Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   415 / 586
(#) palko0125 válasza Seresalf hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

Szia!
Az Z0607 típusú triak, vagy a MAC97 is jó.
Rajzot nem fogsz kapni sehonnan.
Üdv, Palkó.
(#) palko0125 válasza golyos2 hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

Szia!
Fűtőbetét hiba. Szakadt vagy test"zárlatos".
Üdv, Palkó.
(#) golyos2 válasza palko0125 hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

Köszi.
Akkor egy fűtőbetét csere megoldja a problémát.
Tudnál esetleg segítséget abban nyújtani hogy hol szerezhető be, mert nem találok neten sem cikszám alapján sem géptipus alapján.

Zoli
(#) Seresalf válasza palko0125 hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

Nagyon szepen koszonom

Szia!
Betétcsere után is továbbra fen áll az F8 hiba kód.Esetleg még valami ötlet?

Üdv.
Zoli
(#) VIM válasza golyos2 hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

Szia! Esetleg a "nullázó" (reset) gombot is használtad? Talán az új fűtőszál is szivárog a test felé? Ki tudod mérni?
(#) golyos2 válasza VIM hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

Szia! Természetesen többször reseteltem. A dobot minden programnál meg forgatja párszor ?
Mert ez nem és mintha a motorfelől jönne hang hogy probálna indulni.
(#) Dino71 válasza golyos2 hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

Szia! Mielőtt kicserélted volna a fűtést ki kellett volna mérni. És még előtte ellenőrizni a szénkefe állapotát. Szedd le a motort szedd ki a szénkeféket, ha 1,5-2cm nél rövidebb cseréld.
Ellenőrizd a tachogenerátort a tengely végén nem e lötyög a mágnese a tengelyen.Nem e szakadt.
A szénkefe port is fújd ki levegővel.
(#) golyos2 válasza Dino71 hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

Szia!A kimérés valóban elmaradt, nem találtam a multit. A motort már azóta kiszedtem , szénkefék 2,5 cm kifújva levegővel, tengelyen a mágnes oké.A hibakód továbbra is F08!!
(#) Tityi válasza golyos2 hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

Szia!Multival nem tudod kimérni a fűtőszálat,csak meggerrel.
(#) kakukk1966 hozzászólása Máj 2, 2016 /

Sziasztok!
Fagor FET-2086 mosógépem bekapcsoláskor nem szív vizet csak rögtön centrifugázni kezd.
Mi lehet a hiba?
(#) Tityi hozzászólása Máj 2, 2016 /

Sziasztok!Van egy LG WD-10302NUP mosógépem,ami nem kapcsol be.Külső kábellal 230V-al megtápláltam a panelt perifériák nélkül úgy,hogy az egyik vezetéket a fehér,a másik vezetéket pedig a fekete betáp relére csatlakoztattam,így bekapcsol.Behúz a fekete relé és keresi a panel a perifériákat.Ebben az esetben a fehér relé felső sarujára,a fekete relén pedig az alsóra csatlakoztam.Visszarakva a gépbe,nem tudom bekapcsolni.Ebben az esetben a hálózati vezeték egyik saruja a fehér relé felső felére megy,azaz a trafó egyik primer oldalára,a másik vezeték pedig a fekete relé felső csatlakozójára.Itt viszont nem megy sehová,csak ha kapcsol a relé.De ahhoz mennie kellene a trafónak is...Azt nem tudom,hogy a panel trafója hogyan kap feszültséget stand by üzemmódban?Meg tudná mondani valaki?
(#) Dino71 válasza kakukk1966 hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

Szia! Zárlatos a tirisztor vagy relé összeégett ami kapcsolja a centrit.
(#) golyos2 válasza golyos2 hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

Akkor nincs más ötlet hogy mi lehet a probléma valóban? Nem hiszem hogy az új fűtőbetét hibás lenne, csekély az esély rá.

Szia!Megy feszültség a fűtőszálra?Kapcsol a relé?

Köss egy 60W-os izzót a betét helyére és próbáld meg úgy.
(#) palko0125 válasza Tityi hozzászólására (») Máj 2, 2016 / 1

Nézd meg a panelon a feliratokat, hogy melyik a "main relay".
Köss vissza mindent a helyére, kapcsold be és a main relé érintkezőit zárd össze. Ha megy, akkor azt a relét cseréld. Volt ilyen hibám egyszer, samsung gépbe, ugyan ilyen megoldás.
Üdv, palkó.
(#) golyos2 válasza Tityi hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

Megy a feszültség rá, fázis ceruza mutatja.

És a nulla is?

Fázisceruza itt nem játszik!!!
Izzót rá és próba, ha úgy sem megy, húzd le az ntc-t hogy legyen másik hibakód, mert amiatt rögtön kiáll hibára, és menet közben dugd vissza az ntc-t. Így töröl minden hibát majd.
(#) golyos2 válasza Tityi hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

Egyik kábel fázis a másik nulla. Ha rá van dugva a betétre mind két oldalon fázist mutat.

Probáltam már és valóban ki írta az F05 hibát , de vissza dugás után mardt F08.

Izzóval megvolt már!?

Izzóval nem volt még.
(#) Tityi válasza palko0125 hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Szia Palkó!A "main relay" ha nem tévedek,akkor az X144-es jelű relé (fekete csati).Erre megy a 230V-os betáp csatlakozó egyik fele.A másik csati az X145-re megy,innen direktbe kapja a trafó a primer tekercsére a feszültséget (fehér csati).Próbánál tulajdonképpen azt csináltam amit írtál.Oda kötöttem a külső tápot,mint amit írtál,hogy zárjam össze a main relé érintkezőit.Így működött is mert így megkapja a trafó másik ága is a tápfeszültséget.Lehet,hogy hülyeséget kérdezek,de ennek a relének alapból át kell adnia valamennyi feszültséget (így megy a táp trafónak? ) a teljesítményt pedig csak a relé behúzásakor adja át?Erről a reléről az ajtókapcsolóra fut a vezeték egyébként.
(#) palko0125 válasza Tityi hozzászólására (») Máj 3, 2016 / 1

A relé alapból nyitott. Ez úgy van megoldva tapasztalataim szerint, hogy a relé érintkezőin van egy NTC, ami "indítja" a trafót. Az NTC-n keresztül működik a trafó, addig, amíg meghúz a relé. A relé rövidre zárja az NTC-t és azon keresztül megy minden.
Szóval cseréld a main relét, mert tuti rossz. De vedd ki és mérd meg. Esetleg külső tápról adj neki feszültséget, hogy meghúz e, valamint az érintkezői zárnak e.
(#) golyos2 válasza palko0125 hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Szia!
Mit vártunk volna az izzós próbától? Mert semmi nem változott.
(#) Tityi válasza golyos2 hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Szia! Azt vártuk,hogy egyrészt kapcsol a relé a fűtőszálra,valamint biztosan nem testzárlatos a fűtőszál.
(#) palko0125 válasza Tityi hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Valamint így kiderült, hogy a selfcheck-nél elakad a betét ellenőrzésnél. Tehát valami más a gond. A ludas a vízszintszabályzó lehet még. Mérd meg, hogy azzal rendben van e minden.
(#) golyos2 válasza Tityi hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Szia! Akkor ha nem történt semmi az izzóval, nem kapcsolt a relé?És akkor az elektronikában van gond?
Következő: »»   415 / 586
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem