Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   69 / 91
(#) Zoli_bácsi válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Az LCD illetően:

Ha igénytelenséget szeretnél, akkor a keret is "kitolod", ha igényesen szeretnéd kivitelezni, akkor csak a hasznos terület látszódik és díszkeretet raksz elé. Díszkeretet lehet készíteni 0,8-as FR4-es nyáklemezből. (én abból szoktam)
(#) mikrokapcsolo válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Egy képet tudnál mutatni? Valahogy most nem áll össze, hogy hogy nézne ki nyáklemezből.
(#) Ivan93 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Szia! Attól függ, mennyire vastag az előlap. Ha elég vékony, akkor szebb ha csak a hasznos területet vágod ki. Ha vastagabb, akkor ferde betekintés esetén már kicsit takarhat a perem (tapasztalat, 3mm fa előlap, 1601lcd) ami zavaró. Utóbbi esetben, ha fontos a külalak, szerezz díszkeretet, mert nélküle nem túl szép.
(#) kameleon2 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Szia! A kupakos TACT is jó, van szín és formaválaszték - bőven. Használhatsz távirányító gombokat is, csak a pogácsák is megvásárolhatóak külön - akkor annyit nyersz vele, hogy gumibillentyűket is használhatsz - azaz az előlap felől vízmentes lehet. Régi távirányítók, mobiltelefonok gombjait is felhasználhatod. Vagy éppen nyomtatókét, faxokét. A furaton kilógó hosszabb szárú TACT is megoldás. De vannak igényesebb, előlapba fúrható nyomógombok is (RAFI stílus).
(#) mikrokapcsolo válasza Ivan93 hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

2mm vastag alu lemez. A külalak nem az elsődleges szempont, ez egy színpadi eszköz lesz, legtöbb esetben betéve a színpad alá/mögé, csak a kábeleket kell deledugdosni, és egyszer ráptekinteni a kijelzőre.
(#) szamóca hozzászólása Máj 8, 2016 /

Készített már valaki szögskálát lemezből? Kíváncsi lennék arra, hogy marógép nélkül hogyan oldotta meg az furatív kivágását? Készítenem kellene ilyen képen láthatót.
Most a kifúromakétvégénosztkireszelemet tegyük félre.
(#) Bakman válasza szamóca hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Több helyen kifúrod és kireszeled.
(#) szamóca válasza Bakman hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

A fúrkálódásból most kicsit elegem lett. Az a gond, hogy kettes lemezből mire ilyen ívet reszelek kis reszelővel, lenyugdíjaznak. Pedig akkorra az se lesz.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Köszi Zotya, csak valami házi okosság kellene. Marós van itt a faluba is, csak magam szeretném megoldani.
(#) Bakman válasza szamóca hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Ahogy köbzoli is írja, CNC nélkül el fog tartani egy darabig és az eredmény is kétséges. Ha még osztásokat is akarsz rá, főleg.
(#) szamóca válasza Bakman hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Az osztást azt valami öntapadós nyomtatóssal megoldanám, vagy műanyag szögmérőívrészt
rögzítenék rá.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2016
(#) granpa válasza szamóca hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Ahogy saccolom a 'nagyságát', kb. 20' munka kireszelni. Anno az állítható fémkörzőét kézzel kellett! kireszelni, nem soká tartott, pedig az macerásabb volt.
(#) Massawa válasza szamóca hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Ha van álványos furogéped és vékonyabb vagy puhább lemezböl akarod kivágni akkor aránylag egyszerü a dolog. Az álványra felfogsz egy elég nagy sima butorlemezt. Azon megjelölöd az iv közepét. Ide befursz egy csavarnak lyukat és azzal felfogod forgathatoan a munkadarabot. A furogéppel átfurod a kezdö meg a véglyukat majd vastag börkesztyüvel az egyik lyukbol kiindulva forgo furogéppel szépen lassan kimarod az ivet. Ha vékony a lemez érdemes két vékony (3-5 mm-s) rétegelt lemez közé fogni a fémlemezt és igy kimarni. Hibátlan lesz az iv!
Én az egyik ilyen szerkezetet (akkor még nem volt CNC gépem) ugy terveztem meg, hogy illeszkedjen a papirboltban kaphato müanyag szögméröhöz. Ebböl a szögméröböl levágtam a skálányi részt és hozzá fogtam 2 kis csavarral a lemezhez. A rögzitö anya természetesen csak a fém lemezt rögziti és nem a skálát, az csakis a beállitáshoz van ott. A mai napig az eredeti van és semmi gond nincs vele.
(#) szamóca válasza granpa hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Neked húsz perc, mert te ügyes vagy, én meg nem.
(#) szamóca válasza Massawa hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Na valami ilyesmire gondoltam, csak nem tudom, hogy marószár nélkül a csigafúró is kiviszi e? De ha azt mondod OK-s, akkor megpróbálom.

Ha puha a lemez simán, ha nem, akkor jobb barkácsboltokban kapni Dremel meg Proxxon minifurogépekhez olcso marofejeket. Azokkal simán ki lehet marni a 0,6 mm-s horganyzott bádogoslemezt vagy NYÁK lapot. Ha vékony marofurot kapsz, akkor 2x kell marni a belsö meg a külsö ivet.
(#) szamóca válasza Massawa hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Köszi az ötletet!
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Próbáld meg, de a marószerszám másképpen van köszörülve mint a fúró. Konkrétan a fúró élszalagjának egyáltalán nincs hátszöge, az átmérősre van köszörülve. A mórnak meg van, ami itt most lényeges különbség.
Ha semmiképpen nem akarsz reszelni (ami tényleg nem nagy kunszt kb. 2-es lemezbe), akkor fogj be marót a fúrógépbe. Az lesz a baj, hogy az előtolást nem fogod tudni kellően finoman szabályozni, ezért bele-bele fog kapni.
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Nyák kontúrmaróim vannak itthon, majd azokkal próbálkozom.
(#) sector99 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Alkotó álláspontjához csatlakozom: csak maróval csináljad ! A fúró nem marásra való, vagy eltöröd...rosszabb esetben belekap a lemezbe, a kezedbe áll stb. !

Ez nagyon függ attol, hogy milyen lemezböl akarsz dolgozni. A horganyzott lemez meg a kemény sárgaréz lemezt könnyü kimarni, közönséges rezet vagy vaslemezt nehezebb lesz.
Azt is megteheted, hogy elöször kisebb ivet marsz (kisebb furoval), ha nem lesz szép nem gond, majd a NYÁK konturmaroval szépre marod a széleket.
Ha nagyon szép széleket akarsz akkor az utolso menetben fogj vékony köszörükövet ( szintén a kis kézi gépekbe árulják, 4-5 mm a legkisebb átmérö) és azzal vedd le az utolso tized millimétert.
(#) Massawa válasza sector99 hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Ugyan ugyan, hogyan lehet eltörni egy furot ami alul benne van a butorlapban, és csak a fémlemezt nyomod a forgo furonak. Kizárt, hogy eltöröd a furot. A lemez visszacsaphat, ezért nem árt az ovatosság - ezért kell a börkesztyü. Ha falemezek között van a fémlemez, sokkal biztonságosabb és szebb a munka.
(#) Alkotó válasza Massawa hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

A vázolt kürölmények jók, de attól még a fúrót el lehet törni. Elsősorban azért, mert olyan irányba terheljük őt, ami merőleges a tervezettre. Ráadásul jelentős oldalirányú erőre lehet számítani, mint nincs hátszöge, ezért szinte csak dörgöli az anyagot, nem tudja vágni.
A maró a jó megoldás, de abból is sok féle van. Ide egy hosszlyukmaró lenne a legjobb (meg persze egy marógép körasztallal).
(#) sector99 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Hidd el, hogy el lehet. Méghozzá elég könnyen. Mert nem tudhatod, hogy a használt fúró milyen keményre van edzve. Egy kicsit nagyobb erővel akarsz "marni" az oldalával és már el is pattant. Persze most nem 10-es fúróról beszélek de a vékonyabbakkal csak nagyon óvatosan lehet ilyen munkákat végezni. De ez csak az én véleményem...viszont nem csak "elmélet" saját (sok éves ) tapasztalatból mondom...
(#) granpa válasza szamóca hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Á dehogy, csak már le vagyok lassulva.
(#) sector99 válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Na erről beszélek én is, csak Te sokkal szakszerűbben fogalmaztad meg...
(#) Massawa válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Ugyan már, kézzel tolja az anyagot és azért >3 mm-e forgo rudat (furo is utovégre az) kézzel biztos, hogy nem tudsz eltörni. ( föleg ha az alul felül "csapágyazva" van).
Ráadásul van némi érzék is a játékban, hiszen az ujjaidon érzed mennyit mar a forgo furo, és mennyit birsz tolni ( ezzel szokott inkább gond lenni, ha vastag az anyag, vagy tompa a furo.)
Én is csak 47 éves mühelytapasztalattal rendelkezem, és kiprobáltam sok mindent, amitöl sok szakembernek égnek állt a haja...., de megoldotta a feladatot.
(#) gerleimarci hozzászólása Jún 7, 2016 /

Sziasztok!
A képen látható előlapot tervezem megvalósítani egy 3mm-es alulemezből. A felíratot vasalással fogom csinálni(az már elég jól megy), a ledekkel vagyok bajba. Foglalat nélkül szeretném őket beépíteni. Arra gondoltam, hogy kifúrom a 3mm-es fúróval, beleragasztom a ledet, és utána szintbecsiszolom a lemezzel.
Szerintetek műküdhet a dolog? Ledet csiszoltam már le, hogy szórt fénye legyen. Ahogy nézem, még a kristály előtt marad az átlátszó műanyagból.
(#) kameleon2 válasza gerleimarci hozzászólására (») Jún 8, 2016 /

Miért ne működhetne? Sokféle megoldás van. A csiszolással kissé szórtabb fénye lesz. Én plexit martam az előlaphoz és a plexi mögé ragasztottam a ledet. Akkor fényes maradhat a felülete. a plexinek. De csiszolni síkba ragasztás nélkül is tudod - aztán polírozás és ragyoghat. De vannak flat-top ledek is, amik hengeresre szűkített kivitelűek. Szinte pontszerű a fényük - sokkal elegánsabbnak hat. Nyáklapra is teheted és a nyák rögzítő anyáit ragasztod az előlap hátához. Így csavarral tudod az előlaphoz huzatni a ledes nyákot. Ezt is sokan használják (én is kedvelem).
(#) gerleimarci válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 8, 2016 / 1

Szórtabb fényt szeretnék, nem szeretem a víztiszta ledeket visszajelzés célra használni.
A flat top led jónak tűnik, bár ezért a négy darabért nem biztos, hogy rendelek.
A nyák jó ötlet, lehet azt fogok használni.
Köszi!
Következő: »»   69 / 91
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem