Hali,van egy nagyon jól működő Belinea 103060 nevű monitorból kiszerelt erősítőm a hangszórókkal együtt, aminek a kezelő panelja az alaplapon van integrálva. Itt a bajom,hogy I 2 C Compatible Interface a meghajtója ami egy központi chipbe van integrálva. A hangszóró panelján van 2 erősítő IC, amit egy
LM4832N chip kezel, ennek a bemenetére jönnek a digitális jelek az alaplapról.( 0,+5V, és 2 jelkábel jön az alaplapról). A 15/16-os lábak testre vannak kötve,a 17/18-ra jönnek az adatok.
Kérdésem, hogyan lehetne egy alap (nem túl hangos ) hangerőt beállítani az alaplapi cuccok nélkül? Vagyis szeretném használni, mivel szép a hangja, de a monitor túl sokat fogyaszt, azt kidobom.
Tápot adtam neki,és kis zenét a bemenetre, de nem adott hangot.
A 4832 adatlapját mellékeltem,ne kelljen keresnetek,bár könnyen megtalálható.
Hello! Az I2C buszt leginkább egy mikrokontrollerrel tudod vezérelni. De ezért felesleges volt új topikot nyitni. Mert vagy kiválasztod milyen kontrollert használnál, vagy választhatsz a
I2C topikok közül..
Szia proli007, őszintén szólva ez meghaladja a tudásomat,ezért nem gondoltam rá, de most körül fogok nézni a témában. Megköszönném, ha adnál tanácsot valami egyszerű megoldásra, vagy hogy melyik topik áll legközelebb az én problémámhoz.
Én a helyedben megkörnyékezném azokat, akik PIC vagy AVR témában jártasak, hátha foglalkozott itt valaki ilyesmivel (I2C-ben biztosan otthon vannak), vagy megírja számodra a programot.
először szétnézek a témában,akkor tán okosabban tudok kérdezni is