Fórum témák
» Több friss téma |
Nem állítható, ilyen szövegszerkesztési funkció nincs az Excelben.
Köszönöm. Gondoltam erre, de rákérdeztem hátha csak nekem nem került eddig a látóterembe.
Ha szövegről van szó, akkor van rá azért megoldás, csak elég macerás.
Tedd a különböző sorokat külön-külön szövegdobozokba. Azokat akár egymásra is tolhatod. Ha nincs kitöltés beállítva, akkor átlátszó a szövegdoboz háttere, egymásra tolhatók úgy, hogy egész közel kerüljenek egymáshoz a szövegek, vagy akár egymásra is csúsztathatók. A doboz keretét pedig kitörlöd, így nem fog látszani, hogy az szövegdoboz. A doboz belső margóit pedig kitöltés nélkül (átlátszó háttér) nem is kell 0 -ra állítani. A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2016
Van valami egyszerű megoldás annak érdekében hogy egy kicsit gyorsabb legyen a gép? Mert már elég idegesítő hogy amikor bekapcsol kb 10 percet kell várni hogy normálisan mennyen!
![]()
Vegyél bele SSD-t. Úgy felgyorsul, rá sem ismersz.
Szia. Milyen gép, milyen oprendszer? Egyébként van sok, de érdemi, nagy mérvű gyorsulást általában egyik sem eredményez, kivéve Win esetén az újratelepítés (egy darabig).
Kikapcsolod a hálókártyát meg a víruskeresőt, és mindjárt a harmadára-negyedére csökken a bootolási idő. Az már más kérdés hogy netezni nem fogsz tudni.
![]()
Sőt, ennyi erővel egy DOS-al többre megy nem?
![]()
Ennyi sok információ alapján, amit leírtál a gépről, nem hiszem, hogy tudunk segíteni. Az ilyen-olyan gyorsulást ígérő programokat el kell felejteni, az induláskor betöltődő dolgokat autoruns segedelmével lehet vékonyítani, és ez valóban jelentős változást hoz, de a tíz perces boot-idő semmiképpen sem normális, hacsak nem matuzsálem a gép.
Sziasztok!
Miért nem működik a wifi repeater? Vásároltam egy Comfasft wifi repeatert. Sajnos nem sikerűlt, beüzemelni. UTP kábellel csatlakoztattam a géphez majd felmentem a "192.168.10.1" oldalra. Beléptem. 2. módot akarom megvalósítani. Beléptem a 2. módba, ki választottam a saját wifi hálozatomat majd a comfast halózathoz megadtam a jelszót. Telefonon ugyan ezt csináltam. Nem csinált semmit. Most már be sem adja sem a telefonon sem a gépen a 192.168.10.1 oldalt. Típusszáma: CF-WR302S A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2016
Telepítsd újra az operációs rendszered.
Szia.
Elvileg jól csináltad, próbáld meg resetelni és újra beállítani.
Miért? Nem egyszerűbb, rövidebb, ha a hibáját javítjuk? Pláne, hogy HW-es hiba is lehet mögötte. Akkor meg a telepítéssel sokra nem jutunk.
Ha nincs hardveres hiba, akkor az újratelepítés a legbiztosabb megoldás, ami nem csak rövid idejű. Az olyan gép, ami 10perc alatt indul el, én úgy kezelem, hogy már véres a torka. Ott már nincs mit javítani, foltozgatni, elölről kell kezdeni. A felhasználó meg majd azt csinál, amit akar, vagy amit tud. Újratelepítés hardveres hiba esetén elvileg le sem fut, vagy ha mégis (mondjuk a videókártya hibás), akkor lesz egy tiszta rendszere, ami még mindig lassú, és akkor el lehet kezdeni gondolkodni, hogy vajon miért. Egy ok ilyenkor ki van zárva, könnyebb továbblépni. Videókártya csere után pedig csak a driverét kell felrakni, és megy a gép tovább.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2016
Én ebből élek, hogy nem állok neki újratelepíteni, hanem megtalálom, mi a hibája. Azért nem elvarázsolt kastély az operációs rendszer, újrarakáskor meg lehet sakkozni egy csomó mellékszállal és eltart többször annyi ideig, mint a javítás, miközben előnye meg hát nincs, mert mire ugyanazzal a szoftverkörnyezettel belakja és a WU naprakészre frissíti, éppen olyan lassú lesz, mint volt, esetleg a hibát is éppúgy belerakja ismét. Úgyhogy, én inkább megkeresem a hibát. Igen, tíz perces boot időnél is, ott ráadásul könnyebb a dolog, mert van elég idő rá, hogy a hiba előfordulása közben nézze az ember, hogy mi történik. Ezeket napi tapasztalatból írom, ha egy munkakörnyezetben nincs idő és mód hosszú kiesésre, aktualizálásra, akkor javítani kell-ha ez nem lenne járható út, nem tudnám sikeresen művelni. Egy csomó, tök jó eszköz adott ezekhez a dolgokhoz, meg ahogy az ember rutinra tesz szert, megismeri a rendszert, meg a háklijait is, és egyre könnyebben boldogul velük.
A hadrveres hibánál meg pont az a gond, hogy mire rájövünk telepítés közben, hogy a hiba HW-ből van, elrontottuk jó eséllyel az előző telepítést, és egy fölösleges körrel futunk.. A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2016
Hello!
Sikerült! Köszönöm! ![]() Annyit szeretnék még kérdezni, hogy max. hány méterig vihetem kibelőle az UTP kábelt. A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2016
Szia.
Jó hír. ![]() A max. hossz sok mindentől függ, de alapvetően leginkább a kábel tipusától. A 100BaseTX -nél például 100 méter elvileg. De 20-25 m -re biztosan jó lesz, annyit szoktak elég gyakran használni. A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2016
Igazad van, ha mint szervizes szemmel nézem, értem is mire gondolsz. Én mint hobbista gondolom így, amit írtam. A te módszered gyors, és valószínűleg nagy százalékban elegendő is. Ha nem, akkor meg visszaküldik ismét javításra. Neked gyorsan kell a megoldás, én viszont inkább a lassabb, viszont tuti biztos megoldás választom, de ezt is csak évente egyszer!
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2016
Nem mindig gyorsabb a hibakeresés az újratelepítésnél, szervíz szinten pedig nagyon ki lehet fogni makacs hibákat, úgyhogy nem irigylem a kollégákat. Nemrég egy ilyen, kb. 10 perc boot idejű XP -vel kb egy órám ment el, mire sikerült kilőni és letelepíteni a vírusvédelmet róla, mert annyira be volt lassulva. Egy-egy ablak percek után jött csak be. A vírusvédelem kiiktatása után majdnem hogy szárnyra kapott a rendszer. Szóval, ezek gép és környezetfüggő problémák. Van, amikor gyorsabb egy friss rendszert feltenni. De alapvetően -ha nem hardver hiba a lassulás oka- egy elavult gépen nem sokat lehet javítani, legfeljebb csak ideig-óráig. Mire visszakerülnek a megszokott programok, ismét döcög, lassú az egész. Ami esetleg még ilyenkor segít, az a hardveres bővítés, illetve tuning, de ezeknek szintén korlátai vannak egy régi gépnél. (SSD, erősebb proci, nagyobb memória, erősebb videó kártya, stb....)
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2016
Sziasztok!
Szerver gépkén szeretnék használni egy laptopot. A Fujitsu-Siemens Amilo LA1703 laptop mennyit fogyaszt ha az év minden percében működik? A kiejlző nem fog működni. TeamViewer és egy USB-s DVR futna rajta. Melyik típus fogyaszt a legkevesebbet?
A maximum az, amire az adapterere van írva, de abban a használat közbeni töltés is benne van. A legbiztosabb, ha megméred fogyasztásmérővel.
Ha a dvr-ed támogatja a linuxot, akkor jobban járnál egy raspberry pi 2-3W-os fogyasztásával
Raspbeerry volt az első.
De sajnos nem támogatja. Kevés is hozzá a raspberry. Nem tudom le mérni mert nincs még meg. Nem tudom melyiket vegyem.
Hozzávetőleg 20-30 W körül, ha a DVR szoftveresen enkódol, és úgy 15-öt, ha esetleg hardveresen. Érdemes kicserélni a CPU-t dual core-ra, ha celeron, mert erősebb is sokkal és jobban energiagazdálkodik. DVR mindegy, önmagában néhány W-nál nem több, pláne, ha USB-ről táplált. Én mondjuk egy tíz év körüli laptopot nem mernék befogni 0/24-es használatra, ha megbízhatóság kell.
Sziasztok!
Nem teljesen PC de más helyen nem találtam megoldást. Mi határozza meg hogy milyen sorrendben játsza le a DVD lejátszó a pendrájvon lévő fájlokat?Próbáltam már TCvel rámásolni sorba rendezve, próbáltam egyesével külön külön , próbáltam átszámozni , de a DVD mindig meglep egy új sorrenddel .Példa , Egy sorozat ugye áll 01-02-03........13 részből. Ez a DVD lejátszón 01-02-05-06-13.... két jelentkezik. A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2016
Van olyan lejátszó, amelyik a "fizikai" sorrendben játsza le a számokat. Tehát ha a 11-es sorszámút előbb másolod a pendrive-ra mint a 04-est, megeshet, hogy borul a névsorrend. Ezt könnyen kiderítheted. Törölj mindent a penrive-ról, majd egyesével másold rá a számokat. Elméletileg a másolás sorrendjében fogja jelátszani azokat, ha a fenti eset áll fenn.
Valószínűleg ez lesz a megoldás amit írtál. Hiába próbáltam másolási sorrendet megadni a gép mindig belekevert. Most hogy fizikailag is külön másolom kijön a helyes lejátszási sorrend.Csak macerásabb.
Kösz!
Ezen már én is gondolkoztam és csak megerősíteni tudom, valóban fizikai sorrendet tart be, volt, hogy kitöröltem egy számot valahol a közepe táján, majd később másoltam rá és a helyére került (kisebb helyet foglalt)
Teljesen gagyi, semmiféle menüvel nem rendelkező mp3 lejátszóról van szó Üdv
Sziasztok! Találkozott már valaki olyan problémával, hogy Windows 7 Sp1 64bit Ultimate alatt a frissítések keresése állandóan "loop-ol", mintha le volna fagyva, több órák hosszát hagytam működni, mégsem történt semmi, továbbá offline frissítést letöltve sem tudok egyet sem telepíteni.
Sziasztok!
Lehet e olyat csinálni, hogy a gép vga-ra vga to rca kábelt csatlakozatok. Majd rca to RG6 on vinném tovább a jelet a 2 db tévéhez. RG6 to RCA kábelt tennék a végére. 50m működik?
Szia! Kelleni fog neked egy ilyen: "PC to TV converter", ebay-on találsz, vagy ha a videókártyádnak van s-video kimenete akkor azt átalakítani egy "RF modulator-ral". Az volna a kérdésem, hogy a televíziókon nincs SCART, composite vagy conponent video bemenet? Mert akkor egyszerűbb volna.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |