Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   403 / 581
(#) cua válasza petermusica hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

AEG - SUPER 430W? Annak volt talan csak egyedul balra lent a hangolasjelzoje...
Kb 1935-40 kozott keresd.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2016
(#) petermusica válasza cua hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Koszi szepen,mar a rajza in megvan,az AZ11-es hianyzik belole,az nem gond mert van nekem egy vadonat uj a tobbi cso az ECH11,EBF11 es ECL11,meglatom mukodnek e,a dobozzal nem tudom mit kezdjek,fabrikaljak neki egy ujat,vagy probaljam ezt helyretenni,egy asztalos baratom azt mondta,hogy tud egy ilyet csinalni egy az egybe
(#) Lázár Péter hozzászólása Máj 8, 2016 /

Üdv, van itt nekem négy darab felesleges orsós magnó, érdemes e őket egyáltalán meghirdetni? A Philips rendbe lett téve de hiányzik belőle a sebességváltó műanyag rész, kitört és nincs meg. A teslák még talán működőképessé tehetők szintén mutatnak életjelet, de nekem se időm se kedvem velük bíbelődni. Ilyen állapotban elmennének mondjuk egy ezresért darabja, vagy inkább ne is hirdessem? Tanácstalan vagyok.
(#) granpa válasza Lázár Péter hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Hirdesd meg, és elválik. Én a működőképes TERTA 922-t, M42-t az ingyenesbe tettem, el is vitték.
(#) petermusica válasza Lázár Péter hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

A Tesla Uran erdekel,ilyen pont hianyzik a Tesla magno gyujtemenyembol,de csak akkor ha a motorja jo,ilyen motort nagyon nehez beszerezni.Maskeppen ez volt a nagy latvanyossag a kazettesok elott,mert elemekkel ment es lehetet hordozni.A B4-es is lehet,mert nagyon jol nez ki a doboza,nem torott vagy karcos
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2016
(#) petermusica válasza granpa hozzászólására (») Máj 9, 2016 /

Na az nekem is jol jott volna,ha elviszed Romaniaba,ott az OLX-en 20000 forintert aruljak,de lattam meg Tesla Sonettet 100000-ert is

Vajon Akai GX nincs az is ingyen elviheto valahol ?
(#) granpa válasza petermusica hozzászólására (») Máj 9, 2016 /

Előtte mondjuk meghirdettem valami (nagyon)szerény összegért, a kutyát sem érdekelte.

Az Akai meg szereny osszegert is erdekelne es nem csak engem
(#) granpa válasza petermusica hozzászólására (») Máj 9, 2016 /

Akai nem volt, s már semmilyen nincs.
(#) fecameca válasza Lázár Péter hozzászólására (») Máj 9, 2016 /

Már az 1990-es években nem lehetett eladni őket. Már csak a gyűjtőket érdeli az ilyen.
(#) Szikravadasz válasza fecameca hozzászólására (») Máj 9, 2016 /

Bár én nem gyűjtöm a magnókat, de egy szép Terta 811-et elfogadnék a 922 mellé.
(#) Lázár Péter válasza petermusica hozzászólására (») Máj 9, 2016 /

Ez nem Urán, hanem Plútó elektromos váltóval.
(#) petermusica válasza Lázár Péter hozzászólására (») Máj 10, 2016 /

Pluto es Uran kb ugyanaz,hordozhato orsos magnok,ilyenbol eleg keves volt meg nyugaton is,a Teslan kivul volt egy par Grundig,Telefunken,Uher es a japan magnok,aztan megjelentek a kazettasok amit a Philips ceg talalt fel
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
(#) Videotonman hozzászólása Máj 10, 2016 /

Rég jártam erre, de most némi tanácsot kérnék. VT TH-682 van alapos felújításon. A mérőfüst már kijött, de az a legkevesebb. A kávája nem volt a legszebb és közepesen szúette. A kromofágnak nevezett újfajta arcszesz/babaolaj semmire se volt jó. Hőlégfúvóval letoltam róla a régi lakkot. Bekentem Xylamonnal illetve a lyukakba is nyomtam fecskendővel. Majd fakittel szépítem, a spakli is pár helyen megsértette a furnért a művelet elején. A kérdésem, hogy ezt a kávát majd pácolni is kell vagy esetleg lenolajkencével hozzam elő a színét. Külsőre parkettalakkra gondoltam, esetleg fújós lakkra, de az szerintem nem lesz olyasmi, mint a régi. Érdekes, hogy az eredeti színe mahagónis volt, most meg barna.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
(#) ticseboy válasza Videotonman hozzászólására (») Máj 10, 2016 /

Szia. Ha jót akarsz magadnak, a lenolajat elfelejted, főleg ha fújni szertnéd később. A képek alapján még elbirna egy kis csiszolást, az a káva. Nem szeretnék igy "látatlanba" tanácsokat adni de szeritem a pácolást nem eröltetném, inkább néznék rá valami vékony lazurt. Nem a legolcsóbb mert csak literes kiszerelésben van, kb. 3800,-. És nagyon oda lell figyelni a felhordására, egyenletesen, folyásmemtesen... Ha ez jól sikerül, a lakkozás már csak hab a tortádra, vagyis a kávádra. De hátha ir valaki okosabbat
(#) akos70 válasza Videotonman hozzászólására (») Máj 10, 2016 / 2

Fa pácolására használhatod ezt, nem drága, viszont olcsó, és tökjó a célra.

(pác nélkül/pácolva/lakkozás után)
(#) Videotonman válasza akos70 hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

A képeken még nincs megcsiszolva a káva, a lekaparás utáni állapotban van. A lazúr is jó ötlet, még nem gondoltam rá.
Ezt ismerem, van itthon is, csak kék. Igazából a fakitthez kell majd igazodnom az alapszínnél, hogy ne üssön el a végeredmény.
(#) petermusica hozzászólása Máj 11, 2016 /

Ha mar TV kell akkor itt van egy kis Ruszki mini TV,meg germanium tranzisztorokkal Elektronika VL 100
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2016
(#) granpa válasza petermusica hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Nekem is itt várja 1 a pincében a gazdáját, min. fél éve.
(#) ronin75 válasza granpa hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Mire cserélhető?
(#) granpa válasza ronin75 hozzászólására (») Máj 11, 2016 / 1

Valaki ígérte, hogy jön érte. Még várok kicsit, aztán vihető.
(#) ronin75 válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Elektronika volt a nagyapánk? (Vicc volt, ismerem a tipus névmagyarázatát.)
(#) Janó bácsi hozzászólása Máj 11, 2016 /

Vlagyimír (Iljics) Lenin 100. éves születésnapjára fejlesztették a muszkák, azért VL 100 típusa.
Valaha nagy szám volt, hiánycikknek számított, még ott is!
(#) ticseboy válasza akos70 hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Szép lett. Ezt a ruhafestéket rongyal vagy ecsettel hordod fel? Ki fogom próbálni, bár szerintem csak új felületen működik.
(#) ticseboy válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Ki más is tudhatta vona a választ.
(#) ronin75 válasza ticseboy hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Vannak azért még páran
(#) BarnaPili válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Ez a készülék fertőzött meg az RTV műszerész szakmával. A középiskolai gyakorlatokra hordtam magammal,mikor elkészültem a feladattal,"javítgattam" a " krumplinyomót"...
(#) Videotonman hozzászólása Máj 11, 2016 /

Eredetileg a Zsiguli kapta volna a VL nevet (Vilszto), de aztán nem voltak biztosak az évfordulóra történő gyárindításban, így aztán átkerült a név az Elektronika kis tévére. Nekem is van egy VL-em, a mai napig javításmentesen üzemel! Állítólag a régi dolgokban még volt anyag
(#) granpa válasza Gobe54 hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Nincs itt, majd ha Györökre megyek, megkeresem.
Következő: »»   403 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem