Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2569 / 3569
(#) nagym6 válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Régi jogosítványosok nem tanultak ilyet, enyém 30 éves. Sokan vagyunk. Akkor csak kresz, és műszaki oktatás volt, más nem.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Dehogyis nem. Az én jogsim 79-es. A nyolcvanas években, amikor bevezették, annak ellenére, hogy már volt jogsim vizsgáznom kellett belőle. Egy külön kis lapocska volt a hajtogatós jogsiban. Amit akkor vontak be, amikor bevezették a mostani egylapos jogosítványt.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Biztos így volt ha mondod, halvány emlékem sincs erről.
(#) pucuka válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Az enyém '76 -os, de emlékeim szerint a kresz vizsgán volt elméleti kérdés, gyakorlati nem. Azután sok éven keresztül vezettem postás mérőkocsit, negyedévente oktatással, vizsgával. Ezeken pedig csak tesztlapok kitöltése volt.
(#) Norberto válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 / 1
 
Nem csak elsősegély-oktatás nincs, de ha rajtam múlna, bevezetném a KRESZ-alapjainak oktatását is, pl. osztályfőnöki órák keretében. Akár gyakorlatot is szerezve közben a tanulóknak (kimenve forgalmasabb kereszteződésekbe vagy hasonlók...).
(#) szamóca válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Most műszaki sincs, illetve van, de a KRESZ-be lett beépítve. A 45 kérdésből öt műszaki jellegű a vizsgán, ez a mostani műszaki. Ezután kell ez az elsősegély tanfolyam, és végül majd a vezetésből kell vizsgázni. Na ez utóbbi még hátra van.
(#) Bakman válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Idézet:
„ha rajtam múlna, bevezetném a KRESZ-alapjainak oktatását”
Mélyen egyetértek. Bár én óvodában kezdeném, persze alap szinttel, ott van idő (?) ilyennel is pepecselni. Igazság szerint annyi, az élethez kellő dolog van, elférne egy 9. évfolyam az általánosban...
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2016
(#) Qju válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Anno 1972-1974 környékén már/még létezett olyan, hogy "közlekedési úttörő".
Az akkori Új KRESZ széles körű ismertetése céljából az általános iskolák felsőseit oktatták a közlekedés szabályaira. Gyakorlati foglalkozás keretében go-kartoztunk a pannónia motorokkal magunk épített járgányokkal. "Szolgálatba" voltunk a gyalogátkelőknél és a sikeres KRESZ -vizga után megkaptuk a jogsit mopedre.

Szóval jó buli volt 13-14 évesen
(#) Norberto válasza Qju hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Hidd el, szerintem a mostaniak is élveznék, és nekik is jó buli lenne (kinek nem?).
(#) nagym6 válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 19, 2016 / 1
 
Biciklivel semmi kresz tudással, akár esőerdei analfabéta bennszülött is mehet bárhol a forgaloman. Ez sincs rendben, bicóhoz is kresz vizsgát kellene előírni. Mert megy is a 77 éves Teri néni kersztül a piros lámpákon átlósan, bízik abban, hogy mindenki megáll.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Nekem a rémálmaim megtestesülése a 77 éves Teri néni, elektromos kerékpárral.
(#) szucsistvan123 válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Mondjuk olyan is van, aki még KRESZ vizsgával sem tud szabályosan közlekedni!
(#) granpa válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Ez sajnos nemcsak a bringásokra jellemző.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2016
(#) szucsistvan123 válasza granpa hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Én nem konkrétan rájuk céloztam. Hanem mondjuk a város közepén a jeges úton driftelő autósokra! (mert hogy ilyen is volt)
(#) Ge Lee válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Általánosban a 8 is sok, pont ugyanaz a baj vele mint a középiskolákkal. Rengeteg olyan dolgot megtanítanak amire sem akkor, sem később nem lesz szükséged, és sok mindent pedig nem, amire később szükséged lenne. Ez már a 80-as években is látszott, pedig akkor még nem a nyugatot majmolták. Ott ugye "természetes", mert ha nem marad buta a polgár, akkor nem lehet majd később irányítani, meg hülyének nézni. Meg nem lehetne ráírni dolgokra hogy ne edd meg.
(#) gernerakos válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Velem volt olyan, hogy megírtuk a dolgozatot, majd amikor jött a tanár, hogy kijavította, arra sem emlékeztem, miből írtunk. Pedig 4-es lett..
(#) erdgab válasza granpa hozzászólására (») Ápr 19, 2016 / 1
 
Sziasztok!
Nálunk a cégnél minden évben tartanak egész napos oktatást,gyakorlással egybekötve,profi oktatók felügyelete mellett elsősegély nyújtásból.Nagyon hasznosnak tartom ! A végén van egy tesztlap kitöltés a hallottakból,majd annak értékelése,az esetleges gondot okozó fogalmak átbeszélésével.Sajnos több balesetet is láttam a cégnél az "egyszerűtől" a halálosig.Minden esetben részt vettem a mentésben,segítségnyújtásban,pedig nem vagyok egy "profi" elsősegély nyújtó.Láttam,átéltem egy barátom sajnálatos esetét a háziorvosnál.Ott kapott hátsófali infarktust.Volt defiblirrátor a helyszínen,időben kezdték meg az újraélesztést,jött a mentő és a helikopteres mentőcsapat is.Hatszor ütötte ki a gép,egy órát küzdöttek érte,sajnos nem élte túl.Van hentes kollégám,bármilyen ezzel kapcsolatos munkát megcsinál,de ha elvágja az ujját akkor Ő bizony rosszul lesz,ilyen is van.Érdemes megtanulni,hogyan kell elsősegélyt nyújtani,hogyan kell mentőt hívni,stb.Képzeljük magunkat egy sérült helyébe,hogyan esne,ha nem segítene senki,biztosan rosszul.
(#) szamóca válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Biztos Tecamama a KRESZ első tételéig jutott, "a bizalmi elv", majd innen indult is..
(#) nagym6 válasza erdgab hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Nagyon kevesen segítenek. Én ahányszor találtam utcán fekvő embert, minden esetben százan mentek el mellette mire odaértem, én foglalkoztam vele, azaz mentőt hívtam, és minden esetben indokolt is volt a mentő. Olyan is volt, hogy úttesten fekvő embert kikerülgettek a kocsik, be volt rúgva, én álltam meg, és lehúztam az útról. Ide nem kellett mentő.
(#) erdgab válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 / 1
 
Sajnos,igaz,hogy kevesen segítenek!Vissza kellene fejlődni a jó irányba,mint régen,és segíteni kellene másokon,lehet valamikor nekünk is elkélne a segítség,még akkor is ,ha valaki csak ittas,de veszélyben van.Inkább kétszer hívj mentőt esetleg indokolatlanul,mint egyszer ne,a lelked is nyugodtabb lészen,mondom ezt azoknak,kikre esetleg vonatkozhat! Ki nem élt át komoly helyzeteket,talán fel sem fogja az itt leírtak jelentőségét,bár soha ne lenne ilyenre szükség,de az élet ...........
(#) zolika60 válasza erdgab hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Van itt ez a történetem, amikor például nem tudtam segíteni. Előtte körülbelül egy fél évvel még sikerült. Segíteni csak azon lehet, akinek a jó Isten is hagyja. Persze próbálkozni mindig kell.
(#) mate_x hozzászólása Ápr 19, 2016 /
 
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valamelyikőtök, hogy valaha mire szolgálhatott a képen látható masina?

1.jpg
    
(#) granpa válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Épp minap írtam egy ajánlást, a 'trafikosoknak", hogy hova álljanak, ha 1 hét alatt össze szeretnék szedni az éves költségvetését a kerületi kapitányságnak. Nem a bringásokról szólt (bár néhányan tőlük is beleesnének). Zöld lámpa, tolom a bringát a zebrán, + 4-5 gyalogos; autós ráfordul, gyalogok szerte, első kerekemnek annyi. Mondjuk elkaptam, nem úszta meg.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2016
(#) granpa válasza mate_x hozzászólására (») Ápr 19, 2016 / 1
 
Ez szőlődaráló volt fénykorában.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2016
(#) Kovidivi hozzászólása Ápr 20, 2016 /
 
Sziasztok!
Gyorsan kattintgattam, és véletlenül eltüntettem a firefox böngészőnél a fülek mellett jobbra levő + jelet, amivel új ablakot lehet nyitni. Tudja valaki, hogy lehet visszahozni? És egyáltalán, miért lehet eltünteni??? Köszi.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2016
(#) Norberto válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 20, 2016 /
 
A fülek helyén jobb egérgomb / Testreszabás menüvel nem lehet elővarázsolni?
(#) xule válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 20, 2016 /
 
A control+T új ablakot tud nyitni a böngészőkben.
(#) kameleon2 válasza erdgab hozzászólására (») Ápr 20, 2016 / 1
 
Erről van egy konkrét történetem ... Egy nagyon kedves hölgy volt a munkavédelmisünk - megbízásos alapon dolgozott csak a cégnek. Ő mesélte, hogy pár napja leoktatott egy kábelárokásó brigádot - és az oktatás végén hozzátette, hogy eszükbe ne jusson levizelni a földkábelt! Rá egy napra megtörtént, pont azzal akinek elmondta, hogy NE!. Visszakérdezett, hogy az ég szerelmére - Miért, amikor kifejezetten elmondta milyen sérülésekkel járhat?. A válasz: Most már én is rájöttem, hogy rossz ötlet volt... Az eredmény maradandó...
(#) granpa válasza MikulaSan hozzászólására (») Ápr 20, 2016 /
 
Amelyik témába írsz, az előrekerül, mindenki látja. Lehet, nem tudtak mit kezdeni a kérdéseddel.
Úgy, ahogy írod. A kivenni kívánt teljesítménynek megfelelőt, fordítva bekötve. A 'primer' (12 V) áramára figyelve (félvezetők!)
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2016
(#) Norberto hozzászólása Ápr 20, 2016 /
 
Hol a moderátor? Itt egy teli oldal totál OFF...
Következő: »»   2569 / 3569
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem