Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ezt nagyon félre címezted,ezért leharapják fejedet.
![]() Keresd a megfelelő topicot,ezt meg kérd meg,hogy töröljék vagy helyezzék át.
Uhh. Töröltem is.
Akkor számitógép hibás topicba tegyem?
Sziasztok!
Egy forrasztóállomást szeretnék építeni úgy, hogy a legnagyobb mértékben saját magam rakom össze/tervezem meg. A kapcsolás egyik legfontosabb része a FET meghajtás, melyet egy angol honlapon találtam. Ezt próbáltam a saját igényeimre szabni a leírás alapján. Elég bizonytalan vagyok ebben, ezért kérném a segítségeteket, hogy meg tudjam érteni a kapcsolás pontos működését pár segítő/javító észrevétellel. Az optocsatolót a vezérlő védelme érdekében terveztem bele a kapcsolásba, a LED csak a páka fűtését jelenítené meg, illetve értelemszerűen a FET kapcsolja a tápfeszültséget. Segítségeteket előre is köszönöm!
Én már adtam tanácsot, csak alkalmazni kellene.
Ezt a fórumot azoknak találtam ki akik most kezdenek ismerkedni az elektronika világával. Remélem sok új információt tudunk itt egymásnak szolgáltatni.
Miben különbözne az "Elektronikában kezdők kérdései" fórumtól?
Van egy autós equalizer-em halkan szól az egyik fele másik nem szól mi lehet a baja? Nec 1230h2 erősítő ic van benne.
Üdv!
Felesleges ennyire túlbonyolítani, én például az optocsatolónak sem látom itt létjogosultságát. A FET előtt ne legyen semmi csak a 100 Ohm, ha tudsz neki biztosítani megfelelő nagyú (értem itt azt, hogy túl nagy ne legyen) Gate feszültséget, akkor az ellenállás elé pedig építs két tranyóból egy totem-pole meghajtást és az elé mehet a LED. Ez akkor lesz jó, ha későbbiekben tervezed PWM-el hajtani a pákát. Ha nem, akkor bőven elég egy Logic Level Gate-el ellátott FET.
Sziasztok van egy ilyen hűtőbordám, borda,és az lenne a kérdésem hogy az erősitő igy jó lessz e rajta?
Egyszerüen csak igy tudnám ráfogatni Kep nemtudom hogy igy a legjobb e. Lehet igy jobblenne Kep de igy nemtudom hogy csináljam. Ok amiért nemtudom igy: K1 a csavar se fér be a bordák közé. Az első változat jólenne mikor függőlegesen van az erősitő?
Szia!
Az optimális mindig az, amikor a bordák függőlegesen állnak. Tudnál menetet fúrni az aluba és nem gond, hogy nem fér csavar a bordák közé. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
Fúrj menetet a bordába, és úgy csavarozd fel. Legjobb amúgy, ha kengyelt használsz, és 2-2 csavarral fogatod az IC-ket a bordára. Jobb lesz az érintkezés, hőátadás.
Hány wattos ez az erősítő?
2x20W ? Így ránézésre mintha túl nagy lenne ez a borda hozzá... ![]()
Arra a nem méretű darab bordára (a negyede is bőven elég szerintem) kb. teljesen mindegy, hogyan fogatod fel az IC-ket. Ha másként nem megy, hosszú csavar, nagy alátét.
Akkor mégis csak kellessz az a borda, úgy néz ki...
Meg egy elég komoly táp is...
Tudom ,van hozzá egy 250VA toroid gondolom ez elég neki.
Akkor igy függőlegesen is jólessz rajta az erősitő?
Nem az erősítő pozíciója az érdekes, hanem a bordáké..
![]() ( látom, nem értjük egymást..passz..) A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
Jójó csak ha vizszintesen tenném akkor pont a borda csikokra vagy mikre esne az ic és gondoltam hamarabb hűlne,mint függőlegesen ahol a közepére adná a hőt.
Ja félreértettük egymást ,a borda állása függőlegesen lessz,én az erősitő állását a bordán értettem ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
Mindegy az, tedd rá valahogy és kész. Ne görcsölj rajta ennyit...
Rendben értem ,csak úgy akartam hogy minnél jobb legyen
![]()
Sziasztok. 4 darab LED spotlámpám van a szobámban, ami nagyon nagy fényt ad. Este már nem kellene ilyen nagy fény a szobába. Vezérlovel lehet szabályozni? Vagy ez csak régi wolfrám izzókhoz van?
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
Ha rá van írva a lámpára, hogy dimmelhető, akkor igen.
Hát például abban hogy ha valakinek például van házi feladata és szeretne segítséget kérni akkor nem egy olyan linket adnak válaszként ami egy olyan forómra vezet aminek ténleg az lenne a lényege hogy Szakközépiskolásoknak akarnak segíteni bizonyos kérdésekben,node azt az oldalt már nem használták minimum 2 éve. Szóval az lenne a célom hogy bármilyen területen próbálnánk méertően segíteni a másiknak .
Parancsolj: Házi feladat elmélet - tételek
Ez már nem mostanában történt de szerintem pont erre a fórumra irtam egy kérdést amit nem igazán értettem és azóta sem kaptam választ ( bár most már nem is kell) Ezzel most nem az oldalt akarom bántani vagy minősíteni mert lehet hogy pont akkor nem ért rá sinke Nem tom na min1 hagyjuk
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
Nincs rá írva. Csak a foglalat, feszultség, teljesítmény.
Érdemes lenne, ha tudnánk az adatokat, meg is tudnánk mondani, hogy milyen kell.
Na szóval ,egy 16V DC -ből kellene nekem 12V DC ,és csak egy ventilátorra használnám,ventinek a 12 V DC.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |