Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
A nagytelyesimenyu csoves vegfoknal van a baj,a diodas rogton adja az anodfeszultseget es ez rongalja a meg fel nem futot csoveket,ezert kell kesob bekapcsolni az anodfeszt,miutan bemelegedtek a csovek,a csoves egyeniranyitonal ez nem fordul elo,mert ott akkor jelenik meg az anodfeszultseg miutan a cso kimelegedett es az ido alatt kimelegedik a tobbi is
A csöves egyenrángatásnak nagyobb a belső ellenállása és ezt beleszámítják a tervezésnél a trafó méretezésébe. Félvezetővel nagyobb lesz az anódfeszültség és elmászik a csövek munkapontja is, plusz a tápelkók is megszenvedhetik.
Hat tul sokat nem emelkedik,de azt is le lehet csokkenteni egy ellenalassal,es az El 84-esek birjak azt a tobletet is e,esetleg a munkapontjat a vegerositonek be kell allitani,a legtobbnek van a katodkorebe egy trimmer potmeter
Meghalt a topic !!??
Vannak olyan fórumozók, akik csak akkor írnak valamit, ha van érdemi mondanivalójuk.
Kollegák!
Tegnap "örököltem" az alábbi szerkezetet. Szemem szám elakadt, amikor megláttam, és megtudtam, hogy mi is ez. Közületek tudja valaki? (Valaki biztosan tudni fogja, nem olyan nagy dolog, csak nekem volt az.) ))
Ha a fényképet is feltöltöd akkor többet látunk!
Feltöltöttem én, de egy kicsit nagyra sikerült. Most pótolom:
Azt látom, hogy egy TESLA gyártmányú valami, egy kis gondolkodás után rá is jöttem, hogy mi. Kíváncsi vagyok, hogy valaki más is rá-e jön.
P.Ü.-ben rákérdezek.
Vezetékes táv?
Igen!
TV távirányító, úgy kb. a 60-as évekből. Egyik poti fényerő, a másik a hangerő. (Sajnos azt nem tudom, hogy milyen típ. tv-t távirányított.
Korabeli "madzagos" TV távszabályzó a 60-as évekből. De használták más készülékekhez is, ha volt kellő kivezetés hozzá.
Abban egészen biztos voltam, hogy Te tudni fogod.
Most két napig Pesten leszek versenyen, de vasárnap fellapozom a TESLA tévés könyvemet, hátha megtalálom benne.
Persze ha addig nem derül ki.
Ha valakinek "ilyenekre" lenne szüksége, szóljon bátran.
Üdvözletem!
Szeretnék tanácsot kérni hogy milyen ragasztóval lehet a cső tetejére visszaragasztani a levált fémkupakot.
Tudtommal a magyar TV-k közül az első hasonlóan kábeles távszabályozós a fekete-fehér VT Munkácsy volt. Nekünk is ilyen volt, és a távszabályozó (3 potis) még meg is van. A TV két képcső után elbontódott.
Köszönöm az ötletet!
Bevallom mindenre gondoltam de erre nem Azt hiszem van fugázóanyag itthon cement helyett gondolom jó lesz az is
Van valakinek pontos kapcsolási rajza Orion 177/A készülékhez.
Az én kapcsolási rajzom huzalozása kicsit különbözik a rádiómétól ...
Szia ! A 177a van meg nekem is . Akkor elképzelhető hogy anno valaki belematatott mert a gerjesztő tekercs egyik vége az Az1 fűtésere van kötve a 100 ohm -os ellenállás nélkül meg az 1. és az 5. csati közti kondit se találom. Az ide való kondik mekkora feszültség tűrésűek s hol lehet beszerezni?
A táp többi kondenzátoránál mennyivel lehet átlépni a 16 uf határt?
A Tungsram csőkatalógus szerint az 1. elkó akár 60µF lehet (én azért használt csöveknél ezt nem alkalmaznám, tán max. 32-t), a 2.-t szintén max 32-re választanám, a 3. lehet bármilyen.
Szia Károly!
Köszi az infót.Kicsit nagyobb kapacitásúból már nagyobb a választék. Az ECH4 es segédrács kivezetést sikerült megforrasztanom . Olcsó kínai tűreszelő vitte az üveget mint kés a vajat
Na latod,egyszer egyszer jo a kinai aru is,az en Standard radio dobozomba olcso kinai hangszorot szereltem es piszok jol szol.
Mit erdemel az a "valaki", aki a poti gombokat pillanatragasztoval rogzitette ..miutan (latszolag) elhagyta a hernyocsavarokat?
Kis kedves Bell bakelit radio de eselyem se volt szetszedni ep gombokkal :-/
Aki nem kérdez, az egy körmöst minimum.
A modellezők tudtommal használnak valami oldószert, talán hexán? Debonder lánykori nevén. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2016
Nem egyedi eset, én is többször találkoztam már a barbárok ilyen megoldásával. A pillanat ragasztó nem szereti a meleget. Pisztolypáka hegyét szoktam alakra hajlítani, hogy minél nagyobb felületen elérje a tengelyt, és a gomb mögött vagy a csavar helyén benyúlva felmelegítem. Le szokott jönni.
Úgy bizony. A pillanat ragasztó melegre elenged.
Sziasztok!
Terta 811-es magnó menet közben leállt. Azt hittem, hogy a szíjjal történt valami, de nem. A motor nem indul el, csak búg. (Nem is merem így próbálgatni, nehogy leégjen.) A csapággyal nincs baj, mert könnyen mozog. Mi lehet a baja? Talán az üzemi kondenzátor? Meglepően nagy motor van benne, még ventilátor is van rajta. |
Bejelentkezés
Hirdetés |