Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Az Z0607 típusú triak, vagy a MAC97 is jó. Rajzot nem fogsz kapni sehonnan. Üdv, Palkó.
Szia!
Fűtőbetét hiba. Szakadt vagy test"zárlatos". Üdv, Palkó.
Köszi.
Akkor egy fűtőbetét csere megoldja a problémát. Tudnál esetleg segítséget abban nyújtani hogy hol szerezhető be, mert nem találok neten sem cikszám alapján sem géptipus alapján. Zoli
Szia!
Betétcsere után is továbbra fen áll az F8 hiba kód.Esetleg még valami ötlet? Üdv. Zoli
Szia! Esetleg a "nullázó" (reset) gombot is használtad? Talán az új fűtőszál is szivárog a test felé? Ki tudod mérni?
Szia! Természetesen többször reseteltem. A dobot minden programnál meg forgatja párszor ?
Mert ez nem és mintha a motorfelől jönne hang hogy probálna indulni.
Szia! Mielőtt kicserélted volna a fűtést ki kellett volna mérni. És még előtte ellenőrizni a szénkefe állapotát. Szedd le a motort szedd ki a szénkeféket, ha 1,5-2cm nél rövidebb cseréld.
Ellenőrizd a tachogenerátort a tengely végén nem e lötyög a mágnese a tengelyen.Nem e szakadt. A szénkefe port is fújd ki levegővel.
Szia!A kimérés valóban elmaradt, nem találtam a multit. A motort már azóta kiszedtem , szénkefék 2,5 cm kifújva levegővel, tengelyen a mágnes oké.A hibakód továbbra is F08!!
Szia!Multival nem tudod kimérni a fűtőszálat,csak meggerrel.
Sziasztok!
Fagor FET-2086 mosógépem bekapcsoláskor nem szív vizet csak rögtön centrifugázni kezd. Mi lehet a hiba?
Sziasztok!Van egy LG WD-10302NUP mosógépem,ami nem kapcsol be.Külső kábellal 230V-al megtápláltam a panelt perifériák nélkül úgy,hogy az egyik vezetéket a fehér,a másik vezetéket pedig a fekete betáp relére csatlakoztattam,így bekapcsol.Behúz a fekete relé és keresi a panel a perifériákat.Ebben az esetben a fehér relé felső sarujára,a fekete relén pedig az alsóra csatlakoztam.Visszarakva a gépbe,nem tudom bekapcsolni.Ebben az esetben a hálózati vezeték egyik saruja a fehér relé felső felére megy,azaz a trafó egyik primer oldalára,a másik vezeték pedig a fekete relé felső csatlakozójára.Itt viszont nem megy sehová,csak ha kapcsol a relé.De ahhoz mennie kellene a trafónak is...Azt nem tudom,hogy a panel trafója hogyan kap feszültséget stand by üzemmódban?Meg tudná mondani valaki?
Szia! Zárlatos a tirisztor vagy relé összeégett ami kapcsolja a centrit.
Akkor nincs más ötlet hogy mi lehet a probléma valóban? Nem hiszem hogy az új fűtőbetét hibás lenne, csekély az esély rá.
Szia!Megy feszültség a fűtőszálra?Kapcsol a relé?
Köss egy 60W-os izzót a betét helyére és próbáld meg úgy.
Nézd meg a panelon a feliratokat, hogy melyik a "main relay".
Köss vissza mindent a helyére, kapcsold be és a main relé érintkezőit zárd össze. Ha megy, akkor azt a relét cseréld. Volt ilyen hibám egyszer, samsung gépbe, ugyan ilyen megoldás. Üdv, palkó.
Megy a feszültség rá, fázis ceruza mutatja.
Fázisceruza itt nem játszik!!!
Izzót rá és próba, ha úgy sem megy, húzd le az ntc-t hogy legyen másik hibakód, mert amiatt rögtön kiáll hibára, és menet közben dugd vissza az ntc-t. Így töröl minden hibát majd.
Egyik kábel fázis a másik nulla. Ha rá van dugva a betétre mind két oldalon fázist mutat.
Probáltam már és valóban ki írta az F05 hibát , de vissza dugás után mardt F08.
Szia Palkó!A "main relay" ha nem tévedek,akkor az X144-es jelű relé (fekete csati).Erre megy a 230V-os betáp csatlakozó egyik fele.A másik csati az X145-re megy,innen direktbe kapja a trafó a primer tekercsére a feszültséget (fehér csati).Próbánál tulajdonképpen azt csináltam amit írtál.Oda kötöttem a külső tápot,mint amit írtál,hogy zárjam össze a main relé érintkezőit.Így működött is mert így megkapja a trafó másik ága is a tápfeszültséget.Lehet,hogy hülyeséget kérdezek,de ennek a relének alapból át kell adnia valamennyi feszültséget (így megy a táp trafónak? ) a teljesítményt pedig csak a relé behúzásakor adja át?Erről a reléről az ajtókapcsolóra fut a vezeték egyébként.
A relé alapból nyitott. Ez úgy van megoldva tapasztalataim szerint, hogy a relé érintkezőin van egy NTC, ami "indítja" a trafót. Az NTC-n keresztül működik a trafó, addig, amíg meghúz a relé. A relé rövidre zárja az NTC-t és azon keresztül megy minden.
Szóval cseréld a main relét, mert tuti rossz. De vedd ki és mérd meg. Esetleg külső tápról adj neki feszültséget, hogy meghúz e, valamint az érintkezői zárnak e.
Szia!
Mit vártunk volna az izzós próbától? Mert semmi nem változott.
Szia! Azt vártuk,hogy egyrészt kapcsol a relé a fűtőszálra,valamint biztosan nem testzárlatos a fűtőszál.
Valamint így kiderült, hogy a selfcheck-nél elakad a betét ellenőrzésnél. Tehát valami más a gond. A ludas a vízszintszabályzó lehet még. Mérd meg, hogy azzal rendben van e minden.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |