtam, hogy nem ismerem az állapotukat. Amit leges legelőször elővettem, olyan gázos volt, mint annak a rendje.
EcoPityu merre jár? Egyszer mondta, hogy van egy csomó 807-e, de nem kell neki
Azért szégyen hogy most a pcl86 leszólja az el84-se-met de érthető ha azon nem a megfelelő kimenő van.
A végeredmény 14-böl 3 rossz cső. Ha Neked nem kell szívesen átveszek tőled még 86-ot.
én a primert 0,25-ösből tekertem. de a 2000 menet ígyis-úgyis kevés.
Az nem is olyan rossz arány. Lehet, hogy új korukban sem lett volna jobb?
Ahhoz előbb még találnom kell, még ma kimegyek a kazánhoz, és megnézem. 1 biztos van, a lengyel. Meg 15 PCL85 burgdavidnak. Azt is adhatnám Neked? Már bejáratott anyagszállító csatornáitok vannak.
Én 3200/128 menetre tekerem 8ohmra szerintem az már jó lesz. Most 2000/50 menet van 4ohmra. Szépen szól csak sokkal kevesebbet ad le. Szóval ...ok most a trafóim
El 84 amúgy látványra is szebb a pcl86-nál szerintem mert tök jól látni ahogy hosszában végigizzik a katód. Itt nem látni teljesen de sötétben igen.
Valaki ismeri a képen látható kimenőt? pcl86-al nagyot szól. Sajnos csak egy van belőle. A vamag akkora mint a tv kimenőké a primer 360 ohmos. Jó lenne ha valaki ismerné mert szeretnék mégegyet beszerezni belőle. Bocsi a képért csak telóval tudtam csinálni mert a fényképezőben behaltak az akkuk.
Milyen csöveid vannak? Engem is érdekellne!
Sziasztok!
Rég jártam itt,de nem tétlenkedtem. Ma összeraktam a 6P14P SE-t,meghajtónak egy 6N2P-t tettem.A kimenője 2800menet 0,16-osból,szekunder ha jól emlékszem 110menet 0,9-esből 8 ohmra 13cm2 vaskeresztmetszettel. A szekunderről nincs visszacsatolás,és a katódok sincsenek hidegítve. Nagyon tetszik a hangja.Kipróbáltam ECC85-össel is,nem hallottam különbséget. Köszönet Sturbinak a 6P14P csövekért. üdv.
Igen kellene :yes: . Nagyon megköszönném.
ECC83-mad, 6N2P-d nincs véletlenül?? (vagy 6l6, 6V6, vagy ezek orsz megfelelője? )
csak megkérdeztem hátha nem akarlak kizsákmányolni
Nekem csak a kimenő kellene. A csövek nem mert nem csinálnék belőlük semmit, akkor inkább legyenek a Müszié mert Ő gyűjti őket. Köszi.
Ezt trafót Orilux, vagy Viktória Super tévéből mentettem ki talán
kocos: alap dolog, hogy ujjal pengetek, nemszeretem a pengetőt. A gitártestbe is tettem egy hangszínszabályzót, ami egyik állásába a méyleket vágja magasat erősen kiemeli, a másikba meg pont fordítva Elég hatékony, főleg mióta belefaragtam a csehszlovák pickup mellé egy precision hangszedőt Érdekes, hogy párhuzamosítva a kettőt, a csövesen nagyon jó, tranyóson elég tré hangot produkál. Imi: mi is postán szállítjuk a javakat egymáshoz, sajna elég messze lakunk egymástól köbzoli viszont nincs annyira messze
Hát énis azért biggyesztettem oda )
A csőveket átveszem Imitől és majd odaadom köbzolinak ha úgy jó mert majd találkozok Vele. Ha töle el tudod vinni persze csak akkor. Ha nem akkor végülis el tudom küldeni Neked. Ad egy olyan kimenőt amit adtál. Csinálok egy stereo pcl86 se-t. Aztán meg egy pp-t az Imitől kapott csövekből.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |