Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
AEG - SUPER 430W? Annak volt talan csak egyedul balra lent a hangolasjelzoje...
Kb 1935-40 kozott keresd. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2016
Koszi szepen,mar a rajza in megvan,az AZ11-es hianyzik belole,az nem gond mert van nekem egy vadonat uj a tobbi cso az ECH11,EBF11 es ECL11,meglatom mukodnek e,a dobozzal nem tudom mit kezdjek,fabrikaljak neki egy ujat,vagy probaljam ezt helyretenni,egy asztalos baratom azt mondta,hogy tud egy ilyet csinalni egy az egybe
Üdv, van itt nekem négy darab felesleges orsós magnó, érdemes e őket egyáltalán meghirdetni? A Philips rendbe lett téve de hiányzik belőle a sebességváltó műanyag rész, kitört és nincs meg. A teslák még talán működőképessé tehetők szintén mutatnak életjelet, de nekem se időm se kedvem velük bíbelődni. Ilyen állapotban elmennének mondjuk egy ezresért darabja, vagy inkább ne is hirdessem? Tanácstalan vagyok.
Hirdesd meg, és elválik. Én a működőképes TERTA 922-t, M42-t az ingyenesbe tettem, el is vitték.
A Tesla Uran erdekel,ilyen pont hianyzik a Tesla magno gyujtemenyembol,de csak akkor ha a motorja jo,ilyen motort nagyon nehez beszerezni.Maskeppen ez volt a nagy latvanyossag a kazettesok elott,mert elemekkel ment es lehetet hordozni.A B4-es is lehet,mert nagyon jol nez ki a doboza,nem torott vagy karcos
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2016
Na az nekem is jol jott volna,ha elviszed Romaniaba,ott az OLX-en 20000 forintert aruljak,de lattam meg Tesla Sonettet 100000-ert is
Vajon Akai GX nincs az is ingyen elviheto valahol ?
Előtte mondjuk meghirdettem valami (nagyon)szerény összegért, a kutyát sem érdekelte.
Az Akai meg szereny osszegert is erdekelne es nem csak engem
Akai nem volt, s már semmilyen nincs.
Már az 1990-es években nem lehetett eladni őket. Már csak a gyűjtőket érdeli az ilyen.
Bár én nem gyűjtöm a magnókat, de egy szép Terta 811-et elfogadnék a 922 mellé.
Ez nem Urán, hanem Plútó elektromos váltóval.
Pluto es Uran kb ugyanaz,hordozhato orsos magnok,ilyenbol eleg keves volt meg nyugaton is,a Teslan kivul volt egy par Grundig,Telefunken,Uher es a japan magnok,aztan megjelentek a kazettasok amit a Philips ceg talalt fel
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
Rég jártam erre, de most némi tanácsot kérnék. VT TH-682 van alapos felújításon. A mérőfüst már kijött, de az a legkevesebb. A kávája nem volt a legszebb és közepesen szúette. A kromofágnak nevezett újfajta arcszesz/babaolaj semmire se volt jó. Hőlégfúvóval letoltam róla a régi lakkot. Bekentem Xylamonnal illetve a lyukakba is nyomtam fecskendővel. Majd fakittel szépítem, a spakli is pár helyen megsértette a furnért a művelet elején. A kérdésem, hogy ezt a kávát majd pácolni is kell vagy esetleg lenolajkencével hozzam elő a színét. Külsőre parkettalakkra gondoltam, esetleg fújós lakkra, de az szerintem nem lesz olyasmi, mint a régi. Érdekes, hogy az eredeti színe mahagónis volt, most meg barna.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
Szia. Ha jót akarsz magadnak, a lenolajat elfelejted, főleg ha fújni szertnéd később. A képek alapján még elbirna egy kis csiszolást, az a káva. Nem szeretnék igy "látatlanba" tanácsokat adni de szeritem a pácolást nem eröltetném, inkább néznék rá valami vékony lazurt. Nem a legolcsóbb mert csak literes kiszerelésben van, kb. 3800,-. És nagyon oda lell figyelni a felhordására, egyenletesen, folyásmemtesen... Ha ez jól sikerül, a lakkozás már csak hab a tortádra, vagyis a kávádra. De hátha ir valaki okosabbat
Fa pácolására használhatod ezt, nem drága, viszont olcsó, és tökjó a célra.
(pác nélkül/pácolva/lakkozás után)
A képeken még nincs megcsiszolva a káva, a lekaparás utáni állapotban van. A lazúr is jó ötlet, még nem gondoltam rá.
Ezt ismerem, van itthon is, csak kék. Igazából a fakitthez kell majd igazodnom az alapszínnél, hogy ne üssön el a végeredmény.
Ha mar TV kell akkor itt van egy kis Ruszki mini TV,meg germanium tranzisztorokkal Elektronika VL 100
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2016
Nekem is itt várja 1 a pincében a gazdáját, min. fél éve.
Valaki ígérte, hogy jön érte. Még várok kicsit, aztán vihető.
Elektronika volt a nagyapánk? (Vicc volt, ismerem a tipus névmagyarázatát.)
Vlagyimír (Iljics) Lenin 100. éves születésnapjára fejlesztették a muszkák, azért VL 100 típusa.
Valaha nagy szám volt, hiánycikknek számított, még ott is!
Szép lett. Ezt a ruhafestéket rongyal vagy ecsettel hordod fel? Ki fogom próbálni, bár szerintem csak új felületen működik.
Ki más is tudhatta vona a választ.
Ez a készülék fertőzött meg az RTV műszerész szakmával. A középiskolai gyakorlatokra hordtam magammal,mikor elkészültem a feladattal,"javítgattam" a " krumplinyomót"...
Eredetileg a Zsiguli kapta volna a VL nevet (Vilszto), de aztán nem voltak biztosak az évfordulóra történő gyárindításban, így aztán átkerült a név az Elektronika kis tévére. Nekem is van egy VL-em, a mai napig javításmentesen üzemel! Állítólag a régi dolgokban még volt anyag
|
Bejelentkezés
Hirdetés |